Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜN KAZA Ğ IN HAYATI Hazırlayanlar:Gökhan Y İĞİ T Özgür KARABULUT Emrah BAYDENK Eda SAVUK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜN KAZA Ğ IN HAYATI Hazırlayanlar:Gökhan Y İĞİ T Özgür KARABULUT Emrah BAYDENK Eda SAVUK."— Sunum transkripti:

1 YÜN KAZA Ğ IN HAYATI Hazırlayanlar:Gökhan Y İĞİ T Özgür KARABULUT Emrah BAYDENK Eda SAVUK

2 KOYUN YÜNLER İ KIRPILIR

3

4 KOYUN YÜNÜNÜN İŞ LENMES İ Yün elde edilmesi için koyunlar yaz ba ş ında kırpılır.Kırkma i ş i adı kırkılıkla veya çok hızlı çalı ş an elektirikli makaslarıyla yapılabilir. Yün elde edilmesi için koyunlar yaz ba ş ında kırpılır.Kırkma i ş i adı kırkılıkla veya çok hızlı çalı ş an elektirikli makaslarıyla yapılabilir. Her koyundan cinsine göre iki ile sekiz kilo Her koyundan cinsine göre iki ile sekiz kilo arasında yapa ğ ı elde edilir.Yün,koyunları nemden koruyan arasında yapa ğ ı elde edilir.Yün,koyunları nemden koruyan keskin kokulu yapa ğ ı ya ğ ıyla kaplıdır.

5  Bu ya ğ e ğ irme i ş leminden önce,yıkanarak yok edilir.Bazı yerlerde koyunlar kesilince yıkanır. Ayrıca kesilen koyunların derisi üzerindeki yünlerin, deri sepiye gönderilmeden önce kırkılanarak alındı ğ ı da çok olur.

6 Eski ip e ğ irmemakinesi

7 Eski ip eğirme makinesi

8

9

10

11 VE KOYUN YÜNLER İ İ PL İ K HAL İ NE GELD İ …

12 Artık ş imdi fabrikada üretilen iplikler fabrika da ğ ıtım araçlarıyla atölyelere da ğ ıtıldı. Atölyeler ise iplikleri yün kaza ğ a dönü ş türdü. Yün kazaklarıda da ğ ıtım araçlarıyla satıcılara da ğ ıtıldı. Tüketiciler ise bu yün kazakların bazılarını aldılar.

13

14


"YÜN KAZA Ğ IN HAYATI Hazırlayanlar:Gökhan Y İĞİ T Özgür KARABULUT Emrah BAYDENK Eda SAVUK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları