Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT Bayram SOLAK

2 Türkiye Bankalar Birliği Tanıtımı
TBB-Bankacılık Eğitim Sitesinin Tanıtımı TBB’de Web Tabanlı Eğitimin Tanıtımı TBB’nin WTE Sürecinde İşbirliği İçerisinde Olduğu Bankalar WTE’de İş Bölümü WTE Kapsamında Verilen Kurslar İleride Verilmesi Düşünülen Kurslar Kurslara Katılım ve Güvenlik

3 Türkiye'de faaliyette bulunan tüm bankaları temsil eden tüzel
Türkiye Bankalar Birliği Türkiye'de faaliyette bulunan tüm bankaları temsil eden tüzel bir kişiliktir. Amacı Bankacılık mesleğinin gelismesini; bankaların dayanısma, birlik ve bankacılık mesleğinin gerektirdiği disiplin içinde ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak çalışmalarını sağlamak ve haksız rekabeti önlemek üzere gerekli kararları almak ve uygulamaktır.

4 TBB-Bankacılık Eğitim Sitesi
TBB tarafından bankacılık ve finans konularında ihtiyaç duyulan eğitimlerin zaman ve mekandan bağımsız olarak sunumunu ve web tabanlı eğitim teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

5 TBB-Web Tabanlı Eğitim
Amacı: Zengin medya desteği, üç boyutlu sanal gerçeklik ve ses kullanılarak zaman ve mekan bağımlılığı olmadan bankacıların teknik bilgilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmaktır.

6 Bu amaç doğrultusunda web tabanlı eğitim projesinde;
Hedef, 140 bin bankacıyı uzaktan eğitmektir.

7 TBB’de WTE’nin Gelisimi
Yurt içi yurt dışındaki uygulamalar incelenmiş ve ilgili kurumlarla görüşmeler yapılmış. Belirlenen bankalara ziyaretler yapılmış bu toplantılar sonucunda WTE uygulamaları taslak çalışma raporu hazırlanmış

8 TBB-WTE Kapsamında İşbirliği İçinde Olduğu Bankalar: Akbank T.A.Ş Demirbank T.A.S. İktisat Bankası T.A.Ş. Koçbank A.Ş Pamukbank T.A.Ş. Garanti Bankası T.A.Ş. T. İş Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası T.C. Merkez Bankası Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

9 TBB-WTE Kapsamında İşbirliği içerisinde olan bankaların her birinden birer temsilci seçilip çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu çalışma grubunun amacı, WTE’de çalışacak uzmanların seçilmesi, içeriğin belirlenmesi, organizasyonu sağlamak ve bütçeyi düzenlemektir.

10 WTE’de İş Bölümü İçerik Uzmanları(Geliştirilen WTE programları için)
Bilgisayar Firması (Internet Servis Sağlayıcı (ISP) ve Grafik Tasarımcıları) Eğitim Uzmanları

11 TBB-BES Kapsamında Verilen Kurslar
Ücretsiz Kurslar Ücretli Kurslar

12 Ücretsiz Kurslar Bankacılık konusunda bilgilenmek isteyen ve bu alana ilgi duyan genel kamuoyunu da kapsayan ücretsiz kurslardır.

13 Ücretsiz Kurslar

14 Bu kurstan faydalanabilmek için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor.
Ücretsiz Kurslar Bu kurstan faydalanabilmek için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Kurs sürecinde ve sonunda değerlendirme yapılmıyor. Kurs sonunda sertifika verilmiyor.

15 Ücretli Kurslar

16 Her kursun: Ücreti ,10 milyon TL. Süresi, 60 gün Değerlendirme Ön Test
Ücretli Kurslar Her kursun: Ücreti ,10 milyon TL. Süresi, 60 gün Değerlendirme Ön Test Son Test

17 Ücretli kurslar Tüm derslerin ön ve son testleri 30 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Testleri yalnızca bir kez çözme hakkı bulunmaktadır. Sınav Süresi 45 dakikadır. Değerlendirmeler web üzerinden yapılmaktadır. Kurs sonunda eğitime katılım sertifikası verilmektedir.

18 Bu kursların içerik planlama ile geliştirme aşamaları Siemens Business Services-Türkiye ve Humanitas işbirliği ile hazırlanmıştır. Tasarım ve uygulama aşamaları ise Siemens Business Services-Türkiye tarafından hazırlanmıştır.

19 İleride Verilmesi Düşünülen Kurslar
      Temel Kredi Bilgiler        Temel Hukuk Bilgileri       Çek Hukuku       Uluslararası Ticaret Kuralları      Makroekonomik Göstergelerin Yorumlanması     Duygusal Zeka  Bankalar Kanunu

20 Kurslara Katılım ve Güvenlik

21 Kurslara Katılım ve Güvenlik

22 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN
TEŞEKKÜRLER...

23 SORULAR 1) TBB-WTE kapsamında oluşturulan çalışma grubunun amacı nedir? 2) Ücretli ve ücretsiz kurslar arasındaki temel farklar nelerdir? 3) TBB-WTE’ nin amacı nedir?


"HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları