Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği."— Sunum transkripti:

1 HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği

2 “Sizce hobi nedir ?”

3 “Sizce hobi nedir ?” Hobi veya uğraşı, kişinin mesleği dışında boş zamanlarında yaptığı dinlenme, eğlenme amaçlı ve özel ilgi alanına giren işlerdir. 

4 BAZI HOBİ ALANLARI Tarih Tamirat işleri ile ilgilenmek
Sergilere gitmek Spor Maket uçak, araba, vs. yapmak Hikâye yazmak Dans, Müzik Amatör antrenörlük yapmak Resim yapmak Dikiş dikmek Bilimsel dergiler okumak Bulmaca çözmek Tiyatro Evcil hayvan yetiştirmek Şiir yazmak Sinema Zekâ oyunları oynamak Dil öğrenmek Arkeoloji Bilgisayarla uğraşmak Seyahat etmek Avlanmak Bilgisayar oyunu oynamak Bahçe düzenlemek Kitap okumak Dağcılık ve kampçılık Koleksiyon yapmak Ahşap işleri Konserlere gitmek Fotoğrafçılık Müze gezmek Enstrüman çalmak Bitki yetiştirmek

5 Soruları birlikte cevaplayalım…
Hobiler edinmek ve geliştirmek neden önemlidir? Hobiler edinmenin yararları nedir? Yaşamını iş ve günlük rutin yaşam koşturmaları dışında hoşa giden, mutluluk veren hiçbir şeyle uğraşmadan geçiren bir insanın yaşamı nasıl olur? Farklı hobiler edinme yolları neler olabilir? Hobilerle meslekler arasında nasıl bir ilişki vardır?

6 Hobilerle yaşam boyu uğraşmanın insanın mutluluğuna ve daha anlamlı bir hayat sürmesini nasıl etkiler. Çevrenizde ya da ailenizde hobileri olan tanıdıklarınız var mı ? Ne yapıyorlar? Sizce hobilerin onların hayatlarına kattığı zenginlik nedir?

7 Teşekkürler…


"HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları