Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN:Mustafa K. Demır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN:Mustafa K. Demır"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN:Mustafa K. Demır

2 İNSAN VÜCUDU ŞİRKETİ Şirkette çalışan birçok insan vardır.
Genel müdür,muhasebeci,şef,sekreter,satış elemanı,kasiyer,yardımcı personel vb. Bu kişilerin görev ve sorumlulukları farklıdır. Her birinin yaptığı işler de farklıdır. Şirket yönetimi masraflardan dolayı işçi çıkarabilir.

3 İnsan vücudu da şirkete benzer.
Her organın yeri ve görevleri farklıdır. Bu yüzden konumuzun başlığını “İnsan Vücudu Şirketi” koyduk.Şimdi bu şirketin elemanlarını tanıyalım. Kendilerini işten atmaması için yöneticiye neler söyleyecekler? Hep beraber bakalım.

4 BEYİN İnsan vücudu şirketinin en önemli bir işçisiyim.Ben olmasam insanlar göremez, duyamaz, konuşamaz, hareket edemezler. Hissiz, duygusuz robot gibi olurlar. Şimdi benim resmimi inceleyin.

5 Kafatasının içinde bulunurum.

6 KALP(YÜREK) Benim adım kalp.Bana yürek de derler.
Göğüs kafesinin içinde bulunurum. İki akciğer arasında biraz sol tarafta dururum. Kanın vücutta dolaşmasını sağlarım.Kanı sürekli pompalayarak vücutta dolaştırırım. Kan da hücrelere besin taşır.

7 Şimdi benim resmimi inceleyin. Beni işten çıkaramazsınız
Şimdi benim resmimi inceleyin.Beni işten çıkaramazsınız.Çünkü ben olmasam şirket yok olur.

8 AKCİĞERLER Benim adım akciğer.Şirketin önemli bir elemanıyım.Göğüs kafesinin iki yanında yer alırım.Sağ ve sol olmak üzere iki taneyim. Nefes alarak bana gelen temiz hava ile kandaki kirli havayı temizlerim. Şimdi benim resmimi inceleyin.Beni de işten çıkaramazsınız.

9

10 MİDE Benim adım mide.Sindirim sistemi elema- nıyım.Karın boşluğunun sol üst yanından sağ tarafa kıvrılarak uzanırım. Yediğimiz besinleri parçalayarak bulamaç haline getiririm.Beni işten atarlar mı? Şimdi benim resmimi inceleyin.

11

12 KARACİĞER Benim adım karaciğer.Karın boşluğunda midenin üst tarafındayım. Kandaki fazla şekeri depo ederim.Kandaki zehirli maddeleri zehirsiz hale getiririm.Be- ni de işten atamazlar değil mi? Şimdi resmimi inceleyin.

13

14 BAĞIRSAKLAR İnce Bağırsak:Karın boşluğunda bulunu- rum.Uzunluğum 6-8 metredir. Besinlerin sindirimini ben tamamlarım ve kana karıştırırım. Kalın Bağırsak:İnce bağırsağın çevresini sararım.Sindirilmeyen besinleri ben dışarı atarım.Beni de işten atamazsınız.

15

16 BÖBREKLER Benim adım böbrek.Elinizi belinize koyduğunuzda arka tarafa doğru uzanan baş parmağınızın altında bulunurum. Kandaki zararlı maddeleri süzerek dışarı atarım.Bu zararlı suya sidik denir.Sidik idrar yolu ile dışarı atılır. Şimdi beni inceleyin.

17

18 İÇ ORGANLARIMIZ

19

20


"HAZIRLAYAN:Mustafa K. Demır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları