Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows7 virtual pc XP Mode XPM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows7 virtual pc XP Mode XPM"— Sunum transkripti:

1 Windows7 virtual pc XP Mode XPM

2 Windows XP Mode tam olarak nedir?
Windows XP Mode ( XPM ) Windows 7’nin yalnızca Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde kullanılabilen ve şirketlerin bilgisayarlarını Windows 7’ye upgrade etmeleri durumunda kullanıcıların Windows 7 ortamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için hazırlanmış yeni bir özelliktir. Ayrıca Windows XP ortamıyla uyumlu çalışan uygulamaların ve Windows XP ortamının kullanılmasını sağlar. Yani Windows 7 ortamında Windows XP Modu kullanarak sadece XP ile çalışan eski uygulamaları çalıştırıp oldukça verimli bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz. Windows XP sanal makinesine kurduğumuz uygulamalar Windows 7 masaüstü ve başlat menüsüne entegredir.

3 Ne işe yarar? Windows Virtual PC’yi kullanarak gerçekleştirebileceğimiz işlemlerden bazıları şunlardır; Windows XP Mod ile sanal XP ortamında birden fazla USB aygıtı kullanabilirsiniz. Windows 7 masaüstü, başlat menüsü ya da görev yöneticisini kullanarak Windows XP uygulamalarını sorunsuz bir şekilde başlatabilirsiniz. Pano paylaşımı sayesinde Windows 7 ve XP Mode arasında kesme, kopyalama ve yapıştırma gibi işlemleri gerçekleştirebilmenizi sağlar. Windows 7 ve XP Modda çalışan sanal makineniz arasında printer paylaşımı yapabilmenizi sağlar. Sürücülerin paylaşımı, sanal makine içerisinde yer alan tüm verilere rahatlıkla erişmenizi sağlar. Çalışma ortamları arasında klasör entegrasyonu sağlar.

4 Windows xp mode nasıl kurulur?
Windows XP Mode kullanabilmek için donanım tarafında işlemcinizin AMD-V yada Intel VT özelliğini barındırması ve BIOS dan Virtualization kısmının enable edilmesi gerekir. Öncelikle Virtual PC’yi kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

5 2. Sıra Windows XP Mode'da. Virtual PC web sitesinden indirdiğiniz ikinci kurulum dosyasına çift tıklayın ve yönergeleri izleyin.

6 3 Kurulum bittiğinde başlat menüsündeki Windows Virtual PC başlığı altında kurulu sanal makinelerinizi ve yapılandırma seçeneklerini görebilirsiniz. Bizim örneğimizde şimdilik sadece Windows XP Mode var. Girdiyi seçin ve XP Mode etkinleştirilsin.

7 4.Windows xp mode kurulumu
Yapılandırma sürecinin başlangıcı.

8 Burada Windows XP oturumu için şifre belirleyeceksiniz
Burada Windows XP oturumu için şifre belirleyeceksiniz. Kimlik bilgilerini anımsa seçeneğini işaretleyerek her açılışta parola sorulmamasını sağlayabilirsiniz.

9 Her ne kadar sanal bir ortam olsa da asla güncelleştirmelerden feragat etmeyin. Keza tümleştirme özellikleri sayesinde asıl sisteminizle ilişki içinde olacağı için güncelleştirmeleri açmanız ve hatta anti-virüs kurmanızı da tavsiye ediyoruz.

10 Tümleştirme özellikleri gibi tüm yeni fonksiyonlar otomatikman kuruluyor. Sizin hiçbir sürücü indirip kurmanıza gerek yok. İşlem bittiğinde karşınızda çalışır halde bir Windows XP masaüstü bulacaksınız.

11 İşte kullanıma hazır orijinal Windows XP kopyası
İşte kullanıma hazır orijinal Windows XP kopyası. Gördüğünüz gibi içinde hiçbir ek program kurulu değil. Bundan sonrasında siz istediniz programı kurup sanal ortamda çalıştırabilirsiniz.

12 HAZIRLAYAN Hamza ÖZGÜÇ Ekrem VERGİLİ


"Windows7 virtual pc XP Mode XPM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları