Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İlk Cep Telefonu İlk cep telefonunu 1973'te Michael Cooper çalıştığı Motorola firmasında geliştirmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac'dir. GSM Tarihçesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İlk Cep Telefonu İlk cep telefonunu 1973'te Michael Cooper çalıştığı Motorola firmasında geliştirmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac'dir. GSM Tarihçesi."— Sunum transkripti:

1 CEP TELEFONU’NUN TARİHİ VE CEP TELEFONU ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2 İlk Cep Telefonu İlk cep telefonunu 1973'te Michael Cooper çalıştığı Motorola firmasında geliştirmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac'dir. GSM Tarihçesi 1973 yılında ilk cep telefonunun mucidi olan Martin Cooper GSM teknolojisinde pek çok yenilik bekliyor. İlk cep telefonunu 30 yıl önce üreten Martin Cooper bugün 74 yaşında.

3 Motorola'da mühendis olarak çalışırken ürettiği cep telefonunun son on yılda hızla yayılmasını ve 850 gram ağırlığındaki bir tuğla görünümünden gram ağırlığındaki teknoloji ürünlerine dönüşmesini ilgiyle izliyor. Ancak Cooper'a göre bu teknolojiler daha başlangıç. Cooper'ın hayalinde kulağın arkasına sığabilecek kadar bir cep telefonu üretilmesi yatıyor. Sesli emirle ya da kullanıcının düşüncesiyle arama yapacak telefon bir arama geldiğinde ise çalmak yerine kullanıcısının kulağını gıdıklayacak. Tuğla Cep Telefonu Ürettiği kablosuz cep telefonuyla ilk görüşmeyi 3 Nisan 1973 tarihinde yaparak tarihe geçen Cooper'ın ilk Motorola cep telefonu 850 gram ağırlığında 25 cm yüksekliğinde 8 cm derinliğinde ve 4 cm genişliğindeydi.

4 Şu anda üretilen ve avuçiçinde kaybolacak kadar küçük cep telefonlarıyla karşılaştırıldığında daha çok bir tuğlayı andıran ilk cep telefonu üretildiği dönem için bir devrim niteliği taşıyordu. Cep telefonundan önce kullanılan araç telefonlarının yaklaşık 13 kg ağarlığında olduğu düşünülürse ilk cep telefonunun getirdiği değişimi anlamak daha kolay olabilir. Cooper Motorola'da sistem bölümü müdürü olarak çalıştığı dönemde cep telefonunun geliştirilmesinin ardında yatan fikri şöyle açıklıyor: Temel hayalimiz insanların arabalara konuşmak zorunda kalmamasıydı. İnsanlar bir masayı ya da bir duvarı aramak istemiyorlardı. Diğer insanları aramak istiyorlardı.1 Milyar Kullanıcı Araştırma kuruluşu Gartner Dataquest'in araştırmalarına göre sadece geçen sene içerisinde 423 milyon adet cep telefonu satıldı ve dünya üzerindeki cep telefonu kullanıcısı sayısı 1 milyar kişiyi geçti.

5 Avrupa ülkeleri yüzde 80’lere varan cep telefonu penetrasyonlarıyla (kullanım) dünyada cep telefonunun en yoğun kullanıldığı bölgeyi oluşturuyor.Cep telefon kullanımının en hızla arttığı ülkeler ise Hindistan ve Çin’dir.

6 CEP TELEFONU ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

7 1. (3-G) ÖZELLİĞİ a) Hızlı İnternet: 3.6Mbps, 7.2Mbps veya daha yüksek hız desteği, b) Görüntülü Konuşma: Bu özellik için cihazın ön yüzünde de kamera olması gerekiyor, c) Mobil TV: Bu özellik de her telefonda mevcut değil, ayrıca gsm şebekenizin desteklemesi de şart

8 Cep telefonu alırken veya araştırırken öncelikle telefonda bulunmasını istediğiniz yani olmazsa olmaz dediğiniz özellikleri belirlemekle işe başlayabilirsiniz. Ama öncelikle, son dönemlerin en popüler ve ayırt edici özelliklerine karar vermek seçiminizi kolaylaştıracaktır. Bu özellikleri aşağıdaki gibi 4 ana gruba ayırdım ve her birinde dikkat edilmesi gereken detaylara kabaca değinmeye çalıştım. Bu 4 özelliğe net olarak karar verirseniz telefon seçmeniz çok daha kolaylaşacaktır:

9 3. Wi-Fi ÖZELLİĞİ Wireless LAN (kablosuz ağ) desteği ile örneğin evinizdeki kablosuz adsl modeminize bağlanarak internete telefondan erişebilirsiniz. İnternet meraklıları için olmazsa olmaz bir özellik bence. Bilgisayarı açmaya gerek kalmadan maillere bakabilir, MSN kullanabilirsiniz. Ayrıca bunun için 3G veya GPRS gibi bir ücret ödemek zorunda da kalmazsınız..

10 4. Kamera,Video,Müzik gibi Multimedia Özellikleri
Kameradan pek anlamam ama çözünürlüğün yanı sıra flaş, zoomlama gibi ihtiyacınıza yönelik diğer teknik özelliklere de dikkat etmeniz iyi olur. Telefonun hangi video ve müzik türlerini desteklediğine dikkat edin. Ayrıca bu özellikleri çok kullanacaksanız yeterli büyüklükte bir hafıza kartı olmasına dikkat edin. (Bugünkü şartlarda bu en az 4 GB olmalı..)

11 2. GPS ÖZELLİĞİ GPS, uydular yardımıyla bulunduğunuz noktanın koordinatlarını veren Küresel Yer Belirleme Sistemi'dir. Bu koordinatlar telefonunuzdaki harita uygulaması ile birleştirilince yolunuzu ve yönünüzü bulabiliyorsunuz. (Navigasyon denen olay budur.) Genelde bu harita uygulamalarının deneme sürümleri veriliyor, süre bitince bu özelliği kullanmak için para ödemek zorundasınız. (Nokia Maps gibi). Ama Nokia Maps yerine ücretsiz yazılımlar yükleyerek kullanmak da mümkün. Sonuçta telefonda GPS alıcısı olması yeterli.

12 Bunlar dışında aşağıdaki diğer özellikleri de dikkate almanızda fayda var: 1) Bluetooth, USB bağlantı arabirimleri bulunmalı. 2) Radyo şart. 3) Fm Vericisi: Bu harika özellik sayesinde telefonunuzu bir radyo vericisi haline dönüştürüp, telefondaki MP3'leri arabanızın radyosundan dinleyebilirsiniz. 4) Pdf, doc, xls gibi ofis dökümanlarını açma ve düzenleme desteği. 5) Takvim, ajanda, alarm, hesap makinesi gibi klasik özellikler.. 6) Oyun meraklıları oyun özelliklerini araştırabilirler.. 7) Cihazın ağırlığı, şekli-şemali ve SAR değeri de dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar..

13 BAĞZI TELEFON MODELLERİ VE ÖZELLİKLERİ

14 İPHONE-5 Ekran iPhone 5, 4 inçlik bir ekrana sahip ve bu ekranın ilk göze çarpan özelliği dikdörtgen bir yapıya sahip olarak uzunca bir ekran deneyimi sunması. Kullanıcıların daha çok yatay kullanacaklarını düşünmemize neden olan bu yapı, Apple tarafından yeni iPhone üzerinde yer alan önemli farklılıklardan biri. Genişlik olarak iPhone 4S ile aynı boyuta sahip olan iPhone 5, kardeşine göre daha uzun.

15 Ekranın teknik özelliklerinden bir diğeri de her inçte 326 piksel bulunması. Bu sayede renk derinliği daha iyi sağlanıyor ve kullanıcıların gözüne hitap eden başarılı bir işe imza atılıyor. Bu açıdan iPhone 4S’e göre her inçte daha yoğun piksel kullanımı söz konusu. Ürünün ekran çözünürlüğü ise 1136x640 piksel. Bu bakımdan iPhone 4S’e %44 oranında renk çözünürlüğü iyileştirmesi yakalanmış oluyor. Ekranın boyut özellikleri, video izleme konusunda bir hayli olumlu görünüyor. Ekranın retina teknolojisini kullandığını da belirtelim.

16 Donanım iPhone, üzerinde A6 çiple geliyor. iPhone 4S üzerinde yer alan A5 çipe göre her alanda ortalama iki kat daha yüksek performans ortaya koyabilen iPhone 5, hem işlemci hızı hem de grafik gücü olarak çok daha hızlı. Bununla birlikte her ne kadar Apple açıklamamış olsa da ara bellek biriminin (RAM) 1 GB olduğu tahmin ediliyor. Sahip olduğu bu güçlü işlemci ve grafik birimi ile iPhone 5, genel kullanım, uygulama açılış ve kullanımları, oyun performansı, video izleme performansı gibi ana konularda bir önceki iPhone ürünü olan iPhone 4S’i ikiye katlıyor.

17 Kamera iSight kamera, Apple tarafından dünyanın en popüler kamerası olarak takdim ediliyor. 8 Megapiksellik kamera, otomatik odaklanma ve LED flaş desteğine sahip olmakla birlikte önceki iPhone’lardaki kameraya göre daha ufak boyutta. iPhone 5 kamerasıyla birlikte gelen en mühim özelliklerden biri ise panorama modu. Artık iPhone kullanıcıları, akıllı telefonları üzerinden herhangi bir ek uygulama edinmeleri ya da satın almaları gerekmeksizin panoramik fotoğraflar çekebilecekler. Sahip olduğu güçlü A6 çipi sayesinde kamera uygulamasının çok daha hızlı kullanılabildiğini de ekleyelim. Bununla birlikte 8 MP’lik bu arka kamera ile 1080p Full HD video çekimi gerçekleştirilebiliyor. Video çekimi esnasında fotoğraf çekmek de mümkün. Cihazın ön kısmında da ikinci bir kamera yer alıyor. Bu ön kamera 720p değerinde HD videolar çekebiliyor ve FaceTime isimli anlık iletişim uygulaması esnasında karşı tarafa yine 720p’lik HD video görüntüsü gönderebiliyor.

18 Tasarım iPhone 5, iPhone 4S ve önceki iPhone sürümlerine göre ciddi bir tasarım farklılığı ortaya koyuyor. Daha uzun oluşuyla dikkat çeken cihaz, Apple tasarımcıları ve mühendisleri tarafından baştan aşağı yeniden tasarlanmış. iPhone 4S’e göre daha ince olan iPhone 5, 7.6 milimetrelik inceliği yakalamış bulunuyor. Bununla birlikte yine iPhone 4S’e göre %20 daha hafif bir ürünle karşı karşıyayız. iPhone 5’in ağırlığı sadece 112 gram.

19 Bağlantı iPhone 5, bağlantı özellikleri ile de yenilenmiş görünse de NFC teknolojisine sahip olmamasıyla birlikte birçok kişiyi şaşırtmış bulunuyor. Buna mukabil, LTE teknolojisi ile 4G bağlantı seviyesine dair bir iletişim teknolojisi yeniliğini ortaya koyuyor. Sahip olunan diğer bağlantı özellikleri HSPA, HSPA+, DC-HSDPA ve b/g/n şeklinde. Tabii AGPS, GLONASS bağlantılarının da üründe yer aldığını ekleyelim.

20 İşletim Sistemi iOS 6, iPhone 5 ile birlikte gelen işletim sistemi. Apple’ın bu yeni işletim sistemi ile birçok yeniliği iPhone 5 üzerinden ilk kez deneme şansı yakalanacak. Tabii ki iOS 6 işletim sisteminin beraberinde getirdiği en önemli özellikler haritalandırma. 3D olarak kısaltılan 3 boyutlu harita servisini iOS 6 ile birlikte hayata geçirecek olan Apple, iPhone 5 kullanıcılarının herhangi bir harici GPS cihazına ihtiyaç duymadan A noktasından B noktasına gitmelerini sağlayabilecek kadar başarılı parçacıklara sahip. Siri desteği ile sesli komutlara ve taleplere de cevap verebilen harita uygulaması gerçekçi üç boyutlu mimari fotoğraflarıyla göz kamaştırıcı bir yapı ortaya koyuyor.

21

22 Samsung Galaxy S3 Samsung Galaxy 3 Teknik Özellikler
Samsung Galaxy 3 Teknik Özellikler Boyutlar: 136.6 x 70.6 x 8.6 (mm) Ağırlık: 133 gram Ekran: HD Super Amoled, 4.8 inç, Corning Gorilla Glass ekran kaplaması İşlemci: 1.4 GHz RAM: 1 GB Kamera:8 MP, LED flash ve auto-focus destekli, 1080p sesli video kayıt yapabilen arka kamera. 1.9 MP, arka aydınlatmalı, 720p video kaydı yapabilen ön kamera.

23 Siri, iOS 6 ve dolayısıyla iPhone 5 bir kere daha kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Spor karşılaşmaları ve puan durumu, yemek için öneriler ve izlenebilecek filmler gibi yepyeni onlarca soru – cevap öğesine sahip olan Siri, yenilikleriyle iPhone 5 kullanıcılarının sıkça başvuracağı özelliklerden biri olablir. Bununla birlikte Siri’ye birçok yeni dil ekleniyor. Facebook ve/veya Twitter üzerinden ileti paylaşmak da artık Siri’nin özelliklerinden biri. Zira “post” ön ifadesi ile söyleyeceğiniz ifadeyi Facebook ve Twitter üzerinden yayınlayabiliyorsunuz.

24 Samsung Galaxy S3′ün Dış Görünümü:
Samsung Galaxy S3, çakıl mavisi ve beyaz renk seçenekleri ile geliyor. Işıkaçısına göre değişen çakıl mavisi, kimi zaman siyaha benzer bir renkveriyorken, kimi zaman mavi rengine benziyor. Samsung, çerçeveyi ince tutarak 4.8 inç büyüklüğe göre başarılı bir cihaz yapmış. Tek elle tutulduğu ön incelemelerde vurgulanıyor. Samsung Galaxy S3, LED bildirimi özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Bu özellik cihazın çıkmasını bekleyen bir çok kişinin olmazsa olmaz dediği bir ktirterdi. Bu noktada Samsung beklentileri boşar çıkarmadı diyebiliriz.

25 Öne Çıkan Özellikler Pop-up Play Son derece yaratıcı olan bu özellik sayesinde video izlerken farklı uygulamalara geçiş yapmak istediğinizde, video ekranın bir köşesinde küçük bir kutu içerisinde oynamaya devam ediyor. Siz de video akışını kesmeden mesajlarınıza, e-postalarınıza ya da rehberinize girebiliyorsunuz. Samsung Smart Stay Normalde tüm telefonların ekran ışığı, tasarruf amacıyla 30 sn. gibi bir süre sonunda otomatik olarak kapanır. Özellikle, tam da bir makale okurken kapanan ekran ışığı insanın sinirini bozar! Ama S3′teki Smart Stay özelliği sayesinde, telefon sizin o an ekrana odaklandığınızı anlayabiliyor ve siz cihaz üzerinde herhangi bir aktivite yapmasanız bile ekran ışığını kapatmıyor.

26 Samsung S-Voice Apple’ın Siri’si varsa Samsung’un da S-Voice’i var! Sizin basit komutlarınızı (alarmı ertele, alarm kur, sessize al, Ahmet’i ara gibi) yerine getirebilen bu uygulama, başarılı kullanımıyla dikkat çekti. Şimdilik tek kötü yanı 8 adet dil desteği sunması ve bu diller arasında Türkçe’nin ‘henüz’ bulunmaması. DropBox Üyeliği Dosyalarınıza her yerden erişim imkanı veren DropBox servisinde 50 GB’lık üyeliğiniz, S3′le ücretsiz olarak geliyor. Kablosuz Şarj Özelliği İleri bir teknoloji teknoloji olan kablosuz şarj özelliği, S3 ile hayata geçirilmeye hazır. Gerekli altyapı cihaz içerisinde bulunuyor.

27 Galaxy S3 vs iPhone 4S

28 TELEFON ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLARI TEKRARDAN ŞÖYLE SIRALAYA BİLİRİZ…

29 1- Beklentilerinizi karşılamalı
1- Beklentilerinizi karşılamalı. Bir akıllı telefon satın alırken kendinizin ne istediğinizi bilmeni gerekir. Yüksek meblalar ile alınan telefonlarda doğru seçimi yapmanız gerekmektedir. Satın aldığınız bir akıllı telefon çok işinize yarayacak ve hayatınızı büyük anlamda kolaylaştıracaktır. 2- Kolay senkron gerekir. Her şeyin başı sağlık ve teknoloji olan global dünyada akıllı telefon kullanımda senkronize işlemi çok büyük kolaylık sağlıyor. Seçeğiniz akıllı cihazı bilgisayarınıza bağlamak için bazı telefonlarda belirli programlar kullanılıyor. Günlük hayatınızda yüksek bir ücret karşılığı satın aldığınız cihazınıza dışarıda  bir şey yüklemek istiyorsunuz ancak yükleme işlemi yapamıyorsunuz çünkü belirli bir program gerekli. Bu konuda Apple ürünleri çok zayıf. Buna dikkat etmelisiniz.

30 3- İşletim sistemini seçin
3- İşletim sistemini seçin. Alacağınız akıllı cihazın işletim sistemi çok önemlidir. Kullanılabilirlik açıdan sizin işlerinizi kolay halletmenizi sağlayabilir. Android Google’ın olduğu için bu işletim sistemi her geçen gün gelişmekte ve günümüz teknolojisi ile pek geride kalmayacağa benziyor. 4- Pil süresi. Uzun süreli pil kullanımı ihtiyacınız varsa akıllı telefonlar bu yönden zayıf. 1gün gibi bir süreçte pili doldurmak gerekiyor. 5-  Garantili olmalı. Alacağınız akıllı cihazın garantili olmasına özen gösterin, olası bir sorunda cihazınız onarılabilir, yeni ürün teslim edilebilir.

31 Cep telefonunuzda en çok hangi özelliklerin olmasını istiyorsunuz?
Cep telefonu satın alırken ihtiyaçlarınızı çok iyi belirlemelisiniz. Örneğin fotoğraf çekme, müzik dinleme, multimedya, internet, video/ses kaydı, oyun, 3G, kablosuz internet bağlantısı(WLAN) gibi ayrı ayrı özelliklerden hangisi sizin için daha öncelikli? Bu özelliklerin hepsinin bir arada olduğu cep telefonları da bulabilirsiniz ancak her biri aynı kalitede olmayabilir. Bu nedenle örneğin cep telefonunda müzik özelliği öncelikli tercihiniz ise bu konuda başarılı olan modelleri tercih etmelisiniz.

32 Cep telefonunuzu Türkiye dışında da kullanmak istiyor musunuz?
Cep telefonunuzu yurt dışında da kullanabilmeniz için öncelikle standart GSM özellikli bir telefonunuz olmalıdır. Telefonunuzun yurt dışı görüşmelerine açık olup olmadığını öğrenmek için servis sağlayıcınızla (Turkcell, Avea, Vodafone vb.) görüşünüz.

33 İnternet özelliği veya e-postalarınıza cep telefonunuzdan ulaşmak mı istiyorsunuz?
Artık cep telefonu modellerinin yanı sıra servis sağlayıcıların da çoğu e-posta ve internet erişim özelliklerini destekliyor. Eğer bu özelliği sık kullanacaksınız araştırmanızı bu yönde genişletebilir, farklı markaların internet ve e-posta erişim özelliklerini karşılaştırabilirsiniz. Bunun yanında araştırmanızı renkli ekran, dokunmatik ekran, kamera, PDA, Wi-Fi, Bluetooth, bas-konuş, GPS, MP3 çalar, radyo, multimedya oyun, QWERTY klavye gibi farklı özellikleri ekleyerek genişletebilirsiniz.

34 Alacağınız telefonun boyutları ve ağırlığı sizin için ne kadar önemli?
Günümüzde cep telefonları farklı şekil ve boyutlarda üretilmektedir. Örneğin kapaklı(clamshell), sürgülü, candybar veya PDA telefonlardan birini tercih edebilirsiniz. Örneğin kolay taşınabilen kapaklı modeller ekranın çizilmesini ve hatalı aramaları önleyen kullanışlı modeller arasındadır. Daha geniş ekranlı PDA telefonlar ise sunduğu özellikler açısından sade ve küçük modellerden daha başarılıdır. QWERTY klavye ise telefon tuşlarının bilgisayar klavyesi özelliğinde olmasıdır.

35 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SON 


"İlk Cep Telefonu İlk cep telefonunu 1973'te Michael Cooper çalıştığı Motorola firmasında geliştirmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac'dir. GSM Tarihçesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları