Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Microsoft Xbox Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Damla Akdulum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Microsoft Xbox Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Damla Akdulum"— Sunum transkripti:

1 Microsoft Xbox Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Damla Akdulum
Gizem Sahime Dertli Yakup Kadir Uludağ

2 Xbox Nedir? Xbox, Microsoft firmasının oyun konsolu piyasasında pay sahibi olmak amacı ile ürettiği ve 25 Ekim 2001'de Kuzey Amerika'da, 22 Şubat 2002'de Japonya'da, 14 Mart 2002'deAvusturalya'da ve 16 Nisan 2002'de Avrupa'da piyasaya sürdüğü bir konsoldur. Diğer oyun konsollarının çıkış tarihleri çok eskidir; fakat Xbox, piyasaya daha yeni girmesine rağmen piyasada kendine çok iyi yer edinmiştir. Piyasada Playstation 2'nin kaldığı kadar uzun süre kalmamıştır.

3 Teknik Özellikleri Modifiye edilmiş 733MHz Pentium III (133MHz FSB)
nVidia Grafik kartı: 250MHz NV2x (GeForce 4 Ti serisi ile yakın değerlerde) 2-5x DVD sürücüsü (Samsung, Philips, Thomson) 64 MB DDR SDRAM 200 MHz ana hafıza (6.4 GB/s) 8 GB/10 GB sabit disk (Seagate, Wastern digital) 10/100 base-T ethernet genişbant internete hazır 3D 64 kanal, AC3 ses donanımı (Dolby Digital) 8 MB’lik çıkartılabilir hafıza kartı HDTV desteği 480p/720p/1080i ye kadar Ölçüleri: 324 × 265 × 90mm (12.8 × 10.4 × 3.5 inç)

4 Windows Xbox One Xbox One oyun deneyimi için tasarlanmıştır.
Daha önce var olması mümkün olmayan oyunlar ve gerçekliğin sınırlarını zorlayan yepyeni oyunlar yapılmaktadır.

5 Xbox One Özellikleri

6 Windows Xbox 360 Xbox 360, Microsoft'un ürettiği Yedinci jenerasyon oyun konsoludur. 27 Kasım 2005'te eski nesil Xbox'ın devamı olarak ABD'de piyasaya çıktı. Xbox 360'ın Türkiye'ye resmi olarak satışı 8 Kasım 2012 tarihinde başladı. Xbox 360 S fiyatı TL arasında satılmaktadır. Şu an itibari ile XBOX 360, XBOX 360 Arcade, XBOX 360 Elite, XBOX 360 S olmak üzere 3 farklı paket şeklinde satıştadır.

7 Xbox 360 Teknik Özellikleri
3.2 GHz saat frekansında çalışan, 3 çekirdekli IBM PowerPC tabanlı sistem işlemcisi (CPU) 500 MHz saat frekansında çalışan, ATI tarafından tasarımı yapılan XENOS kod adlı grafik işlemcisi (48 adet tümleşik (Unified) shader, gelişmiş görsel efektlerin yaratımı için GPU çekirdeğine tümleşik 10 MB eDRAM) 800 MHz saat frekansında çalışan 512 MB GDDR3 sistem belleği (CPU ve GPU ortak erişmektedir) ile sağlanan 22.4GB bellek bant genişliği 5.1 kanallı Dolby Digital çevresel ses sistemi DVD okuyucu High Definition desteği (720p ve 1080i) (FirmWare güncellemesi ile 1080p desteği de etkinleştirildi)

8 Xbox 360 Teknik Özellikleri (2)
3 adet USB 2.0 kapısı (S modelinde 5 adet) 4 kablosuz gamepad desteği Eski Modellerde Wi-fi kablosuz ağ bağlantısı desteği (aparat ile) S Modelinde N kablosuz ağ bağlantısı desteği Elite modelinde 120 GB sabit disk (Core ve Arcade pakette sabit disk yoktur) S modelinde 250 GB sabit disk (120 gb versiyonu ilerki tarihlerde satılmaya başlanacak)

9 XBox Kinect (Project Natal)
Xbox 360 platformu için geliştirilen ve herhangi bir kontrolör olmadan oyun oynama imkanı veren alettir. İlk olarak 4 Kasım 2010'da, Kuzey Amerika'da satışa sunulmuştur.

10 Kinect'in İşleyişi Projenin amacı bilgisayar ortamında herhangi bir kontrol çubuğu veya kumanda kullanmadan, sadece el hareketleriyle oyun oynayabilmektir. Özellikle hareketli, maceralı oyunlarda bu sistemin çok kolaylık getireceğine inanılıyor. Kinect sisteminin el, kol hareketlerini algılaması ise kızılaltı ışın yayan projektörlerle gerçekleşiyor. Bu ışınlar görünmüyor. Işınların elde ettiği veriler, CMOS algılayıcılarında komuta çevriliyor. Bu sayede oyuna komut gidiyor. İşletim sisteminin kalitesinin yanı sıra bu komutlar bir saniyeden çok daha kısa zamanda ulaşmaktadır.  3. boyut grafiğinde gerçekleşmesi gereken hızlı komutları ise bilgisayara ait olan yazılım sağlıyor. Yani "Kinect", sadece komutları ulaştırmakla sorumludur.

11 Kinect'in İşleyişi (2) Kinect sistemi, oyuna başlama komutu verilince kızılaltı ışın yaymaya başlar. Çok kısa süre içerisinde oyuncunun baş, gövde, kol, el, ayak gibi kısımlarını ve bu kısımların geçebileceği yerleri algılar. Bu algılama başarıyla gerçekleşince oyunda Kinect kullanılabilir. Kinect'in bu organları ve geçebileceği yerleri bilip, algılaması kendisinde bulunan yazılımdan dolayıdır. Kinect'e dahil olan bu özel yazılımda insanın yapabileceği milyonlarca hareket ve bulunabileceği milyonlarca durum bulunmaktadır. Bu durumlar ve hareketler için özel kodlar bulunmaktadır. Söz konusu olan bir durum, bu durumların içerisinde bulunursa (büyük ihtimal öyledir), özel kodları hemen bilgisayar sistemine yollamaya başlar. Kinect, bunların yardımıyla algılayabilmektedir. Fransa gibi birçok ülkede satış fiyatı 149 dolardır.Türkiye'ye 1 Mart 2011 tarihinde tekrar giriş yapmıştır. Fiyatı perakende olarak TL'dir

12 Özel Eğitimde Xbox Kinect
Xbox kinect çok çeşitli oyunları sayesinde özel eğitime muhtaç çocuklar için harika bir alternatif eğitim aracıdır. Özellikle harekete dayalı oyunları sayesinde denge, motor beceriler, koordinasyon vb alanlarda çocukların daha hızlı ilerleme göstermesine yardımcı olmaktadır. Yine boş zamanların değerlendirilmesinde de oldukça etkilidir. Ayrıca ödül etkinliği olarak da kullanılabilmektedir.

13 Özel Eğitimde Xbox Kinect Videoları
Koşu Oyunu 1.html Engelli Koşu Oyunu 2.html Bowling Oyunu 3.html Rafting Oyunu 4.html

14 Özel Eğitimde Xbox Kinect Videoları (2)
Futbol Oyunu 5.html Tenis Oyunu 6.html Masa Tenisi 7.html

15 Windows Xbox Oyunları 4 Elements II Special Edition
A World of Keflings Adera Big Buck Hunter Pro BlazBlue Calamity Trigger Cut The Rope Gunpowder Gunstringer: Dead Man Running Zombies!!! Angry Birds Star Wars Rayman Jungle Run Gravity Guy The Harvest Skulls of the Shogun iStunt 2 Fruit Ninja Bejeweled Live Angry Birds Space Hydro Thunder Hurricane ilomilo Plus Jetpack Joyride Microsoft Mahjong Microsoft Minesweeper Microsoft Solitaire Collection Monster Island Monsters Love Candy PAC MAN CE DX Pinball FX2 Reckless Racing Ultimate Riot Rocket HD Royal Envoy 2: Special Edition Shark Dash Shuffle Party Taptiles Toy Soldiers Cold War Wordament

16 Xbox Videoları Pc ile Xbox 360 karşılaştırılması
Tanıtım Battlefield 4 Xbox 360 Oynanış Videosu Xbox 360'a özel Kinect oyunları

17 Kaynakça http://tr.wikipedia.org/wiki/Xbox
kullan-m.html


"Microsoft Xbox Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Damla Akdulum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları