Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA."— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

2 Okul Başarısını Etkileyen Faktörler
Temel ihtiyaçların karşılanmış olması Kişisel Faktörler: Zeka düzeyi, ilgi alanları, beceri ve yetenekler Motivasyon Alıştırma ve tekrar Sosyal Faktörler: Okul ve aile ortamı, öğretmenin, anne-babanın tutum ve desteği, model kişiler

3

4 Okul Başarısı İçin Ailelere Öneriler
Okul ve öğretmeni ile işbirliği içinde olun. Ortamı, ödev yapmaya ve ders çalışmaya uygun hale getirin. Ders çalışma zamanını birlikte planlayın. Siz de kendi planlarınızdan bahsebilirsiniz.

5 Okul Başarısı İçin Ailelere Öneriler
Çocuğunuza yapacağınız yardım, çocuğunuzun ödevlerini yapma yerine onu yönlendirmek olmalıdır. Fen bilgisi, matematik gibi derslerde bilgileri somutlaştırın. Dinlenme yöntemlerini öğretin. Okumaya teşvik edin.

6 Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Evde hem aile fertlerinin hem de çocukların ulaşabileceği bir yere farklı türde kitapları içeren bir kitap köşesi oluşturulabilir. Kitaplar çocukların ilgi alanlarına göre ve çocukla birlikte seçilmelidir.

7 Kitap Okuma Alışkanlığı
Anne babalar, çocukla birlikte alışverişe veya gezmeye gittiklerinde, bir kitapçıya ya da kitap-dergi reyonuna uğramayı ihmal etmemelidirler. Anne babaların ödül listesinde mutlaka kitap olmalıdır. Çocuğu sürekli okuması yönünde uyarmak yerine, kitap okuduğunda onu destekleyerek motive etmek gerekir.

8 Kitap Okuma Alışkanlığı
Yaşına uygun bir dergiye abone olması ya da düzenli bir şekilde takip etmesi için yol gösterilebilir. Her akşam, çocuklarımızla yarım saat kitap okuyabilmeliyiz. Evinizde, çocuğunuza ait küçük bir kitaplık oluşturabilirsiniz. Kitap okuma saatlerinin kaydını tutabilirsiniz.

9 Çocuğunuzla sağlıklı iletişim kurmak ve olumlu bir benlik algısı oluşturmak için neler yapabilirsiniz?

10 Öneriler Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir.
Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. Çocuğun hatalarını fazla büyütmeyin, hatalarını birlikte tartışın ve doğruyu bulması için ona rehberlik edin.

11 Öneriler Çocuğun doğrularına değer gösterin. Fikirlerini dinleyin ve önem verdiğinizi hissettirin. Çocuğunuza zaman ayırın. Sadece ders çalışmak için değil, eğlence için, sohbet için.

12 Öneriler Onunla “sen dili” ile konuşmayın. Sen dili iticidir ve olumsuz etkileri vardır. Çok gürültü yapıyorsun, yerine ; bu gürültüden rahatsız oluyorum şeklinde duygularınızı dile getirin.

13 Öneriler Çocuğun evde sorumluluk almasını sağlayın.
Anne-baba çocuğun yanında tartışmaya girmekten kaçınmalı, çocuk konusunda tutarlı ve uyumlu davranmalıdır. Evde kurallar olmalıdır. Fiziksel cezalardan kesinlikle kaçının.

14 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
İNCİ ÇAĞLAR SABİHA HAMDİ TÜRKAY İLKOKULU REHBER ÖĞRETMENİ


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları