Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRUP ÇÖZÜM ENGELLİYİM, HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM!.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRUP ÇÖZÜM ENGELLİYİM, HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM!."— Sunum transkripti:

1 GRUP ÇÖZÜM ENGELLİYİM, HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM!

2 GRUP ÜYELERİ Telefon E-posta Adı Soyadı Mesleği Mine MARULLALIOĞLU
Süleyman RIDVANOĞLU Aykut ARCAK Özden HANOĞLU Kimyager

3 PROJE DANIŞMANI (Çiğdem KAYACAN)

4 PROJENİN SÜRESİ: 2 AY PROJE BAŞLANGIÇ TARİHİ : 08.12.2014
PROJE BİTİŞ TARİHİ :

5 PROJENİN AMACI Ankara ili, Etimesgut ilçesinde yeni engel sahibi olmuş iki birey ve ailelerine engelli hakları konusunda bilgi verilmesi; ayrıca, yaşadıkları sorunların çözümlerine yönelik rehberlik edilmesi.

6 PROJENİN HEDEFLERİ Yeni engel sahibi olmuş, Ankara Etimesgut’ta, YÜRÜTEÇ Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yönlendireceği iki birey ve ailesine ulaşılarak engelli hakları konusunda bilgilendirme yapılması; yaşadıkları ve karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında rehberlik verilmesi. 2 birey ve ailenin “engelli sağlık raporu” konusunda bilgilendirilmeleri. “Engelli sağlık raporu” kullanarak faydalanabilecekleri kamu hizmetleri konusunda ailelere bilgi verilmesi. Engellilerin örgütlendikleri sivil toplum örgütleri (Altı Nokta Körler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği vb.) hakkında bilgi verilmesi ve yönlendirme yapılması. Engellilerin karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında bilgi verilmesi ve çözüm deneyimlerinin paylaşılması. Engellilerin toplumda yalnız olmadıklarını hissetmelerinin sağlanması.

7 PROJENİN HEDEF KİTLESİ
Ankara İli, Etimesgut ilçesinde yaşayan 2 engelli birey ve aileleri.

8 PROJENİN UYGULANACAĞI YER
Ankara ili, Etimesgut ilçesi

9 Süleyman R., Özden H., Mine M.
PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Yapılacak İş Görevli Grup Üyesi İşin Süresi 1. ay 2. ay Yürüteç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile görüşme. Süleyman R. 1 gün * Yürüteç Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından ailelerin belirlenmesi ve gruba iletilmesi. İlk 30 gün içerisinde Ara Grup Raporu Tüm Grup Bilgi notu verilecek konular hakkında dokümanların hazırlanması. Tüm grup 2 aile ile görüşme ve bilgi paylaşımının gerçekleştirilmesi. 2 gün (10-11 Ocak) 2 gün (17-18 Ocak) Sağlık raporu alma konusunda hastaneye başvuruda ailelerin yönlendirilmesi ve desteklenmesi. Süleyman R., Özden H., Mine M. 4 gün Sonuç Raporunun Hazırlanması 2 gün (24-25 Ocak)

10 PROJENİN MALİYETİ 200 TL 100 TL 5 TL 305 TL Ulaşım
II Ziyaretlerde götürülecek ikramlar 100 TL III Basılacak malzemeler 5 TL (Maliyet ekip tarafından karşılanacaktır) TOPLAM 305 TL

11 PROJENİN GZ ANALİZİ GÜÇLÜ YÖNLER
Grupta engelliler konusunda çok tecrübeli ve bilgili üye bulunması. Rehabilitasyon Merkezinin tanıdık olması. Sürdürülebilir olması. Maliyetinin az olması. Sonuçlarının elle tutulur olması. CHP parti programı ve hedefleriyle örtüşmesi. CHP’ye sempati kazandırması.

12 PROJENİN GZ ANALİZİ ZAYIF YÖNLER Belirlenen süre içerisinde hedef örneklemeye ulaşılamaması. CHP’ye yönelik önyargılar nedeniyle yardım arzının reddedilmesi.


"GRUP ÇÖZÜM ENGELLİYİM, HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM!." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları