Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZEKAT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZEKAT."— Sunum transkripti:

1 ZEKAT

2 Kim böyle bir ticarete yatırım yapmaz….

3 ZEKAT NEDİR? Kelime Anlamı: Artma, çoğalma, arınma, temizlik, bereket gibi anlamlara gelmektedir. Terim Anlamı: Dinen zengin sayılan Müslümanın malının belli bir kısmını emredilen yer veya kişilere Allah rızası için vermesine Zekat denir.

4 Kimler Zekat Vermekle Mükelleftir?
Müslüman olmak, Akıl baliğ olanlar, Hür ve dinen zengin olanlar (Nisap miktarı), Asli ihtiyaçları dışında ve borcu düşüldükten sonra (en az 85 gr altın değerinde) mala sahip olmalı, Zekat verilecek mal veya paranın enaz bir yıldır malikinin elinde olması gerekir.

5 Kimlere Zekat Verilebilir?
. Yoksullara, Düşkünlere-miskinlere, Zekat memurlarına, Gönülleri İslam’a ısındırılacak olanlara, Kölelere, Borçlulara, Yolda kalmışlara, Allah yolunda olanlara. (Tevbe 60)

6 Nelerden Zekat Verilebilir?
. Altın, Gümüş, Nakit Para, Ticari Mal vb. (1/40 veya %2,5), Koyun, Keçi gibi küçükbaş hayvanlar ( arası 1 adet), Sığır, Manda gibi büyükbaş hayvanlar (30-40 arası 2 yaşında bir dana), Deve (5 deve için 1 koyun) Sulu Araziden alınan mahsullerden (1/20), Susuz Araziden alınan mahsullerden (1/10), Madenler (1/5)

7 Zekatın Sosyolojik Boyutu Hakkında Konuşalım.
Zekat malı eksiltmez. Kazancı temizleyip malı bereketlendirir. zengin-fakir arasında ki uçurumu kaldırır. Zengin fakir arasında köprüdür. Toplumsal barışa katkı yapar. Hem Allah'ın emri olan bir ibadet yerine getirilmiş, hem de fakir insanlara yardım edilerek toplumda yardım duygusu ve yardımlaşmanın önemi teşvik edilir. Cimrilik gibi kötü hasletleri engeller. Paylaşma duygusunu geliştirir. Gösterişten uzak verme biçimine riayet ederek verilmelidir.

8

9 Lütfen Bir Anlığına Kendimizi Onların Yerine Koyalım. !!!!!!!!!!!

10 Allah Hepimize Zekat verecek kadar mal ve verirken tereddüt etmeyecek kadar vicdan versin. (Amin)
İYİ DERSLER. 


"ZEKAT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları