Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
DIS TİCARET II BERNA BAŞTÜRK

2 Sanal mağaza nedir ? Sanal mağaza kapsamında satışa sunulan ürünleri internet üzerinden satın almanızı sağlayan bir uygulamaya sanal mağaza denir .

3 Sanal maĞaza stratejileri nelerdir ?
Profesyonel görünüşlü bir web sitesi, işinizi iyi yaptığınızın bir göstergesi ve güven unsurudur.

4 Eğer iyice düşünülerek ve uygun bir plan doğrultusunda gerçekleştirilmezse, amatörce yapıldığı kolaylıkla anlaşılacak, satışlarınızı olumsuz yönde etkileyecektir.

5 Bu sebeple hedef kitlenizi belirleme, iş stratejinizi oluşturma, araştırma yapma ve planlama için vakit ayırmalısınız. İşte o zaman sitenizi kurmaya hazırsınız demektir.

6 Sanal mağaza uygulamasının yaygınlaşmasını ve kullanımının artması için yapılan tanıtım (teşvik) filmini izleyelim .

7

8 Müsteri güveni nasıl sağlanır ?
Zamanında Ulaştırma; Siparişin vadedilen sürede ulaştırılması başarısını gösterir.

9 Eksiksiz Teslim Etme Siparişin düzgün bir paket içinde, ürün ve aksesuarları doğru ve eksiksiz olarak, fatura, garanti belgesi gibi dokümanlarıyla birlikte teslim edilme başarısını gösterir. Sorun Çözme Yaşanan sorunların zamanında çözülme başarısını gösterir.

10 SANAL MAGAZA UYGULAMALARI
Uygulama, Tesco Homeplus marketler zincirinin Kore’de gerçekleştirdiği QR kodlu ‘alışveriş duvarlarına’ artık her yerde rastlamak mümkün. Uygulamanın kısa sürede yaklaşık bir milyon kez indirilerek Kore’nin bir numaralı alışveriş uygulaması haline gelmesinin ardından şirket uygulamanın kapsamını Seul’de 20 otobüs durağında hizmet verecek şekilde genişletti.

11 QR kod Çabuk tepki (Quick Response)
 Parakod, kredi kartı veya banka kartı taşımanıza gerek kalmadan QR kod kullanılarak ödeme yapılmasına olanak sağlayan yeni bir mobil ödeme sistemi. Parakod ile Türkiye İş Bankası kredi kartlarınızı yada Bankamatik Kart’ınızı kullanarak Parakod uygulamasına dahil üye işyerlerindeki fiziksel POS’larda ve online alışveriş sitelerinde ödeme yapabiliyorsunuz. Türkiye İş Bankası’na ait bankacılık uygulaması olan İşCep içerisinde yer alan Parakod, Android ve iOS işletim sistemine sahip cep telefonlarında kullanılabiliyor.

12 MİGROS SANAL MARKET UYGULAMASI

13 İnternet kullanımı yaygınlaştıkça insanlar en ufak şeyleri dahi bulmak için arama motorlarını kullanmayı tercih ediyorlar. Önümüzdeki yıllarda sanal alışveriş rakamının daha da arttığını göreceğiz. Bunun sebeplerinden bir tanesi sanal mağazaların firmalara ciddi anlamda rekabet ve maliyet avantajı sunuyor olmasıdır.

14 * SANAL MAĞAZA UYGULAMASI BİZİM AÇIMIZDAN PRATİKMİDİR YOKSA BIZI TEMBELLEŞTİRİRMİ ? * PARAKOD NEDİR ? * TÜRKİYEDE İLK OLARAK HANGİ BANKA KULLANMIŞTIR ? * PARAKOD UYGULAMASINI KULLANAN VAR MI ?

15 SİZİN SORMAK İSTEDİKLERİNİZ ?

16 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM 

17 KAYNAKÇA Stratejileri-ve-surecleri-belirlemek.aspx; calisan-alternatif-mobil-odeme-sistemi-parakod/ ?eisforeverywhere magaza-online-alisveris-sitesi-yazilimlari_tech


"SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları