Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI"— Sunum transkripti:

1 TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI

2 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Teminat Konusu ve Kapsamı Sigorta Süresi ve Sigortaya Kabul Anlaşmalı Kurum Bekleme Süresi /Kazanılmış Haklar Risk Değerlendirme İndirim / Ek Prim Uygulamaları Ödeme Şekli Tazminat Ödemeleri Teminat Dışı Kalan Haller

3 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Kimler Sigorta Kapsamına Alınabilir ? Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan Genel Sağlık Sigortası olan kişiler bu poliçeyi satın alabilirler. Bu kişiler isterlerse bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri için de ayrı poliçe alabilirler. Ayrıca aile fertleri tek başına da sigortalanabilmektedir.

4 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Poliçenin Teminat Kapsamı Nedir ? Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan tüm durumlar için geçerlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kısmen karşılanacak tedavi masraflarının artan kısmını Sağlık Sigortası Genel şartları ve poliçe özel şartları dahilinde bu poliçe ile teminat kapsamına alıyoruz . Ancak sağlık hizmetlerinden yararlananların ödemekle yükümlü oldukları katılım payları bu poliçe kapsamında değerlendirilmeyecektir.

5 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Sigorta Süresi ve Sigortaya Kabul Sigorta süresi 1 yıldır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kabul edilir. Poliçe başlangıç tarihi itibariyle 60 yaşın altında olması şarttır. Poliçeye ilk giriş tarihindeki sigortalı yaşının 56 ve üzeri olması durumda , poliçe 60 yaşından sonra yenilenmeyecektir. 55 yaş ve öncesinde TSS poliçe kapsamındaki ilk defa sigortalanan kişilerin poliçeleri , kesintisiz olarak devam etmesi halinde 60 yaşından sonra da yenilenebilecektir. Sigorta Ettiren / Sigortalı başvuru formunu eksiksiz ve ıslak imzalı doldurulması gerekmektedir.

6 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
TEMİNAT KAPSAMI YATARAK TEDAVİ TEMİNATI AYAKTA TEDAVİ TEMİNATI Dahili ve/veya cerrahi yatış Küçük Müdahale Doktor Muayene Tahlil Radyoloji Modern Teşhis Yöntemleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ayakta Tedavi Teminatı yıllık 6 kez limitlidir. Her bir muayene işlemi ve ilişkili diğer işlemler 1 kez olarak değerlendirilir. 6 adet muayene teminatı kullanımı sonrası oluşabilecek diğer ayakta tedavi işlemleri için teminat verilmeyecektir. Tercih edilirse sadece yatarak tedavi teminatı satın alınabilir. Ayakta tedavi teminatı , 3S yatarak 101 ve 151 planları ile kombine edilebilmektedir.

7 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
DOĞUM TEMİNATI Doğum teminatı ,yatarak+ayakta tedavi teminatı mevcut olan sigortalılar için ek prim ile poliçe kapsamına alınabilecek.Sadece yatarak tedavi teminatı almış olan sigortalılara verilemeyecektir. Doğum ek teminatı için bekleme süresi uygulanmayacaktır. Gebelik süresince yapılan rutin incelemeler ( kan sayımı ,açlık kan şekeri,kan grubu ,indirekt coombs testi ,hepatit B ,taşıyıcılık testi,mikrobik testler, idrar tahlili,tarama testleri ,ense kalınlığı ölçümü ,birinci trimestr tarama ,ve üçlü tarama testi,amniosentez,şeker yükleme testi,ultrasonografi ve NST) ve doğum eylemini ( normal ve sezeryan) kapsamaktadır.

8 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
DOĞUM TEMİNATI Gebelik süresince yapılacak rutin kontrollerde her bir muayene ve ilişkili yapılacak yapılacak tetkikler 1 kez olarak değerlendirecektir ve ayakta tedavi teminatındaki yıllık 6 kez kullanım limitinden düşecektir. Doğum eylemi ( normal ve sezeryan) ise limitsiz % 100 ödenecektir. Doğum teminatı, poliçe vade ortasında eklenebilecek olup , mevcut hamilelikte de teminat geçerli olacaktır. Doğum teminatı ek primi bir poliçe için alınacak olup ,doğum eylemi ilgili poliçe döneminde gerçekleşmese bile , ek doğum primine gerek olmadan bir sonraki yenilemede de teminat geçerli olacaktır.

9 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Limitsiz Doğum Anlaşmalı Kurumlarımız KURUM ADI PAKET 1 PAKET 2 PAKET 3 PAKET 4 MEDICAL PARK BAHÇELİEVLER GEÇERLİ KAPSAM DIŞI MEDİCAL PARK GÖZTEPE MEDİCAL PARK FATİH MEDİCAL PARK İZMİR MEDİCAL PARK SAMSUN MEDİCAL PARK GEBZE MEDİCAL PARK ANTALYA MEDİCAL PARK BURSA MEDİCAL PARK TOKAT MEDİCAL PARK GAZİANTEP MEDİCAL PARK ELAZIĞ MEDİCAL PARK UŞAK MEDİCAL PARK ORDU MEDİCAL PARK TARSUS MEDİCAL PARK BATMAN MEDİCAL PARK SULTANGAZİ PAKET 1 3.690 TL PAKET 2 2.500 TL PAKET 3 1.875 TL PAKET 4 700 TL

10 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Anlaşmalı Kurum Tamamlayıcı Sağlık Sigortası; Mapfre Genel Sigorta A.Ş.’nin belirlediği Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli / protokollü olan sağlık kurumlarında geçerlidir. Poliçede belirtilmiş olan kurumlar dışında durum acil olsa dahi yapılacak harcamalar teminat kapsamı dışındadır.

11 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Anlaşmalı Kurumlarımız İL HASTANE ADI ANTALYA MEDICAL PARK ANTALYA HASTANESİ BATMAN MEDICAL PARK BATMAN HASTANESİ BURSA MEDICAL PARK BURSA HASTANESİ ELAZIĞ MEDICAL PARK ELAZIĞ HASTANESİ GAZİANTEP MEDICAL PARK GAZİANTEP HASTANESİ İSTANBUL MEDICAL PARK ACARKENT MEDICAL PARK BAHÇELİEVLER HASTANESİ MEDICAL PARK FATİH HASTANESİ MEDICAL PARK GÖZTEPE HASTANESİ MEDICAL PARK SULTANGAZİ HASTANESİ İZMİR MEDICAL PARK İZMİR HASTANESİ KOCAELİ MEDICAL PARK GEBZE HASTANESİ MERSİN MEDICAL PARK TARSUS HASTANESİ ORDU MEDICAL PARK ORDU HASTANESİ SAMSUN MEDICAL PARK SAMSUN HASTANESİ MEDICAL PARK SAMSUN TIP MERKEZİ TOKAT MEDICAL PARK TOKAT HASTANESİ UŞAK MEDICAL PARK UŞAK HASTANESİ

12 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Anlaşmalı Kurumlarımız İL HASTANE ADI ANKARA ÖZEL KORU HASTANESİ ÖZEL KORU SİNCAN HASTANESİ ÖZEL ÇANKAYA HASTANESİ AKROPOL HASTANESİ ANKARA GÜVEN HASTANESİ ÖZEL AKAY HASTANESİ AKPOL TIP MERKEZİ TOBB ETÜ HASTANESİ AYDIN ÖZEL MEDLINE AYDIN HASTANESİ BALIKESİR ÖZEL EDREMİT KÖRFEZ HASTANESİ BOLU ÖZEL ÇAĞSU HASTANESİ BURSA ÖZEL MEDİ-CE İNEGÖL HASTANESİ ÇORUM ÇORUM ÖZEL HASTANESİ DENİZLİ ÖZEL DENİZLİ SAĞLIK HASTANESİ ÖZEL DENİZLİ CERRAHİ HASTANESİ EDİRNE ÖZEL TRAKYA HASTANESİ ELAZIĞ ÖZEL DAMLA HASTANESİ ESKİŞEHİR ÖZEL MEDLINE ESKİŞEHİR HASTANESİ

13 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Anlaşmalı Kurumlarımız İL HASTANE ADI KAHRAMANMARAŞ ÖZEL MEGAPARK HASTANESİ KAYSERİ ÖZEL MODERN DÜNYA HASTANESİ KAYSERİ ÖZEL AVRUPA HASTANESİ KONYA ÖZEL KONYA FARABİ HASTANESİ MALATYA ÖZEL GÖZDE HASTANESİ ÖZEL GÖZDE KIŞLA HASTANESİ ÖZEL GÖZDE AKADEMİ HASTANESİ MANİSA ÖZEL GRANDMEDİCAL HOSPİTAL MUĞLA ÖZEL İZAN SAĞLIK HASTANESİ ÖZEL LETOON HOSPİTAL SAKARYA ÖZEL ALTINOVA HASTANESİ SİVAS ÖZEL SİVAS ANADOLU HASTANESİ TEKİRDAĞ ÖZEL OPTİMED HASTANESİ ÖZEL OPTİMED TIP MERKEZİ TEKİRDAĞ ÖZEL YAŞAM HASTANESİ TRABZON ÖZEL YILDIZLI GÜVEN HASTANESİ

14 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Bekleme Süresi // Kazanılmış Haklar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan bekleme süreleri (SGK ilk kayıt itibariyle 30 gün) haricinde bu poliçede herhangi bir bekleme süresi uygulanmaz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçesinden önce sahip olduğu bir sağlık sigortası poliçesi ile var olan kazanılmış hakları bu poliçe için geçerli olmayacaktır.

15 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Risk Değerlendirme Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalık ve bunlara bağlı nüks ve komplikasyonlar poliçe teminat kapsamı dışındadır. Sigortalıların başvuru formunda beyan edilmiş olsa dahi poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıkları ile ilgili herhangi bir risk analizi yapılmayacaktır. Yenileme Garantisi değerlendirilmesi yapılmayacaktır.

16 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
ÜRETİM VE TAZMİNAT SÜRECİ Satış kanalı,sigortalı adayına başvuru formu doldurtur. Poliçenin düzenlenmesi ve peşinatın ödenmesi ile teminat yürürlüğe girer. Sigortalı Medical Park Grubu’na başvurur. Kurum tarafından T.C kimlik no ile işlem yapılır. SGK kapsamı aktif ise; SGK kapsamı aktif değil ise ; SGK işlemi yapılır. Sigortalı muayene için 12 TL katılım payı öder, İşlem yapamaz.Tazminat ödenmez. SGK üzerindeki fark ücreti , Mapfre Genel Sigorta A.Ş.tarafından onaylanır.Sigortalı fark ödemeden kurumdan ayrılır.

17 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
SİGORTALI YAŞ ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMİ TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI PRİMİ TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI PRİMİ (İSTANBUL DIŞI ) 45 YAŞ ERKEK 2.920 TL 780 TL 525 TL 40 YAŞ KADIN 3.358 TL 975 TL 656 TL 18 YAŞ ERKEK ÇOCUK 1.639 TL 781 TL 10 YAŞ KIZ ÇOCUK 1.477 TL 740 TL 495 TL TOPLAM AİLE PRİMİ 9.395 TL 3.276 TL 2.201 TL * Primler ilk defa sigortalanacak bir aile için hesaplanmıştır.

18 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
İNDİRİM //EK PRİM UYGULAMALARI %10 İndirim H/P Oranı %0 ise; %50’ye kadar ek prim H/P Oranı % ise; %75’ye kadar ek prim H/P Oranı % ise; %100’e kadar ek prim H/P Oranı %201-üstü ise; İndirim // ek prim , güncel tarife primi üzerinden uygulanmaktadır. Hasar prim oranına göre uygulanan indirim dışında herhangi bir indirim uygulanmamaktadır.

19 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
ÖDEME ŞEKLİ Poliçe primi kredi kartı ile ödenmektedir; kredi kartı ile ödeme blokeli şekilde gerçekleşecektir. Peşin ya da 10 eşit taksit şeklinde uygulanabilmektedir. Peşin ödeme indirimi yapılmayacaktır. Sigorta teminatları; başvurunun Sigortacı tarafından kabul edilip poliçenin düzenlenmesi ve peşinatın ödenmesi ile yürürlüğe girer.

20 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
TAZMİNAT ÖDEMELERİ Sigortalı’nın poliçe üzerinde yazılı Anlaşmalı Kurum ve / veya Kurumlar’dan sağlık hizmeti alması sırasında oluşabilecek ilave masraflar, provizyon sonrası doğrudan anlaşmalı kuruma yapılacaktır. Sigortalı’nın kendi yaptığı harcamalara ilişkin faturalar hiçbir durumda ödenmeyecektir. Yurt dışı tedavi giderleri poliçe teminat kapsamında değildir.

21 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
TEMİNAT DIŞI KALAN HALLER Başvuru formunda beyan edilmiş olsa dahi poliçe başlangıç tarihinden önce var olan bir şikâyet ve / veya hastalık nedeni ile bir sağlık kuruluşuna başvurarak tanı almış, tedavi görmüş ve / veya tedavi önerilmiş olan her türlü sağlık gideri ile bunlara bağlı nüks ve komplikasyonlar poliçe teminat kapsamı dışındadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan Genel Sağlık Sigortası’nın aktif olmadığı dönemde oluşan sağlık giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır. Yöntem, tür, miktar, kullanım süresi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş işlemler, yatarak tedavilerde sağlık kurumu tarafından temin edilerek Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmesine kurallar dâhilinde izin verilen malzemeler, yatarak tedavide kullanılan ilaçların karşılanma usulleri dışında kalan Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmayan sağlık hizmetleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.

22 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
TEMİNAT DIŞI KALAN HALLER Acil durumlar da dâhil olmak üzere Poliçe üzerinde yazılı Anlaşmalı Kurum ve / veya Kurumlar dışında yapılacak tedavilere ilişkin sağlık giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır. Poliçe üzerinde yazılı kullanım adedini ve / veya teminat limitini aşan ayakta tedavi giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır. Ayakta tedavi teminatındaki her türlü ilaç, tetkikler için kullanılan malzeme ve kontrast maddeler, malzeme masrafları ve aşı giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır. Poliçe üzerinde yazılı Anlaşmalı Kurum ve / veya Kurumlar dışında yapılan muayene sonrası oluşabilecek tetkik ve / veya tedaviler Poliçe üzerinde yazılı Anlaşmalı Kurum ve / veya Kurumlarda yapılsa dahi poliçe teminat kapsamı dışındadır. Her türlü diş tedavisi ve / veya diş hekimleri tarafından yapılan tüm işlemler poliçe teminat kapsamı dışındadır.

23 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
TEMİNAT DIŞI KALAN HALLER Gözlük, cam, çerçeve, lens masrafları ve bunlarla ile ilgili tüm giderler poliçe teminat kapsamı dışındadır. Yurt dışında yapılacak tüm tedavi ve ilaçlar, yurtdışından getirilecek olan tüm ilaçlar poliçe teminat kapsamı dışındadır. Anlaşmasız Şehir içi ve dışı her türlü ambulans ücretleri, yol, gündelik, 2. refakatçi giderleri, suit oda farkları ve özel harcamalar poliçe teminat kapsamı dışındadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylansa dahi tüp bebek, yardımcı üreme yöntemi tedavileri poliçe teminat kapsamı dışındadır.

24 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
TEMİNAT DIŞI KALAN HALLER Uzman Hekim Raporu ve Sağlık Kurulu Raporları için oluşacak sağlık giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır, Gebelikle ilgili yapılacak tüm masraflar ve doğum giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.( Ek prim ile teminat kapsamına alınabilecek.) Sağlık Bakanlığı tarafından resmen ilan edilmiş salgın hastalıklar veya Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın herhangi bir yerinde faz 5 ve üzeri olarak ilan edilen salgın hastalıklara ait her türlü sağlık giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.

25 Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Teşekkürler….


"TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları