Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRUP:NET2 Grup üyeleri: Zehra Duman Buket Deringöl Abdulbaki Ensaroğlu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRUP:NET2 Grup üyeleri: Zehra Duman Buket Deringöl Abdulbaki Ensaroğlu"— Sunum transkripti:

1 GRUP:NET2 Grup üyeleri: Zehra Duman Buket Deringöl Abdulbaki Ensaroğlu
Yasemin Atakul S. Zafer Yılmaz

2 MODÜL : Bilgisayar ağları ve İnternet
HEDEF 1: Bilgisayar ağları ve İnternet’in gerekliliğini kavrayabilme HEDEF 2: İnternet üzerinde kullanılan servisleri tanıyabilme HEDEF 3: Web kaynaklarını bulabilme

3 Tamamlanmış ortamın tanıtımı
Hedefler, network evi ve evin odaları olan; arama odası, e-posta odası ve bilgi odasında kazandırılmaya çalışılmaktadır. Bu odalarda yer alan tabelalarda kullanıcının ihtiyacı olan bilgiler ve bu bilgilere dair bağlantılar yer almaktadır.

4 Tamamlanmış ortamın tanıtımı

5 Tamamlanmış ortamın tanıtımı

6 Tamamlanmış ortamın tanıtımı

7 Tamamlanmış ortamın tanıtımı

8 Tamamlanmış ortamın tanıtımı

9 Tasarımda izlediğimiz süreç
İlk olarak grupca oyunumuzdaki focus ve hikayeyi belirledik. 3D ortamının kağıt üzerindeki halini oluşturduk. Oyunumuzda kazandırmak istediğimiz hedefler doğrultusunda gerekli araştırmaları yapıp, oyunumuzda sunacağımız içeriği belirledik.

10 Tasarımda izlediğimiz süreç
Oyunumuzdaki 3D ve 2D ortamı kısımlarının nasıl olacağına dair arayüz tasarım belgemizi hazırladık. Arayüz tasarım belgesi doğrultusunda oyunumuzun 3D ve 2D ortamını inşaa ettik. 5 kişiye kullanışlılık testimizi uyguladık.Bu kullanışlılık testi sonuçları doğrultusunda oyunumuzdaki gereken değişiklikleri yaptık.

11 Süreçte iyi giden olaylar
Planlı ve düzenli çalışıldı. Görevler zamanında yerine getirildi. İçeriği oluşturmada zorlanmadık. QA ‘ daki nesneler yeterli olduğundan nesne sıkıntısı yaşanmadı.

12 Süreçte iyi gitmeyen olaylar
Oyunu geliştirmek için internet gerekli olduğundan çalışma zamanlarımız sınırlıydı. Grup elemanlarının ortak boş zamanlarının az olması.

13 Bir daha ki sefere neleri farklı yapardık?
Daha fazla içerik sunmak isterdik. Daha etkileşimli bir ortam yaratmak isterdik. Kullanışlılık testini daha fazla kişiye uygulayıp, oyun üzerinde daha iyi sonuçlar elde etmeye çalışırdık.

14 Teşekkürler…


"GRUP:NET2 Grup üyeleri: Zehra Duman Buket Deringöl Abdulbaki Ensaroğlu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları