Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çiftlik muhasebe veri aği sistemi Katilim desteklemesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çiftlik muhasebe veri aği sistemi Katilim desteklemesi"— Sunum transkripti:

1 Çiftlik muhasebe veri aği sistemi Katilim desteklemesi
Çağlar Tuğrul ÜNVER Adnan Menderes Üniversitesi Tarım Ekonomisi Alt Programı

2 Çiftlik Muhasebe Veri Aği (ÇMVA)
Tarımsal işletmelerin gelir, gider ve faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerinin toplanması, depolanması ve istatistikî değerlendirmelerinin yapılması amacıyla oluşturulan sistemdir.

3 Katılım desteği: Katılım anlaşması imzalayarak ÇMVA sistemine dâhil olan ve muhasebe yılı süresince tarımsal faaliyetlerine ilişkin verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarıyla paylaşan ve verileri Sorumlu Birim tarafından uygulanan testler sonunda doğrulanan işletmelere, her yıl belirlenen miktarda yapılan ödemelerdir.

4 Ödeme yapılacak tarımsal işletmelerin, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olup, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine dâhil olmaları gerekmektedir. Ödeme miktarı; Bakanlar Kurulu kararınca yılı için 300 TL katılım desteği olarak belirlenmiştir. Bu meblağ 2008 yılında 150TL, ve 2010 yıllarında 300 TL olmuştur.

5 ÇMVA katılım desteği ödemeleri;
Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Merkez ve il ÇMVA Komisyonları, İl müdürlükleri, tarafından yürütülür. İşletmelerin bir muhasebe yılı boyunca gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerine ilişkin veriler takip eden yıl içinde, anket yoluyla toplanır.

6 ÇMVA Katılım Destek kapsamı dışında kalacak tarımsal işletmeler;
İlgili muhasebe yılında ÇKS’ye kayıtlı olmayan, Katılım anlaşması imzalamak suretiyle başvuru yapmayan, Verilerini istenen zamanda ve doğru olarak veri toplayıcılar ile paylaşmayan, Sorumlu Birim tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda formları doğrulanmayan, Kendi isteğiyle sistemden çıkan tarımsal işletmeler.

7 Çiftlik Muhasebe Veri Ağı sisteminin kurulduğu iller; İstanbul, Samsun, Malatya, Adana, Konya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Nevşehir, Tekirdağ, Giresun, İzmir

8 TEŞEKKÜRLER…


"Çiftlik muhasebe veri aği sistemi Katilim desteklemesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları