Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLMELER ( İNCE YAPI ) L.EMRE BAŞAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLMELER ( İNCE YAPI ) L.EMRE BAŞAR."— Sunum transkripti:

1 BÖLMELER ( İNCE YAPI ) L.EMRE BAŞAR

2 DUVARLAR Kiriş döşeme gibi üst yapı elemanlarından gelen yükleri temele nakleden, binalarda mekanları birbirinden ayıran (bölen), mekanları çevreleyen ve yapıyı dış tesirlere karşı koruyan düşey yapı elemanlarına duvar denir. Duvarlar kullanıldıkları malzemeye, taşıma durumuna ve yapıldıkları yere göre sınıflandırılırlar.

3 Malzeme Çeşidine Göre Duvarlar
Taş duvarlar Tuğla duvarlar Beton briket duvarlar Gaz beton duvarlar Taşıma Durumuna Göre Duvarlar Taşıyıcı duvarlar Bölme duvarlar Yapıldıkları Yere Göre Duvarlar Dış duvarlar İç duvarlar

4 Bölme Duvarlar Bina bölümlerini birbirinden ayıran yük taşıma amaçlı yapılmamış olan duvarlardır. Su-nem, ısı ve ses izolasyonu özelliklerini taşıması gerekir. Bu duvarların bina yüklerini azaltmak ve izolasyon özelliklerini artırmak bakımından hafif malzemelerden yapılması arzu edilir.

5 Bölme Duvar Çeşitleri PVC bölme duvar ALÇIPAN bölme duvar
TUĞLA bölme duvar BETONARME bölme duvar ÇELİK bölme duvar ALİMİNYUM bölme duvar AHŞAP bölme duvar PREFABRİK bölme duvar CAM bölme duvar

6 PVC BÖLME DUVAR PVC bölme duvar pvc panelleri ile yapılabileceği gibi pvc lambiri ile de yapılabilir. Uzun ömürlü ekonomik bir bölme duvar tipidir ancak emsalleri kadar dayanıklı değildir

7 ALÇIPAN BÖLME DUVAR Bu bölme duvar tipi çok pratik ve hızlı uygulanır. Alçı sıva boya ile kaplanır. Emsallerine göre darbeye çok dayanıklı olmakla beraber çok ekonomiktir.

8 TUĞLA BÖLME DUVAR En yaygın kullanılan bölme duvar tipidir. Uygulaması sonradan yapıldığında yukarıdaki seçeneklere göre daha uygulaması daha zor ama daha dayanıklıdır.

9

10 BETONARME BÖLME DUVAR En sağlam bölme duvar tiplerinden biridir. Uygulaması sonradan yani yapı tamamlandıktan sonra yapıldığında aynı zamanda en zor uygulanandır.

11 ÇELİK BÖLME DUVAR En sağlam bölme duvar tiplerinden biridir çok nadir uygulanır.

12 ALÜMİNYUM BÖLME DUVAR Nadir uygulanan bir bölme duvar tipidir. Hızlı uygulanır. Pratik ancak emsallerine göre ekonomik sayılmaz.

13 AHŞAP BÖLME DUVAR Son zamanlara giderek artan oranlarda bölme duvar tipidir. Hem ekonomik oluşu hemde hızlı ve pratik uygulanıyor oluşu darbelere dayanıklı oluşu. Çivi çıkabiliyor oluşu gibi özelliklerden dolayı çok tercih edilir. Ahşap aynı zamanda yalıtım katsayısı emsallerine göre yüksek olan malzemedir . aynı zamanda doğal ve sağlıklıdır.

14

15 PREFABRİK BÖLME DUVAR Giderek artan yaygınlıkta kullanılan içinde genellikle bir kat yalıtım malzemesi olan ve sandviç panel çeşitleri oldukça yaygın olan bir tiptir.

16 CAM BÖLME DUVAR Daha çok dekoratif amaçlı veya görüşün kapatılmaması gereken yerlerde işyerlerinde ve benzeri yerlerde kullanılan bir bölme duvar tipidir. Daha çok lamine camdan yapılır.

17 BÖLME DUVAR SİSTEMLERİ
Bölme duvar modelleri yaklaşık 7 çeşittir bu sistemleri sayacak olursak başlıca şunlardır.derzli bölme duvar,modüller bölme duvar,hareketli bölme duvar,demontable bölme duvar gibi bir çok seçenek mevcuttur.Ayrıca örneğin modüller bölme duvar sistemleri kendi içinde 4 e ayrılır bunlar yatay camlı bölme duvar yarım camlı bölme duvar dolu ofis bölme duvar tamamı cam bölme duvar sistemleri gibi bölme duvarlardır.

18 Derzli Bölme Duvar Derzli Bölme Duvar, bu ofis bölme sistemi alüminyum bölme duvar kullanarak keskin tasarımlar oluşturulur ofislerde iyi kullanılabilir çok amaçlı ve fonksiyonel alanlar oluşturur bu bölme duvar sistemleri ince yapısından dolayı basit bir şekilde montaj yapılabilir.Derzli bölme duvar her çeşit binaya uygulamaya uygundur çünkü binaya yük getirmez derzli ofis bölme duvar sistemleri üstün performansları ile birçok çeşitleri bulunur derzli bölme duvar fiyatları diğer ofis bölme duvar sistemleri ile aynıdır. Derzli bölme duvar sistemindeki tek özellik kanal içinde bulunan derz sistemidir

19

20 MODÜLER BÖLME DUVAR Bölme duvar sistemleri hakkında genel bilgi vermek istersek modüller bölme duvar sistemleri derzli demontable olarak ayrılmaktadır. Ofislerinizin gerek duyduğu ince çizgiyi sizler modüler bölme duvar sistemi ile çözebilirsiniz. Modüler aslında kelime anlamı ile İngilizce bir terimdir modüler bölme duvar demek parça parça imalathanede birleştirilip şantiyede toparlanır. Aslında modüler bölme duvar sistemleri, ofis ortamının gereksinim duyduğu ses ve yangın kontrolü, tesisatlara geçiş ve erişim olanağı, hızlı montaj ve demontaj, düzenli ve temiz çalışma alanı oluşturma özellikleriyle öne çıkmaktadır. Alüminyum bölme duvar ve çelik profillerden oluşan konstrüksiyon yapısı, alçıpan bölme duvar ve melamin panel duvar seçenekleri ile geleneksel duvar sistemlerine göre çok daha hafif bir çözüm sunarak bina yükünü azaltmakta ve bu özellikleriyle de yapı maliyetine ekonomik katkı sağlamaktadır.

21 Modüller bölme duvar sistemleri gözü yormadan yumuşak hatları ile ön plana çıkar. Özellikle çoklu ofis yerleşimlerinde ve çağrı merkezlerinde son derece başarılı sonuçlar veren modüler bölme duvar sistemleri ve seperatörler bölme duvar sistemleri farklılaşan ofis ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan en kapsamlı yerleşim ofis bölme sistemleri çözümlerinden birini oluşturur. Bu sistemin en kayda değer özelliklerinden biri seperasyonun 80 mm arası ölçülerde dahi ince kesitinin her iki yüzeyine de cam ve kumaşlı panel uygulanabilmesidir. Modüller bölme duvar sistemlerine ait genel özelliklere gelecek olursak bu sistemde kalınlık 80 mm ila 100 mm arasında değişiklik göstermektedir. Daha çok ses ve izalasyon için panel bölme duvar sistemleri diğer anlamı ile modüler bölme duvar içine yalıtım malzemeleri konulabilir.

22

23

24 Hareketli Bölme Duvar Bölme duvar Sistemlerinde: Hareketli Bölme Duvar sistemleri gerek tasarım kolaylığı sağlayan teknik özellikleri, gerek alternatifli yüzey seçenekleri ve gerekse emsalsiz yüksek ses yalıtım özelliği sebebiyle dünya çapında birçok prestijli projede kullanılmış ve kullanılmaktadır.

25

26 Demontable Bölme Duvar
Demontable bölme duvar isminden anlaşılacağı gibi demontable sökülüp tekrar kurulabilen sistemlerdir. Türkiye de genellikle ofislerde kullanılan demontable bölme duvar sistemleri çevreye duyarlı olduğu kadar geri dönüşüme katkısı olan bir malzemedir. Demontable bölme duvar geri dönüştürebilir üründür kullanılan alüminyum bölme duvar sistemleri %100 tekrar geri dönüştürülebilir. Örneğin demontable bölme duvar bir ofisinizden diğer ofise kolayca taşıyabilirsiniz. Demontable bölme duvar sistemleri özellikleri ise şunlardır. •Demontable bölme duvar sistemlerinde kullanılan malzeme tamamen alüminyum olduğundan binaya yük getirmez.(m²’ye 12/15 kg.)kadar ağırlık uygular. •Demontable bölme duvar sistemleri diğer bölme sistemlerine göre sökülüp takılabilir olduğundan montajı yerinde yapılır. •Demontable bölme duvar temizlik gerektirmez jaluziler çift cam arasında olduğu için kirlenmeye karşı muhafaza edilir.

27 •Demontable ofis bölme duvar sistemi; şık ve estetik görüntü sağlar, müşterinin isteğine göre farklı renklerde üretilir. •Demontable ofis bölme duvar sistemlerinde cam ve kapılar özel fitil ile muhafaza edilir %70 ses izalasyon sağlar. •Demontable ofis bölme duvar sistemi farklı renk ve tipteki jaluzi ve cam çeşitleri ile birlikte uyum içinde çalışır. •Demontable ofis bölme sistemine özel olarak üretilmiş jaluzi kanalı olduğundan görüntünün tamamen kesilmesi sağlanmıştır.

28 Resim 1:Bölme Duvar Örneği ( Arslan,M)


"BÖLMELER ( İNCE YAPI ) L.EMRE BAŞAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları