Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
WEB 2.0 ARAÇLARI HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö

2 WEB 2.0 NEDİR ? WEB 2.0 EĞİTİMDE KULLANIMI VİKİPEDİ PREZİ BLOGGER TWİTTER SKYPE

3 Web 2.0 Nedir? Web 2.0 dendiğinde aklımıza iki farklı oluşum gelmelidir. Bunlardan biri bilgiyi yaymak ve almak işlemlerini kolaylaştırmak için aşağıda adı geçen teknolojilerin kullanılmasıdır, diğeri ise görsel anlamda katedilen tasarım anlayışı ve kültürüdür diyebiliriz.

4 1) Bilgiyi Yaymak ve Almak İşinin Kolaylaştırılması
Web 2.0, haberdar olmayı ve çeşitli servislere web sitenizin güncel içeriğini göndermeyi kolaylaştırmak amacıyla AJAX, widget ve RSS gibi teknolojilerin kullanılmasıdır. Web siteleri kendi aralarında işbirliği yapmak için SOA, XML ve Web Service gibi teknolojileri kullanabilmektedir.

5 WEB 2.0 EĞİTİMDE KULLANIMI
Öğretim Teknolojileri Teknolojinin ilerlemesiyle öğrenme ortamlarının farklılaştığını ve zenginleştiğini görüyoruz. Bu ortamlardan biri olan internetin yaygınlaşması beraberinde eğitim araçları uygulamaları her geçen gün artıyor ve ilerlemelere paralel olarak bu ortamlarda kullanılabilecek öğrenme araçları sayısı da artıyor.

6 Bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen bu araçların yapısına baktığımızda aslında WEB 2.0 teknolojisinin bir parçası olarak ortaya çıktığını görüyoruz

7 Web 2.0 olarak adlandırılan çoklu katılımlı uygulamalar, öğrenme ortamlarındaki etkileşimli internet etkinlikleri için iyi bir zemin hazırlamıştır. Sosyal yapılandırmacılık gibi öğretme-öğrenmeyle ilgili çağdaş yaklaşımlar ve günümüz toplumunun ihtiyaç duyduğu bilgi okur yazarlığı, grup çalışmasına yatkınlık, bilgilerin analiz

8 etme ve problem çözme gibi beceriler göz önüne alındığında Web 2
etme ve problem çözme gibi beceriler göz önüne alındığında Web 2.0 uygulamalarının pedagojik potansiyelinin ne denli önemli olduğu ortaya çıkar.Bu çalışmada ise başlıca WEB 2.0 araçları olan Bloglar,Vikiler,Podcast,RSS,Sosyal Ağların eğitime olan katkılarını ele alacağız .

9 VİKİPEDİ NEDİR Vikipedi projesinin, 2003'te hayata geçen Türkçe koludur. Kurulduğu günden itibaren, internetin en geniş kaynak sitesi olma yönünde ilerlemektedir. Vikipedi, içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedidir. Bu site wiki teknolojisini kullanır

10 , yani dünya üzerinde internete bağlı bilgisayarı olan herhangi bir kişi, -çok az sayıdaki korumalı sayfa dışındaki- tüm sayfalarda ekleme, çıkartma, düzenleme yapabilir. Yapılması gereken tek şey sayfanın üstünde bulunan "Değiştir" butonuna basmaktır. 

11 PREZİ NEDİR Prezi Adobe Air ve Adobe Flash kullanılarak geliştirilmiş bir web uygulamasıdır. Okulda, iş hayatında ya da günlük yaşamda çoğumuz power point kullanarak slayt hazırlamışızdır. Prezi ile bunu hem görsel olarak çok iyi yapabiliyorsunuz hem de farklı şablonları ile sunumu çok güzel hazırlayabiliyorsunuz. Üstelik bunu ücretsiz yapabiliyorsunuz. Ücretli sürümlerde farklı özellikler sunumaktadır.

12 BLOGGER NEDİR BLOGLAR(WEB-LOG)
 Web 2.0 Basit bir bilgisayar okuryazarlık becerisi ya da web programlama becerisi gerektirmeden ağ üzerindeki okurlara çeşitli konular hakkında yazı yazmalarına, yazılan yazıları okumalarına, bu yazılara yorum eklemelerine, kendi yazdıklarını yayımlamalarına hazır bir ortam sunan uygulama alanıdır

13 TWİTTER NEDİR Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir.  Twitter’a bir platform olarak bakarsak hemen göze çarpan özellikleri mobil erişim sağlaması, bir çok kişiye bir anda erişimin hızı, geniş kullanıcı kitlesi, kullanım kolaylığı ve düşük ya da sıfır kullanım maliyeti.

14 Skype Nedir? Skype birkaç dakika içerisinde dünyanın herhangi bir yeriyle telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan basit ve ücretsiz bir yazılımdır. Skype, dünya çapında milyonlarca kullanıcının kullandığı, rakiplerine fark atacak hızlılık ve özellikleri bulunan bir anlık mesajlaşma programıdır.

15 KAYNAKÇA Google Vikipedi


"HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları