Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mimio İle İnteraktif Eğitim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mimio İle İnteraktif Eğitim"— Sunum transkripti:

1 Mimio İle İnteraktif Eğitim
İnteraktif eğitim;günümüzde görsel ve teknolojinin nimetlerinden faydalanılan eğitim şeklidir. Mimio teknoloji ile beslenen ve aldığı besinler ile eğitime güç veren bir sistemdir

2 Mimio ile Tasasız Eğitim
Mimio ile ders işlemek artık çok daha kolay Öğrenciler için dersi bir zevk haline dönüştürmek ve etkili bir eğitim ortamı yaratmak sizlerin elinde

3 Mimio ile Tasasız Eğitim
İçerisinde mevcut bulunan menüler sayesinde özgürce çizimler yapabilirsiniz Mevcut hazır çizimleri kolaylıkla kullanabilirsiniz Ders sırasında resimlerden, arka planlardan rahatlıkla yararlanabilirsiniz ve buralara eklemeler çıkarmalar yapabilirsiniz.

4 Mimio ile Tasasız Eğitim

5 Mimio ile Tasasız Eğitim
Daha önce mimio editörü ile yaptığınız ve kaydettiğiniz sayfaları görüntüleyip düzenleyebilirsiniz. Ders sırasında özgürce istediğiniz yerleri kaydedebilirsiniz Derste anlaşılmayan bir noktayı kayıtlardan yararlanarak tekrar tekrar kullanabilirsiniz Dersin bütünü kayıt edilerek video şeklinde öğrencilere verilerek evlerinde izleyebilir ve eksik kısımları tamamlayabilirler

6 Mimio ile Tasasız Eğitim
Mimio Multimedya dosyalarını destekler Ses dosyalarını, videoları, flash dosyalarını sürükleyip bırakarak ya da dosya ekleme yöntemi ile mimio studio’nun içine kolaylıkla ekleyebilirsiniz ve derslerinizde özgürce kullanabilirsiniz. SWF, FLV, MPEG-2, MPEG-4, AVI, M4P, ve AIF mimio studio tarafından desteklenmektedir.

7 Mimio ile Tasasız Eğitim
İnteraktif araçları kullanarak dersinizde ilgiyi istediğiniz yere odaklayabilirsiniz Sahne spot ışığı ile tahtanın diğer kısımlarını karartabilirsiniz Sahne perdesi ile bilgiyi sırayla görebilirsiniz

8 Mimio ile İnteraktif Eğitim
Mimio ile; Tahta başında not almaya, “Lütfen silmeyin” notlarına son! Mimio Capture ile tahtadaki tüm yazı ve çizimlerinizi bilgisayarınıza gerçek renkleri ve kalitesi ile kayıt edebilir, bunları daha sonra mimio Studio yazılımınızın içinde derleyebilirsiniz. Bu sayede öğrenciler not almak yerine sunulan konuyu anlamaya odaklanabilirler.

9 Mimio ile İnteraktif Eğitim

10 Mimio ile İnteraktif Eğitim
Mimio ile; Tahta ile bilgisayar arasında gidip gelmeye son! Mimio Mouse elektronik etkileşimli sunum kalemi ile bilgisayarınızı tahtanın başında kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Derste kullandığınızı CD’ler ya da tüm diğer bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve aralarında dolaşabilirsiniz. Web sitelerinde gezebilir, Powerpoint, Excel, Word gibi tüm bilgisayar programlarını kullanabilirsiniz. Ders akışı içinde kullandığınız tüm içeriğin üzerine not alabilir, işaretleyebilir ve bunları otomatik olarak kaydedebilirsiniz.

11 PEDOGOJİK OLARAK MİMİO ?
Örneğin; müzik dersinde notaları yazarken sayfanızı müzik defteri şeklinde düzenleyebilirsiniz. Yine bu derse ait medya araçları ile seçilen müzik aletleriyle müzik çalabilme özelliğini kullanabilirsiniz.

12 Öğrenci için Mimio: Yaratıcılığını geliştirir.
Problem çözme ve dikkatini bir problem üzerine yoğunlaştırma yeteneğini geliştirir. Öğrenmede zamandan tasarruf sağlar. Önceki çözümleri araştırıp, bunları yeni bir çözüm için kullanabilme yeteneğini geliştirme ve yeni çözüm bulmasını sağlar.

13 Öğrenci için Mimio: Her öğrenciye, kendi düzeylerinde ilerleme fırsatı sunar. Paylaşım duygusunu geliştirir. Daha çok bilgiye ulaşma imkanı verir. Derslerin kayıt edilebilme özelliği ile kaçırılan ders veya konulara ulaşabilir.

14 Öğretmen için Mimio: • Bilgisayar ortamındaki her türlü görseli, eğitim materyali olarak kullanır. • Zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlar. • Öğrencinin derse katılımını teşvik eder. • Büyük oranda görselliği kullanma olanağı sunar. • Kaliteli ve verimli öğrenim sağlar. • Dersleri kolay ve eğlenceli hale getirir.

15


"Mimio İle İnteraktif Eğitim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları