Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Modem Nedir ? Bilgisayarınızın telefon hatlarını kullanarak iletişim kurmasını sağlayan cihazdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Modem Nedir ? Bilgisayarınızın telefon hatlarını kullanarak iletişim kurmasını sağlayan cihazdır."— Sunum transkripti:

1

2 Modem Nedir ? Bilgisayarınızın telefon hatlarını kullanarak iletişim kurmasını sağlayan cihazdır.

3 ETHERNET KARTI İki ya da daha fazla sayıda bilgisayarın birbirleri ile bağlantı kurmasına “BilgisayarAğı” denir. Ethernet bilgisayarlar arasında bir ağ oluşturmaya yarayan yöntemdir. Şu anda dünyada bilgisayar ağı oluşturmada en çok kullanılan LAN teknolojisidir. ,

4 Ethernetin tipik özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.
Basitlik Düşük fiyat Uyumluluk Adresleme esnekliği Bütün istasyonlara eşit haklar Yüksek hız Bakıma uygun olma

5 Ethernet Çeşitleri Ethernet (3 Mbps, 5 Mbps, 10 Mbps)
Fast Ethernet (100 Mbps) Gigabit Ethernet (1 Gbps) 10 Gigabit Ethernet (10 Gbps)

6 PCI ethernet kartı

7 Anakart üzerinde Onboard Ethernet kartı

8 USB Ethernet kartı

9 MAC Adresi Ethernet ağlarında her bilgisayarın tek bir adresi vardır. Buna node denir. Ethernet ağında bu bilgi 48-bitlik MAC adresidir. Her network kartı (network adaptör) tek bir MAC adresine sahiptir. 48-bitlik adres bilgisi 2^48 (281,474,976,710,656) olası adres bilgisinin oluşturulmasını sağlar. Bunun diğer bir anlamı da bir ethernet ağında 281 trilyon makinebulunabilir.

10 MAC Adreslerini Kullanmak
MAC adresleri network üzerindeki her bilgisayarın hangi paketi işleyeceğini belirler. Bir bilgisayar bir data paketini gönderdiğinde, paket her iki yönde de ilerler.

11 IP Adresi Nedir? Internet'te her bilgisayarın bir IP (Internet Protokol) adresi vardır. Bir IP adresi, noktalarla ayrılan dört rakamdan oluşur; örneğin sizin ip adresiniz, ' ' şeklindedir. Bir bilgisayarın IP adresi varsa, Internet üzerindeki tüm bilgisayarlar bu adresi kolayca bulur. Yani bir sitenin IP adresini biliyorsanız, Web tarayıcınıza bu adresi yazarak da bağlanabilirsiniz.

12 MAC Adresi Bulma Yöntemi
Kartınızı bilgisayarınıza tanıttıktan sonra, fiziksel (MAC) adresini elde etmek için, sol alt köşede bulunan "BAŞLAT" tuşuna, sonrasında "Çalıştır" tuşuna tıklayınız. Açılan pencerede "cmd" yazıp giriş tuşuna basın. Açılan siyah DOS penceresinde "ipconfig /all" komutunu yazın ve girişe basın.

13 Ekrana gelen bilgilerden Local Area Connection (Yerel Ağ Bağlantısı) kablolu yani ethernet bağlantınıza ait arayüzü, Wireless Network Connection (Kablosuz Ağ Bağlantısı) ise kablosuz ağ arayüzünüz ile ilgili bilgileri verecektir. Aradığınız bilgiler "Fiziksel Adres" satırında bulunmaktadır.


"Modem Nedir ? Bilgisayarınızın telefon hatlarını kullanarak iletişim kurmasını sağlayan cihazdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları