Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yenilikçi Doğal Kaplama Teknolojisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yenilikçi Doğal Kaplama Teknolojisi"— Sunum transkripti:

1 Yenilikçi Doğal Kaplama Teknolojisi
REÇİNE MODİFİYELİ POLİMER İLE GELİŞTİRİLMİŞ EMİLSİYON TOPRAK STABİLİZASYONU Solüsyonlu Toprak

2 NEDEN REÇİNE MODİFİYELİ TOPRAK SOLÜSYONU?

3 REÇİNE MODİFİYELİ TOPRAK SOLÜSYONU
Reçine Modifiyeli Toprak Solüsyonu özel olarak hazırlanmış rahat uygulanan bir kaplama sistemidir. Son derece sağlam olan ve içinde metal yada petrol emülsiyonları bulundurmayan bu sistem tamamen doğal toprağın harmanlanmasından meydana gelir : -Yük taşıma kapasitesini artırır. -Dayanıklı ve estetiktir. -Yapım maliyeti düşüktür. -Bakım gerekliliği azdır.

4 Reçine Modifiyeli Toprak Solüsyonu; Doğal Döşeme
Doğal Görünümlü Çevre dostu ve geri dönüştürülebilir kaynaklardan oluşmuş Yeşil Dostu Teknoloji Gösterişli Kaplama Alternatifi Engelli dostu Doğal yaşama duyarlı Her iklim ve her koşula uygun Marshall Stabilite sonuçlarında dayanıklılık ve yük taşımaları test edilmiş ve onaylanmış

5 Yapım Aşamaları Tarafımızca tedarik edilecek olan Reçine Modifiyeli Toprak Solüsyonu’nun süpervizörlüğümüzde alıcı firma tarafından üç adımda uygulanması aşağıdaki gibidir; (Not: Agrega derinlikleri aşağıdaki gibidir.)

6 Yapım Aşamaları 10-15 cm Reçine Modifiyeli Toprak Solüsyonu

7 Tavsiye Edilen Ekipmanlar
DİSTRİBÜTÖR KAMYON: Solüsyonun toprağa püskürtülmesinde kullanılır. GREYDER: Yolu kazar, toprağı karıştırır ve zemini stabilize edilmek üzere hazır hale getirir. Greyderin arkadan görünüşü; toprak kazma da kullanılan dişliler fotoğraftaki gibidir. Toprağın karıştırılması için alternatif olarak traktör de kullanılabilir.

8 Tavsiye Edilen Ekipmanlar
Kompaksiyon Ekipmanları Lastik Tekerlekli Silindirler Vibrasyonlu Silindirler

9 Farklı Uygulama Metodları
Asfalt Serme Makinesi ile Uygulanabilir

10 Farklı Uygulama Metodları
Chip Seal Metodu ile Uygulanabilir (Temel tabakası üzerine uygulanan bir tabaka solüsyon sonrası istenen boyutta agrega serilir ve sıkıştırılır)

11 Farklı Uygulama Metodları
Küçük kullanım alanlarında harç karma makinasında hazırlanıp, uygulanabilir.

12 Farklı Uygulama Metodları
Doğal Zemin Sıkıştırılarak Uygulanabilir

13 REÇİNE MODİFİYELİ POLİMER İLE GELİŞTİRİLMİŞ EMİLSİYON DOĞAL KAPLAMA REFERANSLARI

14 Referans #1 Karayipler Havuz Bölgesi :
Geri dönüşüm malzemeleri kullanılmıştır, Doğal kumdan yararlanılmıştır, Solüsyon, tropikal(çok sıcak) iklim ve yoğun yağış şartlarına uygun hazırlanmıştır.

15 Karayip Adaları Yürüyüş Yolları Ve Patikalar

16 Referans #2 Glacier Doğal Yaşam Parkı
Reçine Modifiyeli Toprak Solüsyonu metodu Glacier mimarları tarafından geleneksel asfalt yol yapmak yerine tercih edilmiştir. Estetik görünümlü ve dayanıklı patika yol yapımı amaçlanmıştır. Reçine Modifiyeli Toprak Solüsyonu sayesinde yeşil alana zarar verilmeden, tamamen doğal bir görünüm oluşturulmuştur. Dayanımı 10 seneden fazla olacak şekilde yapılmıştır.

17 Referans #3 Westlake, LOS ANGELES – Yürüyüş Yolu;
Her yağışın ardından erozyona uğrayan 5 km’lik yola en uygun çözüm olarak kullanılmıştır, Asfalt yol yerine tercih edilmiştir, Kırılmış granit taşları kullanılarak oluşturulmuştur.

18 Referans #4 Yol ve patikalar :
1.Fotoğraf Colorado’daki bir projeye aittir. 2.Fotoğraf Stark County’de bir patika yoludur. 3.Fotoğraf patika yol olarak Michigan eyaletinde kullanılmaktadır.

19 Referans #5 : Kuzey ABD’de il - ilçe yolları

20 Referans #5 : Kuzey ABD’de Tali Yollar
Elde edilen faydalar: Yolun dayanımında artış gözlenmiştir. Uzun süreli bakım masrafları azaltılmıştır. Tali yolların yapımında maliyet avantajı sağlanmıştır.

21 Referans #6 : Amerikan Askeri Yoları
Referans #6: Amerikan Askeri Yolları

22 Referans #7 : Rüzgar Çiftliği ; İtalya

23 Referans #8 : Belediye Yolları Senegal AFRİKA

24 Referans #9 : Park Yolları, Sevilla İspanya

25 Referans #10 : Laval Quebec, Kanada

26 Referans #11 : PERT Patika Yolları Empire Colorado

27 Referans #12 : Dahlem Conservancy Doğal Patika Yolları Jackson, MI

28 Referans #13 : Şehir Merkezi Broadway Caddesi, LOS ANGELES
Broadway Şehir Peyzaj Master Planı Los Angeles Şehrinin en büyük şehircilik projelerinden bir tanesidir. Toplam 7 blokta mevcut beton yolların üstünde doğal görünümlü Reçine Modifiyeli Solüsyonlu toprak kaplaması yapılarak Broadway caddesinde gezinti alanları oluşturulmuştur. Tarihi mekanları öne çıkarmak adına doğal kaplama tercih edilmiştir.

29 Baskı,Yontma Ve Renklendirme Seçenekleri

30 Kalite Belgeleri Kalite Belgeleri
California Environmental Technology Verification (ETV) California Air Resources Board (CARB) Documentation Evaluation of the air quality performance claims for Soil-Sement Dust Suppressant Canada Environmental Technology Verification (ETV) US EPA Environmental Technology Verification (ETV) Toxicity and Chemical Analysis of a Dust Suppressant Product

31 Kalite Belgeleri Kalite Belgeleri
US EPA Environmental Technology Verification (ETV) Commonwealth of Pennsylvania State Conservation Commission Confirmation Meets Quebec MOE scoring requirements for dust control agent under BNQ /2009 environmental testing via third party

32 Test Sonuçları Marshall Stabilite Testi 14,000 12,000 10,000 8,000
6,000 4,000 2,000 Break Strength in Pounds Asphalt Reçine Modifiyeli Solüsyonlu Toprak

33 SERBEST BASINÇ MUKAVEMETİ (UCS)
Test Sonuçları SERBEST BASINÇ MUKAVEMETİ (UCS) 1,200 1,000 PSI (pounds per square inch) 800 600 400 200 Control Reçine Modifiyeli Solüsyonlu Toprak ** Tavsiye edilen ürün min.500 PSI’lık (35kgf/cm2) basınç mukavemet (UCS) değeri sağlamalıdır.

34 Test Sonuçları Test Sonuçları CBR
3000 2500 PSI (Pounds pre square Inch) 2000 1500 1000 500 Control Reçine Modifiyeli Solüsyonlu Toprak ** Tavsiye edilen ürün yaş min.70kgf/cm2, kuru min. 100kgf/cm2 (1400 PSI) CBR değerini sağlamalıdır.

35 Kullanım Dozajı Ve Bakımı
10 cm kaplamada, 1 m²’de 1,5-2lt. solüsyon, yaklaşık 8-8,5 lt. su kullanılır. 2 yılda bir, 1m²’de 0,2 lt. solüsyon, 0,8 lt. su kullanılmak üzere bakım yapılması gerekir.


"Yenilikçi Doğal Kaplama Teknolojisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları