Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ
2007 ULUSLARARASI QOMER BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ İl Adı: ÇANKIRI Okul Adı: Çerkeş Anadolu Lisesi Ekip Adı: ÖSS Hunters Konu: Üniversite Sınavında Okul Başarısının Düşüklüğü Sloganımız: ”Üşenme Çalış, Geleceğinle Barış…”

2 HALKA ELEMANLARI: 4. Finans Yöneticisi: Sefer DOĞDU
1. Grup Lideri: Gizem BABUÇCU 2. Portföy Yöneticisi: Fırat KABAÇAM 3. Araştırma Yöneticisi: Şeyda ÇAMLICA 4. Finans Yöneticisi: Sefer DOĞDU 5. Web tasarımcı: Yasin KIRMIZIGÜL , Musa TETİK 6. Lojistik Sorumlusu: Ferhat ÖZBEK 7. Günlük ve İletişim sorumlusu : Aysun KUZ Halka Lider Öğretmeni: Elif ÇAYCIK (Bilgisayar Öğretmeni) Destek Öğretmen : Fatma ASLAN (Fizik (İng) Öğretmeni)

3 Projeye Başlama Tarihi : 07.01.2007 Halka Elemanları : 3 Kız, 5 Erkek
Halka’nın Yaş Ortalaması : 17 Proje Süresi : 1 yıl (uzatılabilir)

4 Projenin Özel Amaçları
Projenin Genel Amacı       Üniversite sınavında okul başarımızın yetersizliğini araştırmak ve bununla ilgili çözümler üretmek.        Projenin Özel Amaçları Üniversite sınavında okulumuzun başarısını artırmada bir duruş geliştirme 2) Öğrencilerin bilişim teknolojilerini kullanabilme becerilerini artırmak 3) Okul öğrencilerimizin kendi başarılarının, okul başarısına yansıdığının farkındalığını oluşturma

5 PROJEDE KULLANDIĞIMIZ KALİTE ARAÇLARI:
1. Beyin Fırtınası (Projenin fikir üretim ve çözüm aşamalarının her birinde beyin fırtınası yöntemi ile grup paylaşım sağlanmıştır ) 2. Matris Diyagramı (Problem belirleme ve hangi nedenler üzerinde çalışma yapılacağını belirleme için 3.Balık Kılçığı (Problemin nedenlerini sınıflandırma için ) 4.Gannt tablosu (Projemizin zamanlama çizelgesini belirtmek için)

6 FAYDALANDIĞIMIZ KAYNAKLAR:
İnternet ve yazılı kaynak taramaları Okul Arşivi Röportajlar Ders ve Yardımcı Test Kitapları Üniversite Tanıtım CD’leri Ankara 5. Eğitim Fuarı Broşürleri

7 PROJE AŞAMALARIMIZ Proje öğretmenlerimiz tarafından anlatıldı. Önce sınıfımızda projeye katılmak isteyen gönüllü arkadaşlar seçildi. Öğretmenlerimiz bize yaşadığımız sorunların neler olduğunu sordular. Beyin Fırtınası tekniğiyle konuları KAĞIDA yazıp aralarından en önemlilerini oylama ile belirledik. Matris yöntemiyle 5 konu arasından “ÖSS de Okul Başarısının Düşüklüğü” konusunu bulduk.

8 Problem Konusu Belirleme Matris Diyagramı
            Konular İsimler Çevre Kirliliği ÖSS Deki Başarısızlık Okullarda şiddet Okul Binasının Yetersizliği Yasin KIRMIZIGÜL 1 4 2 3 Gizem BABUÇCU Aysun KUZ Sefer DOĞDU Musa TETİK Ferhat ÖZBEK Şeyda ÇAMLICA Fırat KABAÇAM TOPLAM 18 27 23 12

9 PROJE AŞAMALARIMIZ Grubumuzun adını ve sloganını belirledik.
Daha sonra iki hafta boyunca ÖSS deki başarısızlıklarla ilgili röportaj ve internet taraması yaptık. Röportajları ve beyin fırtınası yöntemini kullanarak ÖSS de okul başarısının düşüklüğüne neden olan etkenleri belirledik. Bu etkenleri balık kılçığına yerleştirdik. Ana nedenler altında kök nedenleri topladık.

10 BALIK KILÇIĞIMIZ

11 PROJE AŞAMALARIMIZ Balık kılçığında hangi ana neden üzerinde çalışma yapacağımızı matris yöntemi ile seçtik. Matris çalışması sonucunda, ÖĞRENCİ kök nedeni üzerinde çalışma yapmaya karar verdik.

12 OKULUMUZUN ÜNİVERSİTE SINAVINDAKİ BAŞARISI NEDEN DÜŞÜK?
MATRİS DİYAGRAMI        Nedenler İsimler OKUL AİLE ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ EĞİTİM SİSTEMİ SINAV SİSTEMİ Yasin KIRMIZIGÜL 4 6 2 7 3 1 Gizem BABUÇCU 5 Aysun KUZ Sefer DOĞDU Musa TETİK Ferhat ÖZBEK Şeyda ÇAMLICA Fırat KABAÇAM TOPLAM 37 27 29  38 25

13 GANNT KARTIMIZ

14 Yapılan Çalışmalar Okulun son 3 senedeki ÖSS Başarı durumu incelendi. Projemizin katkılarıyla da okul başarısının ne kadar değiştiğini tespit edebilmek için arşiv dosyamıza aldık.

15 Yapılan Çalışmalar Meslek seçiminin hayatımızdaki önemini bildiğimiz için, gelecek için doğru kararlar alabilmek adına, Farklı meslek grupları hakkında bilgi edinebilmek için internetten araştırmalar yaptık. Bu çalışmayla meslekler ve avantajları zorlukları hakkında bilgi toplamayı amaçladık. Bu bulgularımızı rehberlik panomuzda yayınladık.

16 Yapılan Çalışmalar Şu an bulunduğumuz alanda (Fen Matematik), seçtiğimiz bir ders ile ilgili (Fizik) çalışmalar yaptık. Bunlar: Grup çalışması şeklinde konu anlatımı ve soru çözümleri Farklı kaynaklardan soru çözümleri yaparak, soru bankası oluşturma

17 Yapılan Çalışmalar Ders anlatım slaytları hazırlama
Bu çalışmalarla, gelecek sene gireceğimiz üniversite sınavında bu dersteki başarımızı yükseltmeyi hedefledik.

18 Yapılan Çalışmalar Üniversite tanıtım günleri yaptık. Bu çalışmayla üniversitelerin imkanlarını, özelliklerini tanımaya çalıştık.

19 Projemizin içeriğini, hazırladığımız web sitesine aktardık.
Yapılan Çalışmalar Projemizin web sitesinin hazırlanması için danışman öğretmenimizden Microsoft Expression Web tasarım dersi aldık. Projemizin içeriğini, hazırladığımız web sitesine aktardık.

20 Yapılan Çalışmalar Üniversite sınavında başarılı olmanın yolları(verimli ve planlı çalışma, zamanı etkin kullanma, doğru tercih yapma gibi…) ile ilgili internet taraması yaparak, bilgi topladık. Bu bilgileri içeren bir kitapçık hazırlamayı planlamıştık. Ancak zaman yetersizliği nedeniyle kitapçık yerine topladığımız bilgileri rehberlik panomuzda yayınladık.

21 Yapılan Çalışmalar Sınav taktiği ve meslek seçimi ile ilgili rehberlik çalışması yapıldı. Bu çalışma ile gelecek seneki sınavda nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik.

22 Yapılan Çalışmalar Çalışmalarımızın birer hatırası olması dileğiyle, okul logomuzun ve grup logomuzun bulunduğu tişörtler bastırmayı planladık. İlçemizdeki tekstil firmaları ile görüştük. Bu konuda onlardan yardım istedik.

23 Yapılan Çalışmalar Projemizi anlatan Power Point Sunusunu hazırladık.
İngilizce çevirisini de grupça yaptıktan sonra Power Point - İngilizce sunusuna aktardık. Projemizin içeriğini anlatan cd’ler ve proje kitapçığımızı hazırladık.

24 PROJENİN BİZE KATKILARI
Hem Anadolu Lisesi hem de lise 2 öğrencisi olduğumuz için bu yıl ve önümüzdeki yılki çalışmalarımızın üniversite sınavında çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu çalışmalarımızı planlamak adına, bu projenin çalışmalarımıza ışık tutacak ve bizi ulaşmak istediğimiz hedef doğrultusunda yönlendireceğine inandık.

25 PROJENİN BİZE KATKILARI
Bu proje ile; Sınavda dikkat etmemiz gereken hususları, Sınavda başarılı olmanın yollarını, Kendi başarımızın, okul başarısına yansımasından dolayı ayrıca bir sorumluluğumuzun olduğunu, Üniversite sınavı çalışmalarının, lise 3’te değil, eğitimin başladığı anda başladığını, Sadece okulda öğrendiğimiz bilgilerle yetinmemiz gerektiğini, Kendimizi ifade etme ve araştırma becerilerimizi geliştirmede proje ile çalışmanın faydalı olduğunu, Bilgisayarı çalışmalarımızda etkin olarak kullanabilme becerisi kazanmanın gerekliliğini öğrendik. Bu projenin katkılarıyla da üniversite ve gelecek yaşamımızda daha başarılı olacağımıza inanıyoruz!

26 Bu projeyi gerçekleştiren;
Bu proje ile farklı bir vizyon kazandık.Beraber çalışmanın ve hep birlikte ortaya bir şeyler koymanın tadına tam anlamıyla vardık. Kısacası, acısıyla, tatlısıyla herkesin keyif aldığı bir proje oldu. Bu projeyi gerçekleştiren; QOMER - Kalite Okulları - Milli Eğitim Bakanlığı - Eğitimi Teknolojileri Genel Müdürlüğü  - Microsoft Kurumlarına, Projeyi büyük bir özveriyle koordine eden Hayal KÖKSAL'a, Çankırı - Çerkeş Anadolu Lisesi Müdürlüğüne ve Öğretmenlerimize, Proje Lider Öğretmeni Elif ÇAYCIK‘ a Proje Danışman Öğretmeni Fatma ASLAN‘ a Teşekkür ederiz.


"BİLİŞİMCİ MARTILAR PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları