Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bütçe süreci ve kuralları Rogier Tesson Thijs Leijen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bütçe süreci ve kuralları Rogier Tesson Thijs Leijen."— Sunum transkripti:

1 Bütçe süreci ve kuralları Rogier Tesson Thijs Leijen

2 Bütçe süreci Politika önerilerinin bir bütün olarak değerlendirildiği merkezi karar anı (bahar); Politika önerilerinin bir bütün olarak değerlendirildiği merkezi karar anı (bahar); Siyasi parti programlarının bütçe ve ekonomi üzerindeki etkilerinin Hollanda Ekonomik Politika Analizi Bürosu tarafından incelenmesi; Siyasi parti programlarının bütçe ve ekonomi üzerindeki etkilerinin Hollanda Ekonomik Politika Analizi Bürosu tarafından incelenmesi; Yeni önerilerin bütçe telafisi ile birlikte sunulmasını gerektiren parlamento kuralı (hem koalisyon hem de muhalefet tarafından kabul edilmiştir). Yeni önerilerin bütçe telafisi ile birlikte sunulmasını gerektiren parlamento kuralı (hem koalisyon hem de muhalefet tarafından kabul edilmiştir).

3 Genel eğilimlere dayalı bütçe politikası Uzun süreli hedeflere dayalı politikalar; sürdürülebilir bütçe (nüfusun yaşlanması; bakım/sağlık masraflarının artması; mali krizin yapısal etkilerinin tazmin edilmesi); Uzun süreli hedeflere dayalı politikalar; sürdürülebilir bütçe (nüfusun yaşlanması; bakım/sağlık masraflarının artması; mali krizin yapısal etkilerinin tazmin edilmesi); Eski Maliye Bakanı Zalm ( “il duro”); Eski Maliye Bakanı Zalm ( “il duro”); Bölümlere ayrılmış bir bütçe; Bölümlere ayrılmış bir bütçe; Bütçenin gelir ve gider taraflarının birbirinden tamamen ayrılması; Bütçenin gelir ve gider taraflarının birbirinden tamamen ayrılması; Bütçenin gelir tarafı sayesinde, Hollanda ekonomisinde istikrarın otomatik olarak sağlanması. Bütçenin gelir tarafı sayesinde, Hollanda ekonomisinde istikrarın otomatik olarak sağlanması.

4 Oyunun kuralları Katı bütçe tavanları; Katı bütçe tavanları; Bütçenin aşılması kabul edilemez; telafi edilmesi zorunludur; Bütçenin aşılması kabul edilemez; telafi edilmesi zorunludur; Bütçe yardımları yeni politikalar için kullanılamaz, yalnızca bütçe kayıplarının tazmin edilmesinde kullanılabilir; Bütçe yardımları yeni politikalar için kullanılamaz, yalnızca bütçe kayıplarının tazmin edilmesinde kullanılabilir; Bütçenin gelir tarafına kaydedilen yardımlar, bütçe açığının azaltılması veya vergi indirimi için kullanılır. Bütçenin gelir tarafına kaydedilen yardımlar, bütçe açığının azaltılması veya vergi indirimi için kullanılır.

5 Yeni koalisyon anlaşması 25 milyar euroluk bütçe kesintisi 25 milyar euroluk bütçe kesintisi (bürokrasi ve yönetim görevlerinin, sübvansiyonların azaltılması); 5 milyar artış (güvenlik; inovasyon; eğitim); 5 milyar artış (güvenlik; inovasyon; eğitim); Vergilerde 2 milyarlık artış; Vergilerde 2 milyarlık artış; Bütçe açığında net 22 milyarlık iyileşme; 2015 yılında denge sağlanması. Bütçe açığında net 22 milyarlık iyileşme; 2015 yılında denge sağlanması.

6 Toplumsal fayda-maliyet analizleri Ulusal projelerde zorunlu (altyapı; bilgi/inovasyon); Ulusal projelerde zorunlu (altyapı; bilgi/inovasyon); Tümüyle hesaplandığında topluma net fayda sağlanması; bilimsel temel: refah ekonomisi; Tümüyle hesaplandığında topluma net fayda sağlanması; bilimsel temel: refah ekonomisi; Yalnızca doğrudan etkiler değil aynı zamanda dolaylı ve dış etkiler; Yalnızca doğrudan etkiler değil aynı zamanda dolaylı ve dış etkiler; İkame için yapılan düzeltmeler (denge noktasına yakın olan işgücü piyasasındaki iş artışları); İkame için yapılan düzeltmeler (denge noktasına yakın olan işgücü piyasasındaki iş artışları); Hollanda Ulusal Ekonomi Politikaları Analiz Bürosu’nun kontrolü. Hollanda Ulusal Ekonomi Politikaları Analiz Bürosu’nun kontrolü.


"Bütçe süreci ve kuralları Rogier Tesson Thijs Leijen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları