Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İlginç Bilgiler…..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İlginç Bilgiler….."— Sunum transkripti:

1 İlginç Bilgiler….

2 - İnsan vücudu trilyonlarca hücrenin bir araya gelmesinden oluşmuşur.
- Vücudumuzun farklı bölümlerinde farklı hücreler bulunur. - İnsan beyni tüm vücudu kontrol eden bir bilgisayar gibidir. - İnsan kalbi dakikada yaklaşık olarak 70 kez atar ve her atışında yaklaşık bir bardak dolusu kan pompalar. - İnsan iskeletinde 206 tane kemik bulunur. Kemiklerimizin yaklaşık olarak yarısı el ve ayaklarımızda yer alır.

3 - Vücudumuzun yaklaşık olarak %70’i sudur.
- Büyüklüğüne göre en güçlü kasımız dilimizdir. - Vücudumuzdaki tek bir kan hücresinde bile göz rengi, ten rengi gibi tüm bilgiler saklıdır. - Diz eklemi en büyük eklemdir ve vücudumuzun 7 katı ağırlığı taşıyabilir. Fakat yandan gelen darbelere dayanıksızdır.

4 Gözyaşı Gözyaşı yalnızca ‘ağladığında akan tuzlu su’ değildir. Aksine farklı karışımlardan oluşan son derece özel bir sıvıdır. Gözyaşının ilk görevi, gözü mikroplara karşı korumaktır. İçinde bulunan bazı maddeler birçok bakteri türünü parçalayabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede gözlerimiz hastalıklardan korunmuş olur. Bu madde, binaları mikroplardan temizlemek için kullanılan kuvvetli deterjanlardan bile daha çok etkilidir. Bu kadar güçlü olduğu halde göze hiçbir zarar vermez…

5 Neden Bir Küçük Dilimiz Var?
Boğazımızın içinde iki tane boru bulunur. Bu borulardan birtanesi yediğimiz yiyeceklerimizi midemize taşir. Diğeri ise akciğerlerimize hava taşır. Küçük dil soluk borumuzun önünde durur, biz lokmalarımızı yutarken soluk borumuzu kapatır. Kazara yiyeceklerin soluk borusuna kaçmasını önler. Çünkü yiyecekler soluk borusuna kaçarsa insan nefes alamaz ve ölür…

6 Niçin Terliyoruz? Sıcak bir ortamda veya cok fazla hareket ettiğimizde terleriz. Terlemek, vücudumuz için oldukça önemlidir. Vücudumuzda biriken zehirli ve zararlı maddeleri terleme yoluyla dışarı atarız. Terlemenin diğer önemli faydası da vücudumuzun ısısını korumaktır.

7 Niçin Terliyoruz? Vücudumuzun, 36,5-37 derecelik belli bir ısısı vardır. Vücudun bu sıcaklıktan daha fazla ısınması duruunda hayatımız tehlikeye girer. Hastalandığımızda ateşimiz çıkar. Hareket ettiğimizde vücudumuz hemen ısınır. Bu ısınmayı engellemek ter bezlerimizin görevidir. Ter bezlerindeki odacıklar klima benzeri bir etki göstererek vücudumuzu serinletir ve hep aynı sıcaklıkta kalmamızı sağlar….

8

9 Öğretmenlere Tavsiyeler
Sınıfa iskelet maketi getirilerek çocukların vücudun bölümlerini daha ayrıntılı öğrenmeleri sağlanabilir. Kulak, burun, boğaz doktorunun muayenehanesine gezi düzenlenip çocukların merak ettikleri soruların doktor tarafından cevaplanması sağlanabilir.

10 Sınıfa iç organların bulunduğu takılıp çıkarılabilen maket getirilip, çocukların organları yerlerine yerleştirmeleri sağlanabilir. Streteskop, sargı bezi, tentirdiyot gibi malzemeler getirilip bunların hangi durumlarda kullanılabileceği çocuklara anlatılabilir.

11 KAYNAKLAR Morpa yayıncılık S.M.G. Yayıncılık
Beş duyumuz adlı hikaye kitabı


"İlginç Bilgiler….." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları