Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

8 Yıldır İstismar Edilen

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "8 Yıldır İstismar Edilen"— Sunum transkripti:

1 8 Yıldır İstismar Edilen
‘APONUN İDAMI’ YALANLAR İFTİRALAR ve GERÇEKLER

2 TERÖRİSTBAŞININ İDAMI HAKKINDA GİZLENEN GERÇEKLER
“ABDULLAH ÖCALANI ASAMADI” DİYE İFTİRA EDENLERİN ASLINDA BİLDİKLERİ VE KAMUOYUNA SÖYLEYEMEDİKLERİ GERÇEKLERİ BİLMELİYİZ. İdamı kaldıranlar, Apo'yu kurtaranlardır…

3 Gerçekler, iftiracıların yalanlarından farklıdır.
AKP yöneticileri, teröre çare bulacağı, yanan ateşi söndüreceği, Türk analarının gözyaşlarını dindireceği yerde, sözde “Demokratik açılım” olarak adlandırılan Yıkım projesinden bir an önce vazgeçmeleri bir yana, azdırdıkları bütün bu terör olaylarının adresini başka taraflarda göstermeye çalışmaktadır. MHP’ye iftira ederek, sona doğru yaklaşmakta olan iktidarsız iktidarını acaba “Biraz daha sürdürebilir miyim ve hesap vermekten kurtulabilir miyim” diye panikle açıklamalar yapmakta,suni gündemler yaratmaya çalışmaktadırlar. Gerçekler, iftiracıların yalanlarından farklıdır. Buradan,yüce Türk milletinin bilmesi gereken gerçekleri apaçık ortaya koyuyoruz. Teröristbaşı niçin idam edilemedi? Terör yeniden nasıl bu boyutlara erişti? AKP BUNLARI AKLIYOR…

4 TERÖRİSTBAŞI TESLİM EDİLDİĞİNDE
DSP-ECEVİT AZINLIK HÜKÜMETİ İKTİDARDADIR VE MHP MECLİSTE YOKTUR. AKP’li Yöneticileri Yalan Söylemektedir. Çünkü 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya’da yakalanan teröristbaşı Türkiye’ye teslim edildiğinde mecliste MHP yoktur. Teröristbaşı Ankara 2 No’lu devlet Güvenlik Mahkemesi Tarafından yargılanmaya başlandı. 31 Mayıs 1999 Teröristbaşının TCK’nın 125. maddesine göre ölüm cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. 29 Haziran 1999 Yargıtay 9.Ceza Dairesi,teröristbaşı hakkında verilen idam cezasını oybirliğiyle onadı. 25 Kasım 1999 Böylece teröristbaşının idamına ilişkin iç hukuk süreci tamamlanmış oldu. Cezası onanan teröristbaşı aynı gün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdu.

5 Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 11 no’lu protokolü
Peki, teröristbaşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurma hakkını nereden almıştır? Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 11 no’lu protokolü O dönem hükümeti oluşturan Refah partisi ve Doğru Yol partilerinin genel başkanları, Necmettin ERBAKAN(Başbakan), Tansu ÇİLLER(Başbakan Yrd.) ve aralarında bugün Cumhurbaşkanı olan Abdullah GÜL (o zaman devlet bakanı), bugün TP Genel başkanı Abdüllatif ŞENER (O zaman maliye bakanı) gibi R.Tayyip ERDOĞAN’ın AKP kuruluşunda iki sağ kolunun da aralarında bulunduğu kişiler tarafından, tarihinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 11 no’lu protokolü imzalanmıştır. Bu protokole göre AİHM’nin daimi olması ve bireysel başvuruda bulunulabilmesi mümkün kılınmıştır. Teröristbaşı da bu protokolden doğan hakkını kullanarak AİHM’ne başvurmuş ve dava sonuçlanana kadar infazın ertelenmesini istemiştir.

6 AİHM, Gerekli incelemeler yapılıp karar verilene kadar idamın ertelenmesini istemiştir.
AİHM 30 Kasım 1999 tarihi itibariyle başvuruyu incelemeye aldığını ve mahkeme iç tüzüğünün 39.maddesi gereğince aşağıda belirtilen ihtiyati tedbire karar verilmiştir. Verilen karar: “İnsan Hakları Mahkemesi,sözleşme hükümlerine başvuranın şikayetinin kabul edilebilirliğini ve esasını etkin bir biçimde sonuçlandırana kadar,idam cezasının infaz edilmemesi için gerekli bütün adımları atmasını ister.”

7 Zafer Çağlayan( AKP’li Devlet Bakanı) “2000 Yılında Hükümeti Enflasyon İle Korkutuyor(!)”
Başbakan Bülent Ecevit, ASO’nun yeni yöneticilerini kabul etti. ASO Başkanı Zafer Çağlayan, ‘Apo yüzünden istikrarı bozmayın. Yoksa enflasyon çetesi kazanır’ dedi. Enflasyon çetesinin hükümetin üzerinde baskı yapacağını öne süren Çağlayan, Abdullah Öcalan ile ilgili hükümet kararının çıkacağı 12 Ocak gününde Ecevit'i ‘‘aklı selime’’ davet etti. (Hürriyet – 7 Ocak 2000)

8 2000 Yılında Gazetelerde yer alan makaleler
MEDYADA APO ASILMASIN BASKISIYLA KAMUOYU OLUŞTURULDU. KÖŞE YAZARLARI İŞBAŞINDAYDI. MHP razı olmalı Oktay EKŞİ / HÜRRİYET Asmadan denesek Ertuğrul ÖZKÖK / HÜRRİYET Oy kaygısı olmamalı Tufan TÜRENÇ / HÜRRİYET Vatan sevgisi tekeli Hasan CEMAL / MİLLİYET Küçük hesaplar Okay GÖNENSİN / YENİ BİNYIL Zaferi harcamayalım Güngör MENGİ / SABAH Ordu bile suskun Rauf TAMER / SABAH Apo'nun yapamadığı Cüneyt ARCAYÜREK/CUMHURİYET İç barış tehlikeye düşer İsmet BERKAN / RADİKAL Onur meselesi yapmayın Nuh GÖNÜLTAŞ / ZAMAN 2000 Yılında Gazetelerde yer alan makaleler

9 DEVLET BAHÇELİ: “Asmadan olmaz…”
Bahçeli, Apo'nun idamı meselesinin sadece partilerin, siyasetçilerin veya yöneticilerin meselesi olmayıp, Türk milleti ve devletinin meselesi olduğunu vurguladı. Bahçeli, ‘‘Adaletin kişilere ve siyasi duruşlara göre esnemesi, yön değiştirmesi asla hoş görülemez. Hele hele suçların cezasız kalmasına taraftar olunamaz’’ dedi. MHP Lideri, ‘Bu nazik konuyu’, insan hakları çerçevesinde izah etmenin doğru ve ahlakçı olmadığını söyledi. Bahçeli, tarihi ve milli meselede mağdurları görmezden gelip, kamu vicdanını derinden yaralamaktan kaçınmak gerektiğini savunarak, ‘‘İleride önümüze çıkarılacak muhtemel dayatmalara bugünden kapı aralamak söylem ve politikalardan uzak durulması şart’’ diye konuştu. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Unutulmamalı ki, insan hakları insanlar içindir. Canileri, katilleri savunan, bir ülkeyi yıllardır kan gölüne çeviren, kaynaklarının hebasına neden olan insanlık suçlusu bir teröristin bağımsız yargıçca verilmiş cezasının infazını engelleyen bir barışçı anlayış olamaz. Türkiye'ye hukukun üstünlüğünden ve adaletin tecellisinden vazgeçmeyi telkin etmekle, vatanına kast edeni ödüllendirmek anlamına gelecek bir davranış içine sokmaya çalışmak olur.’’ Hürriyet – 8 Ocak 2000 DSP ve ANAP'ı, ‘‘Bilerek veya bilmeyerek Türkiye'yi küçük düşürmekle’’ suçladı.

10 DSP-MHP-ANAP KOALİSYONUN İDAMIN ERTELENMESİ ÇALIŞMASI
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu kararı vermesi üzerine,hükümeti oluşturan DSP-MHP-ANAP’ın genel başkanları,12 Ocak 2000 tarihinde toplanmıştır. MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, her kelimesi üzerinde defalarca müzakere istemiş ve tam yedi saatte sonuçlandırılıp belirlenen aşağıdaki tavır benimsenmiştir.

11 12 Ocak 2000 Tarihli Erteleme Kararı (Bu karar, AKP iftiracıları tarafından“Aponun idamdan kurtarılması” olarak kullanılmaktadır) “Koalisyonu oluşturan DSP,MHP ve ANAP’ın genel başkanları,bugün Başbakanlıkta yaptıkları toplantıda,AİHM’nin teröristbaşı Abdullah ÖCALAN hakkındaki kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararını ayrıntıları ile değerlendirmiştir. Bilindiği gibi Türkiye’nin de yargı yetkisini kabul etmiş olduğu AİHM’nin Türk yargısınca verilmiş kararı değiştirmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Anayasamızdan ve uluslararası taahhütlerimizden kaynaklanan süreç tamamlandığında dosya, gereği için ivedilikle TBMM’ye gönderilecektir. Genel başkanlar,hukuka saygı içinde kaldıkları bu kararın,terör örgütü ve yandaşı çevrelerce milleti ve devleti ile Türkiye’nin yüksek menfaatleri aleyhinde kullanılmak istendiğinin değerlendirilmesi halinde, erteleme süreci kesilerek infaz sürecine derhal geçilmesi hususunda görüş birliğine varmışlardır.” Bülent ECEVİT Devlet BAHÇELİ Mesut YILMAZ

12 İDAMIN ERTELENMESİ İÇİN ALINAN KARARIN AÇILIMI NEDİR?
İDAM CEZASINDAN VAZGEÇİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR. SÜREÇ TAMAMLANDIĞINDA DOSYA, İDAMIN İNFAZI İÇİN MECLİSE GÖNDERİLECEKTİR. BU KARAR, TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN TÜRKİYE ALEYHİNE KULLANILIRSA AİHM KARARI BEKLENMEDEN İNFAZ SÜRECİNE DERHAL GEÇİLECEKTİR. Bu karar, teröristbaşının idamdan kurtulamayacağının ve MHP’nin teröristbaşını asmak için gösterdiği kararlılığın en açık ifadesidir. Allah Korkusundan yoksun AKP Zihniyeti, 2002 yılından bu güne kadar “idam iftirası”na başvurmuş ve kendi marifetlerini başkalarının günahı gibi topluma anlatmışlardır. İDAMIN ERTELENMESİ, KATİL APO’NUN İDAMINDAN VAZGEÇİLDİĞİ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR. MHP’nin ısrarlı tutumu ile eklenen, erteleme kararının son iki paragrafına dikkatle bakıldığında, iftiracı AKP’nin yalanı net olarak görülmektedir.

13 MHP, Terör Suçlarını da İdam Cezası Kapsamına Aldırmıştır.
MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin ısrarlı çalışmaları ile anayasa değişikliğine gidilmiştir. 3 Ekim 2002 tarih ve 4709 sayılı kanunda yapılan değişiklikle Anayasaya, “Terör,savaş ve yakın savaş suçlarına da ölüm cezası verileceği” hükmü konmuştur.

14 Devlet Bahçeli, Terör Örgütünün İsim Değiştirerek Eyleme Başlaması Üzerine, İdamla İlgili Dosyanın TBMM’ne Sevkini İstemiştir Bir süre sonra PKK’nın yerine kurulan KADEK örgütünün terörist eylemler hazırlığına girişmesi üzerine, Devlet BAHÇELİ, bu örgütün de terörist örgütler listesine alınması için AB’ye çağrıda bulunmuş ve ardından da Türkiye’ye bomba gibi düşen Apo’nun idam sürecinin başlaması için dosyasının TBMM genel kuruluna sevkini istemiştir. (29 Mayıs 2002) Bunun üzerine AB parlamentosu,Türkiye’den yeni talepler de bulunmuştur.Buna göre, idam cezasının Türkiye’nin AB üyeliği önünde engel teşkil ettiği, ayrıca anadilde öğrenim ve televizyon yayını yapılmasına dair kanuni imkan sağlanması talep edilmektedir. Buna MHP şiddetle karşı çıkması üzerine Haziran 2002 tarihinde Cumhurbaşkanının başkanlığında liderlerin katıldığı bir AB zirvesi toplanmıştır. Bu zirveden çıkışta basın toplantısı düzenleyen MHP genel başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ aynen şunları söylemiştir:

15 AB UYUM YASALARINAKİ YENİ DEĞİŞİKLİKLERE MHP İTİRAZ ETMİŞTİR.
“ Geldiğimiz bu noktada,10 ila 12 yıl sürecek bir müzakere sürecinin başlatılması için bir tarih verilmesinin bile, Ulusal Programın çerçevesinin dışında kalan bazı ilave adımlar atılması şartına bağlandığı görülmektedir. Ön şart olarak dayatılan bu talepler, idam cezasının bu safhada terör suçlarını da kapsayacak şekilde kaldırılması ve ana dilde eğitim-öğrenim ile televizyon yayını yapılmasına imkan verilmesidir. Bugün dayatılmak istenen bu üç konu ile Kıbrıs konusunda karşımıza çıkartılan denklemi, MHP’nin bugünkü konjonktürde kabul etmesi hiçbir şart altında mümkün değildir. ”

16 GÖKKUŞAĞI KOALİSYONU NEDİR?
Sayın Devlet BAHÇELİ’nin açıklamalarıyla panikleyen her nevi AB yandaşları, siyasi ömürlerinin sonuna gelmiş müflis siyasetçiler, ayrılıkçı bölücü politikalar savunan marjinaller ve kendilerine dinden sonra Avrupa’yı malzeme edinen siyasi ikbal arayıcıları derhal dirsek temasına geçmişler ve bir “GÖKKUŞAĞI KOALİSYONU” oluşturmuşlardır. GÖKKUŞAĞI KOALİSYONUNUN AMACI: MHP’siz bir hükümet veya mümkün olursa da MHP’siz bir meclis. Bu doğrultuda yoğun bir kampanya başlatmış olan bu gruplar milletimizin kafasını karıştırmak için her yöntemi denemişlerdir. Bir gecede bir partinin (DSP) yarısını alıp başka bir mecraya çekmişler ve sonuçta YTP adıyla yeni bir parti kurulmuştur. Kamuoyu desteği kazanmak içinde gazetelere sürekli ilanlar vermişlerdir.Bahse konu uyum yasalarının Türkiye için hayati önemde olduğunu savunan bu grupların bu yasaları mutlaka meclisten geçirecekleri beyanını ortaklaşa verdikleri ilanlarla kamuoyuna duyurmuşlardır. “AVRUPA HAREKETİ” adlı AB lobicisi bir kuruluşun 3 Ağustos 2002 tarihinde Türkiye’deki tüm gazetelerde boy boy çıkan ilanına bakın kimler aynı anda imza atmışlardır.Adı geçen uyum yasalarının çıkarılacağına dair deklarasyona LİDER SÖZÜ başlığıyla, Bülent ECEVİT,Mesut YILMAZ,Tansu ÇİLLER,İsmail CEM,Recai KUTAN ve elbette ki Recep Tayyip ERDOĞAN imza atmıştır.

17 AKP’NİN APONUN İDAMI KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI
Yoğun kampanyalar yürüten bu GÖKKUŞAĞI KOALİYONU Türkiye’deki siyasi dengeleri alt üst etmiş,siyasi etiğe ve geleneksel teamüllere uymayan politik manevralarla adı geçen AB uyum yasaları meclise taşınmıştır.Bu süreç işlerken TBMM tutanaklarına geçen AKP yöneticilerinin beyanatlarına bakınız: KONU: İDAMIN KALDIRILIP, APONUN KURTARILMASI AKP Grubu Adına Bülent ARINÇ: “ölüm cezasının kaldırılması konusu,geldiğimiz noktada bir zaruret ifade etmektedir.” (1 Ağustos 2002) AKP Grubu Adına Mehmet Ali ŞAHİN: “ölüm cezasının kaldırılmasını Parti olarak,Grup olarak biz de istiyoruz (1 Ağustos 2002) “AKP Grubu Adına Dengir Mir Mehmet FIRAT: “Asamadınız;bundan sonra da asamayacaksınız.” (2 Ağustos 200) Bu şartlar altında yapılan 3 Ağustos 2002 tarihindeki Meclis oturumunda, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 125 milletvekilinin dimdik ayakta durarak HAYIR oyu verdiği oylama sonucunda tüm meclisin işbirliği karşısında MHP yalnız kalmış ve GÖKKUŞAĞI KOALİSYONU’nun EVET oylarıyla teröristbaşının idam cezası kaldırılmış, anadilde öğrenim ve televizyon yayını yapılmasına ilişkin 4771 nolu karar yasalaşmıştır.

18 MHP'NİN 'İDAM PAKETTEN ÇIKARILSIN' DİYE VERDİĞİ ÖNERGEYİ REDDETTİLER!
“Anayasa Komisyonu Çalışmasında çekimser oy verdiler” diye MHP’ye saldıran AKP, iki yüzlülük yaparak MHP tarafından TBMM’ne verilen önergeye RED oyu verdi. Yaptıkları propaganda sadece iftiradır. MHP, gereğini yapmıştır. Daha sonra MHP'lilerin idam cezasının kaldırılmasına ilişkin verdikleri önerge reddedildi. Böylece idam cezasının kaldırılması da AB uyum yasaları paketinde kaldı. Önergenin reddedilmesinden sonra AKP'li Ali Arabacı ve arkadaşları bir başka önerge verdi. İdamın kaldırılmasının Anayasa hükmüne dönüştürülmesi istenilen AKP'nin, önergesi de reddedildi. AKP bu sonuç nedeniyle grup kararı gereği birinci maddeye olumsuz oy kullandı. TARİHİ OYLAMA: 256 KABUL, 162 RET Daha sonra birinci maddenin açık oylanmasına ilişkin verilen önerge kabul edildi. Ve 419 milletvekilinin katılımıyla yapılan oylamada 256 kabul, 162 ret ve 1 çekimser oyla idam kaldırıldı. Birinci madde ile, idam cezaları savaş ve çok yakın savaş tehdidi hallerinde işlenmiş suçlar dışında tümüyle kaldırılarak müebbet hapis cezasına dönüştürülüyor. Ancak kararın resmileşmesi için paketin tamamının kabul edilmesi gerekiyor. HÜRRİYET GAZETESİ /

19 İdamın Kaldırılması İdamın kaldırılması için komisyon çalışmalarında idam kaldırılmasın diye tavır gösteren AKP, DYP ve Saadet Partisi, oylama günü idamın kaldırılması yönünde oy kullanarak ikiyüzlülük yapmışlardır. Bugün Apo’yu muhatap almaları ve PKK Açılımı yapıyor olmaları, gerçek yüzlerini ortaya koymuştur. İdam konusunda MHP’ye karşı saldırganlıklarının oy avcılığından ibaret olduğu, bölücülüğe destek verdikleri 2002 yılında ortaya çıkmıştır. MHP grubu 117 milletvekili ile buna “RET” oyu verdi. Ancak diğer partiler ittifak yapıp idam cezasını kaldırarak Öcalan’ı da kurtardılar. MHP lideri Bahçeli’nin, “Gökkuşağı Koalisyonu” adını verdiği DSP, ANAP, DYP, SP, AKP ve YTP’li milletvekilleri, ittifak halinde idam cezasını kaldırdılar. O gün Apo asılmasın diyen AKP milletvekilleri dışında yine o gün Apo asılmasın diyen ama AKP’de olmayan birçok milletvekili de şu an AKP’nin milletvekili olarak TBMM’de bulunmaktadır.

20 İDAMIN KALDIRILMASINA EVET(Kabul) OYU VERENLER, TERÖRİST BAŞINI KURTARANLARDIR!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP dışındaki tüm siyasi parti milletvekillerinden çoğu Bebek katili Öcalan’ı asılmaktan kurtaran yasaya kabul oyu verdiler. Demokratik bir Meclis’te yapılan oylama sonucunda da ret oylarının yetersiz kalması idam yasasının kaldırılmasına neden oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, MHP’ye “Apo’yu asamadınız” suçlamalarına verilecek en güzel yanıt Meclis tutanaklarından alınan bu belgelerdir. O dönemde milletvekili olmayan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis locasından AKP’li 53 milletvekiline talimat verip, kabul oyu kullandırarak Öcalan’ı asılmaktan kurtarmaya fiili olarak önayak oldu.

21 APOYU KURTARANLAR, İDAMI KALDIRANLARDIR!

22 APOYU KURTARANLAR, İDAMI KALDIRANLARDIR!

23 İdamın Kaldırılmasına “Hayır” diyen ve Apo'yu Asmak İsteyenler Kimlerdi?
İDAMIN KALDIRILMASI İÇİN HAYIR (RED) OYU VEREREK APOYU ASMA KARARLILIĞI GÖSTEREN TEK PARTİ, MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLMUŞTUR.

24 MHP : “APO ASILSIN!”

25 APOYU KURTARAN VE İDAMI KALDIRANLARIN İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR!
İDAMIN KALDIRILMASI VE SONRASINDAKİ İFTİRA KAMPANYASI TESADÜF DEĞİLDİR. BİLİNÇLİ OLARAK MEDYADA YOK SAYILAN VE KENDİSİNİ İFADE ETMESİNE İZİN VERİLMEYEN MHP, BUGÜN DE AYNI KARANLIK OYUNLARLA KARŞI KARŞIYADIR. "PKK açılımı" ile Türk milletinin birliğini, beraberliğini bozmaya çalışan, PKK'yı koruyan, besleyen Barzani ve Talabani ile kol kola yürüyen, küresel güçlere taşeronluk yapan AKP‘NİN İDAMIN KALDIRILMASINDA OYNADIĞI OYUNUN SONUNDA, EVET (KABUL) OYU VEREN MİLLETVEKİLLERİNİN BİR ÇOĞU AKP’DEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞ VE BUGÜN BAKAN OLARAK GÖREV YAPANLARI BULUNMAKTADIR. İdamın kaldırılması için oluşturulan ittifak içinde yer alan partilerin bir kısmının siyasi varlığı sona ermiştir. MHP ve vatanseverlerin meclis dışında bırakılması için oynanan oyun ve iftira kampanyaları sonucu, MHP bir dönem TBMM dışında kalmıştır.

26 İdam Cezasının Kaldırılmasının Ardından
Bu yasanın kabulünden hemen sonra Hürriyet Gazetesine (3 Ağustos 2002) demeç veren AKP genel başkanı R.Tayyip ERDOĞAN ; “Bu çok büyük bir başarıdır.Ben, burada özellikle TBMM’yi takdir ediyorum,alkışlıyorum” demiştir. Bu sonuçlardan sonra,milletimiz aleyhine doğabilecek,daha büyük felaketlerin önlenebilmesi ve yapılan tahribatların onarılabilmesi için,ve Türkiye’nin yeni geleceğinin belirlenmesi için MHP genel başkanı Devlet BAHÇELİ, Türk siyasi hayatında görülmeyen bir erdemlilikle,Bursa Kocayayla Türkmen şenliklerinde bir çağrıda bulunmuş, yetkinin asıl sahibi olan millete gidilmesini istemiştir. Çağrı sonuç vermiş ve 3 Kasım 2002 de genel seçimler yapılmıştır.Yapılan seçimler neticesinde,milletin yüksek teveccühüyle AKP tek başına hükümet olmuştur. Ancak milletimizin bu tercihi, gelinen bugünkü noktada kendisi için asıl FELAKET olmuştur. Ekonomide Sat-Kurtul,dış politikada Ver-Kurtul,iç politikada da Ye-Kurtul siyasetini benimseyen AKP iktidarı,geçen dört yıla yakın zaman içersinde acze düşmüş,millete izah edemediği sorunların vebalini başka adreslere havale etmeye yeltenmeye başlamıştır.

27 Öcalan aldığı her nefesi, AKP’ye borçludur…
AKP, yalan söyleyerek MHP’ye iftira etmektedir. 11 No’lu protokole ek olarak kabul edilen 6 No’lu protokolü 15 Ağustos 2003 tarihinde imzalayan AKP, idam cezasını tamamen kaldırmayı kabul etmiş, Apo’yu ömür boyu asılmaktan kurtarmıştır. APOYU ÖMÜR BOYU KURTARAN BELGE !

28 AKP’nin İdam Cezasını Kaldırdığının ve Yalancılığının Belgesi
Teröristbaşını idamdan kurtaranlar arasında yer alan AKP, MHP zamanında anayasaya konan, terör, savaş ve yakın savaş suçlarına verilen ölüm cezasını, Mayıs 2004 Tarih ve 5170 No’lu yasayı hazırlayıp, kabul ederek etkisiz kılmış ve İDAMI HER KOŞULDA KALDIRMIŞTIR. BUGÜN İSE AKP, MHP’YE İFTİRA ETMEKTEDİR.

29 SONUÇ ve DEĞERLENDİRME
Teröristbaşına verilen idam cezasının uygulanması için mücadele veren tek parti, Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Anayasa komisyonu yerine, TBMM Genel Kurulunda oylanmasının daha uygun olacağı düşüncesiyle “İDAM CEZASININ UYUM PAKETİNDEN ÇIKARILMASI” için önerge vermiş ancak tüm partiler tarafından önerge reddedilmiş ve kabul edilmemiştir. Anayasa Mahkemesine iptal başvurusunda bulunan MHP’nin başvurusu kabul edilmemiştir. “Apo'yu asmadılar” diye propaganda yapan AKP, çıkardığı ve değişiklik yaptığı yasalarla, her koşulda idamın kaldırılmasını sağlamıştır. MHP’nin koalisyonda aldırdığı erteleme kararına göre, Terör örgütünün eylemlerinin devamı ya da ertelemeyi Türkiye aleyhine kullanması halinde infaz edilecek olan Apo'nun, ömür boyu yaşamasını sağlayan AKP’dir… MHP GEREĞİNİ YAPMIŞ ANCAK SAYISAL OLARAK YETERLİ GÜCE SAHİP OLMADIĞI İÇİN, TERÖRİST BAŞI DİĞER PARTİLERİN OLUŞTURDUĞU KOALİSYONUN İŞBİRLİĞİ VE AKP’NİN HER KOŞULDA İDAMI KALDIRMASIYLA HALA YAŞAMAKTADIR! Hazırlayan: İsmail Kandemir


"8 Yıldır İstismar Edilen" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları