Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA"— Sunum transkripti:

1 YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA

2 İnsan sosyal bir varlıktır. İçinde yaşadığı toplumun bir üyesidir.
Toplumsal duyarlık ve toplum olma bilinci ile dünya ve çevresinde olan doğal afet, hastalık, ekonomik, zihinsel ve fiziksel özür gibi sebeplerden kaynaklanan sıkıntı ve yoksulluklara karşı duyarsız kalamamaktadır.

3

4 Doğuştan getirilmeyen sonradan kazanılan
yardımlaşma ve paylaşma davranışının çocuklarda oluşması için öncelikle anne babaya önemli görev düşmektedir. Evde günlük hayatta karşılaşılan sorunları yardımlaşarak çözen anne babayı model alan çocuk bu davranışı yaşayarak kazanacaktır ve yardımlaşma ve dayanışmanın önemini yaşayarak fark edecektir.

5

6 Yardımlaşma ve Paylaşım Bilinci Kazandırılmasında Neler Yapılabilir?
-Öncelikle aile fertleri birbirleri ile sağlıklı iletişim kurmalı. -3 yaşından itibaren çocuklara ellerindeki oyuncakları, yiyecekleri ve imkânları arkadaşları ile paylaşma duygusu aşılanmalı, böyle olunca arkadaşları tarafından daha çok sevileceği, oyunlarının daha güzel olacağı, başka bir çocuğu sevindirmenin insanı mutlu edeceği onun anlayacağı bir dille anlatılmalı. -Çocukta yardımlaşma ve paylaşma duygusunun oluşmaya başladığı dönem okulöncesi eğitim dönemidir. Aile, çocuklarını pedagojik formasyonu olan öğretmenlerin çalıştığı okulöncesi eğitim kurumlarına göndermeli.

7 -Evde anne ve babasının gün içerisinde karşılaştıkları zorluk ve sıkıntıları birlikte yardımlaşarak çözmeye çalıştığını gören çocuklar, yardımlaşmanın ve dayanışmanın değerini daha iyi anlayacaktır. -Bayramlar, belirli gün ve haftalar gibi kültürel önem taşıyan zaman dilimlerinde toplumsal kaynaşmaya katkı sağlayacak faaliyetlere, aileler çocukları ile birlikte katılmalı. -Aileler, çocuklarının çevresinde ve okulunda planlanan sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı amaçlayan projelere katılımı desteklemeli.

8

9 Yardım etmek yalnızca bir eylem değildir.

10

11

12

13

14 UNUTMAYIN! YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA
GİBİ DEĞERLER AİLE İÇİNDE YAŞAYARAK ÖĞRENİLİR. Rehber Öğretmen Berna CANER


"YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları