Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAĞMUR DAMLASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAĞMUR DAMLASI."— Sunum transkripti:

1 YAĞMUR DAMLASI

2 Büyük denizlerin birinde minicik bir yağmur damlası varmış
Büyük denizlerin birinde minicik bir yağmur damlası varmış. Hep yükselip gökyüzündeki bulutlara Ulaşmak istermiş.Bir gün güneş “hey ufaklık ! Hadi bakalım gitme zamanı geldi “ demiş.Yağmur damlası vücudunda o kadar Hafiflik hissetmiş ki ; Buhar olup yükselmeye başlamış.Gökyüzünde sonunda günlerdir beklediği buluta ulaşmış.

3 Bulut, gelen misafirine “Hoş geldin
Bulut, gelen misafirine “Hoş geldin!” demiş“Hadi seninle bir yolculuğa çıkalım.”demiş. “ Seni daha da yukarılara çıkarmamı ister misin ? “demiş. İsterim demiş yağmur damlası. “Şimdi gördüklerine inanamayacaksın”demiş, bulut. “Bir yağmur damlası yükseldikçe nasıl değişir göreceksin” demiş.

4 Su buharı biraz yükseldikçe yağmur,biraz daha yükseldikçe dolu,en yükseğe çıktığında ise kar olarak yeryüzüne düşer.”demiş. Yağmur damlası tüm bu olanları hayretle izlemiş.Bulut yağmur damlasına “haydi bakalım gitme zamanı geldi.Yeryüzüne ne olarak inmek istersin.” demiş.

5 Sizce Yağmur Damlası hangi halde yeryüzüne inmelidir? Neden?

6 Yağmur damlası “ben değişmek istemem
Yağmur damlası “ben değişmek istemem.Tekrar yağmur olarak inmek isterim.”demiş

7 Ve milyonlarca yağmur damlası yeryüzüne doğru yolculuğa çıkmışlar
Ve milyonlarca yağmur damlası yeryüzüne doğru yolculuğa çıkmışlar.Yeryüzünde kuruyan toprakları,susayan çiçekleri ve hayvanları  öyle ıslatmışlar tüm canlılar ve hayvanları öyle ıslatmışlar ki hepsi bayram etmişler.

8


"YAĞMUR DAMLASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları