Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ"— Sunum transkripti:

1 MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ MEHMET ÂKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ

2 DOĞUMU 1873 ÖLÜMÜ 1936 MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU

3 ÖLÜMÜNÜN 69. YILDÖNÜMÜNDE
MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU SAYGIYLA ANIYORUZ

4 İsmail Balım (Mehmet Akif Ersoy İÖO.)
HAZIRLAYANLAR İsmail Balım (Mehmet Akif Ersoy İÖO.) Mehmet Emin Sezer (Mehmet Akif Ersoy İÖO.) İsa Güzel (Mehmet Akif Ersoy İÖO.) Aziz Pangal (Mehmet Akif Ersoy İÖO.) Ahmet Özdoğan (Mehmet Akif Ersoy İÖO.) İsmail Atılgan (Mehmet Akif Ersoy İÖO.) MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

5 Ünite plânımızı hazırlarken grubu yönlendirdim.
Ben,İsmail Balım Grubun lideriyim. Gruptaki arkadaşlar arasındaki iş bölümü ve görevlendirmeleri gerçekleştirdim. Ünite plânımızı hazırlarken grubu yönlendirdim. Sonuçlara ulaşmak için hep birlikte özveri ile çalıştık. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

6 Ben,İsa Güzel Grubun yazıcısıyım. Bulduğumuz bilgileri, metinleri ve resimleri amaca uygun bir şekilde derledim. Araştırmalarında arkadaşlarıma yardımcı oldum. Ünite plânını yazdım. Grubun üyesi olarak üzerime düşen görev ve sorumluluğumu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

7 Ben,Aziz Pangal Grubun asil üyelerinden biriyim. Grup çalışması sırasında bütün çalışmalara yardım ettim. İnternetten gerekli araştırmaları yaptım. Ünite plânının hazırlık aşamasında gerekli düzenlemelere yardımcı oldum. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

8 Ben,Ahmet Özdoğan Grubun asil üyelerinden biriyim. Grup çalışması sırasında bütün çalışmalara yardım ettim. İnternetten gerekli araştırmaları yaptım. Ünite plânının hazırlık aşamasında gerekli düzenlemelere yardımcı oldum. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

9 Ben, İsmail Atılgan Grubun asil üyelerinden biriyim. Grup çalışması sırasında bütün çalışmalara yardım ettim. İnternetten gerekli araştırmaları yaptım. Ünite plânının hazırlık aşamasında gerekli düzenlemelere yardımcı oldum. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

10 Ben,Mehmet Emin Sezer Grubun sözcüsüyüm. İnternette bulduğum resimler ve videolardan amaçlarımıza uygun olanları derledim. Ünite plânının hazırlanmasında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

11 MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?
Türk, şair. İstiklal Marşı'mızın yazarı. İstanbul'da doğdu, 27 Aralık 1936'da aynı kentte öldü. Bir medrese hocası olan babası doğumuna ebced hesabıyla tarih düşerek ona "Rağıyf" adını vermiş, ancak bu yapma kelime anlaşılmadığı için çevresi onu "Âkif" diye çağırmıştır. Babası Arnavutluk'un Şuşise köyündendir, annesi ise aslen Buharalı'dır. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

12 MEHMET AKİF VE ÇAĞDAŞ BİLİM
Bilim, hayat ve kainatın uyduğu kanunları araştırıp açıklayan ve varlıklar arasındaki ilişkiyi tespit etmeye çalışan bağlantılar sistemidir. Ünlü bilim felsefecisi Popper bilimi "sonuçları ve ifadeleri gözlem ve deneyle denenip çürütülebilecek faaliyetlerin tümü" diye tarif etmiştir. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

13 YAŞAYAN AKİF Fikir ve şiir dünyamızda eşine az rastlanan bir dehanın aramızdan ayrılışını hatırlamak ve onu sevgiyle yad etmek, Asım'ın nesli olan gençlerin görevi olmalı. Edebiyat tarihimizde mazlumun yanında ve onun dostu olan M. Akif, bu dünyada yalnız yaşadı ve yalnız öldü. Çevresinde üç beş kişi kalmış "Rejim muhalifi" damgasını yemiş eski bir şair olarak "İstiklal Marşı" şairi için hazırlanmış dramatik bir sondu bu. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

14 YENİ YÜZYILIN IŞIĞINDA MEHMET AKİF ERSOY
Yeni bir asrın başlarında, kültürel entegrasyon ile millî değerlerin farklı bakış açılarına göre yorumlandığı bir zamanda; tarihlerin yazmadığı ihtiyaçlar ile hemhâl olan insanlık, binlerce ufku birden açmaya çalışan tecessüslerle meşguldür. Bu noktada, Mehmet Âkif ve Safâhat, çok çeşitli açılardan incelenebilir. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

15 MEHMET AKİF ERSOY'UN EVİ
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Savaşımız sırasında I. T.B.M.M. Burdur Mebusu iken, kendisine büyük hayranlık duyan Tacettin Şeyhi tarafından selamlık bölümü kendisine tahsis edilen bu evde yaşamış ve İstiklâl Marşı'mızı bu evde yazmıştır. MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

16 MEHMET AKİF ERSOY'UN ŞİİRLERİ
İstiklâl Marşı Çanakkale Şehitleri'ne Asım'ın Nesli Müslümanlık Nerede ! Canan Yurdu Acem Şahı Bir Yığın Kundakçı Fatih Camii Ezanlar MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

17 MEHMET AKİF ERSOY'UN ŞİİRLERİ
Durmayalım Azim Ne Eser, Ne Semer Bayram Bir Mersiye Tevhid veya Feryad Dirvas Bir Gece MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )

18 İSTİKLÂL MARŞI MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU Korkma,sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.

19 İSTİKLÂL MARŞI MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

20 EDECEK BİR ESERİ PARAYLA YAZACAK KAREKTERDE BİR ADAM DEĞİLİM”
İstiklâl Marşı “MİLLETİMİN KURTULUŞ MÜJDESİNİ VERECEK, İMANINI TERENNÜM EDECEK BİR ESERİ PARAYLA YAZACAK KAREKTERDE BİR ADAM DEĞİLİM” MEHMET AKİF ERSOY MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU

21 MEHMET AKİF’İN ŞİİRİ İSTİKLAL MARŞI 12 MART 1921 TARİHİNDE
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE “MİLLİ MARŞ” OLARAK KABUL EDİLDİ MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU

22 OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ HELAL
DALGALAN SEN DE ŞAFAKLAR GİBİ EY ŞANLI HİLAL OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ HELAL

23 http://www.kubacami.org/index.htm/ http://www.mehmetakifersoy.com/
KAYNAKLAR MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU ( )


"MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları