Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURS AİLE BİRLİĞİ KURULUŞ AŞAMALARI VE YÜRÜTME ÇALIŞMALARI Ş. BETÜL MUMCU KUR’AN KURSU ÖĞRETICISI ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURS AİLE BİRLİĞİ KURULUŞ AŞAMALARI VE YÜRÜTME ÇALIŞMALARI Ş. BETÜL MUMCU KUR’AN KURSU ÖĞRETICISI ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ."— Sunum transkripti:

1 KURS AİLE BİRLİĞİ KURULUŞ AŞAMALARI VE YÜRÜTME ÇALIŞMALARI Ş. BETÜL MUMCU KUR’AN KURSU ÖĞRETICISI ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ TOPLANTI SALONU 4/9/2019

2 İLGILI YÖNERGENIN İNCELENMESI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KUR’AN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNE YÖNELİK KURSLAR İLE ÖĞRENCİ YURT VE PANSİYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Kur’an Kursları Eğitim Öğretim Faaliyetleri YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 2

3 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (1) Kurs ile öğrenci velileri ve vatandaş arasında bütünleşmeyi ve işbirliğini sağlamak amacıyla, ihtiyaç duyulan kurslarda tüzel kişiliği haiz olmayan kurs aile birliği oluşturulur. Birlik, müftünün onayı ile kurulmuş olur. Birlik kurulduğu kursun adını alır. (2) Yönetici, öğretici, yetişkin öğrenci ve veliler Kurs Aile Birliği’nin tabi üyesidir. Yönetici, öğretici ve öğrencinin kendisinin; velinin ise öğrencisinin kursla ilişiği kesilince üyeliği düşer. (3) Birlik; genel kurul, yönetim kurulu ve denetleme kurulu organlarından oluşur. 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 3

4 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 4 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (4) Genel kurul, birliğin üyelerinden meydana gelir, her yıl ocak ayının sonuna kadar ilgili kursta, katılan üyelerle toplanır ve bunların çoğunluğu ile karar alır. Ancak toplantı yeter sayısı, mevcut yönetim kurulu üye sayısının iki katından az olamaz. Kurul, gündem maddelerini sırası ile görüşür. Genel kurulun toplanamaması durumunda 30 gün içinde olağanüstü toplantı yapılır ve kararlar katılanların çoğunluğu ile alınır.

5 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 5 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (5) Genel kurul toplantısı aşağıdaki şekilde yapılır: a) Genel kurula katılacak üyeler toplantı katılım cetvelini imzalar. b) Toplantının açılışı ilgili kurs yöneticisi tarafından yapılır. c) Açık oyla bir divan başkanı ve bir kâtip seçilir. ç) Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler yeni seçilen yönetim kuruluna teslim edilir.

6 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 6 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (6) Genel Kurul; Yönetim kuruluna yedi asıl, yedi yedek üyeyi, denetleme kuruluna ise üç asıl, üç yedek üyeyi açık oylamayla seçer, yönetim kurulunca hazırlanan tahmini bütçeyi görüşür, bir önceki döneme ait yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporlarını görüşür ve ibra eder. İhtiyaçların giderilmesine yönelik yönetim kurulunu yetkilendirir.

7 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 7 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (7) Yönetim Kurulu, salt çoğunluk velilerden olmak üzere; öğretici, öğrenci, veli, kurs cami müştemilatında ise cami görevlileri ve hayırsever vatandaşlardan genel kurulca seçilen 7 asıl üyeden oluşur. Görev süresi Ocak ayından diğer Ocak ayına kadar 1 yıldır. Yönetim kurulu, seçimden sonraki ilk hafta içinde kursta toplanarak üyeleri arasından bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir muhasip ve bir sekreter seçerek görev ve iş bölümü yapar. Başkan yardımcısı, başkanın bulunmadığı zamanlarda başkana vekâlet eder. Muhasip birliğin gelir-gider işlemlerini, sekreter de yazışmalarını yürütür. Birlik adına yapılan her türlü harcama ile iş ve işlemlere ilişkin yazışmalar kurs yöneticisi ile koordineli yapılır.

8 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 8 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (8) Yönetim Kurulu yılda en az iki kez salt çoğunlukla toplanır ve yürütülecek hizmetleri görüşür. Kararlar oy çokluğuyla alınır. Kararlar, kurs yöneticisinin teklifi müftünün onayı ile uygulamaya konulur. (9) Kararlar Kurs Aile Birliği karar defterine yazılır ve kurul üyelerine imzalatılır. (10) Denetleme Kurulu, genel kurulca seçilen üç üyeden oluşur. Kurulun görev süresi bir yıldır. Kurul, yılda en az iki defa yönetim kurulunun faaliyetlerini ve hesaplarını inceler. Hazırlayacağı raporu genel kurula sunar. Kurul, yaptığı denetimler sonucu, yönetim kurulunun 49 uncu maddede sayılan görev ve yetkilerine aykırı faaliyetlerini tespit etmesi hâlinde müftülüğü yazılı olarak bilgilendirir.

9 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 9 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 48 – Kurs aile birliğinin kuruluşu ve organları (11) Muhasip, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden seçilemez.

10 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 10 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 49 – Kurs aile birliği yönetim kurulunun görev, yetki ve sorumlulukları (1) Yönetim Kurulu birlik adına görev yapar. Kurs aile birliğinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: a) Kursun amaçlarının gerçekleştirilmesine, stratejik gelişimine, fırsat eşitliğine imkân vermek amacıyla kurs yönetimi, veliler ve hayır sahipleriyle iş birliği yapmak. b) Kurs yönetimiyle işbirliği yaparak ve gerekli yasal izinleri alarak, kursun işleyişine katkı sağlayacak ve öğrenci sayısını artıracak dini, kültürel, eğitsel, tiyatro, spor, gezi, kermes, kreş, kampanya ve benzeri etkinliklerde bulunmak. c) Özel eğitim gerektiren öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ek eğitim faaliyetlerini desteklemek. ç) Kursun ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet satın almak. Muhasip, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden seçilemez.

11 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 11 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 49 – Kurs aile birliği yönetim kurulunun görev, yetki ve sorumlulukları d) Kursa yapılan aynî ve nakdî bağışları makbuz karşılığında kabul ederek kayıtlarını tutmak, e) Kurs yönetimi ile iş birliği yaparak, kursta imkânları yeterli olmayan öğrencilere maddî-manevî destek sağlamak. f) Müftülüğün izni ile düzenlenecek tören ve toplantıların giderlerine katkıda bulunmak. g) Eğitim-öğretimle ilgili resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak. ğ) Eğitim-öğretimi geliştirici diğer etkinliklere katkı sağlamak. h) Kursun bakım ve onarım işlerini yapmak, ı) Eğitime destek sağlayacak araç-gereç ve yayınları almak.

12 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 12 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 50 – Kurs aile birliğinin gelirleri (1) Birliğin gelirleri; a) Ayni, nakdî, şartlı/şartsız bağış ve yardımlardan, b) Kamu kurum ve kuruluşları, özel hukuk tüzel kişilikleri ve gerçek kişilerin, örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde eğitim ve öğretimin yapıldığı saatler dışında gerçekleştirecekleri sosyal, kültürel, sportif, kurs, proje, sınav, toplantı, kampanya, kermes ve benzeri gelir getirici etkinliklerinden sağlanan gelirlerden, c) Diğer gelirlerden oluşur.

13 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 13 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 50 – Kurs aile birliğinin gelirleri (2) Nakdi bağışların öncelikle birliğin banka hesabına yatırılması sağlanır, mümkün olmadığı durumlarda gelir makbuzu (EK-14) karşılığında kabul edilir. Ayni yardımlar da makbuz karşılığı kabul edilerek kurs yöneticisine teslim edilir. (3) Şartlı bağışlar amacı dışında kullanılamaz.

14 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 14 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 50 – Kurs aile birliğinin gelirleri (4) Yönetim kurulunca bastırılan veya hazır alınan basılı gelir gider makbuzları; müteselsil seri, cilt ve sıra numarası taşıyan, kendinden karbonlu makbuzlardır. Bunlar noterde tasdik ettirildikten sonra yönetim kurulu karar defterine koçan seri numaraları yazılarak kayıt altına alınır ve ayrıca gelir-gider defteri tutulur. Gelir ve gider makbuzları Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte öngörülen süreler kadar muhafaza edilir. (5) Birliğin banka hesabındaki paralar, birlik başkanı ve muhasip üyenin müşterek imzasıyla çekilir.

15 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 15 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 51 – Kurs aile birliğinin gelirlerinin harcanması (1) Birliğin gelirlerinin, kurs binasının eksiklerinin giderilmesi, eğitim-öğretim giderleri ile maddî imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçları ve kursun işleyişine katkı sağlayarak öğrenci sayısını artıracak diğer etkinlikler için harcanması esastır. Harcamalar, yönetim kurulu kararıyla belgeye dayalı olarak yapılır. (2) Gelirler birlik adına açılacak banka hesabına yatırılır ve masraflar birlik başkanı ile muhasip üyenin müşterek imzasıyla bankadan çekilerek ödenir veya birlik başkanı ve muhasip üyenin imzalayacağı gider makbuzu (EK-15) ile tespit edilir. Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir.

16 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 16 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 51 – Kurs aile birliğinin gelirlerinin harcanması (3) Alınan taşınırlar/demirbaşlar 28/12/2006 tarihli ve 2006/11545 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre kurs adına kaydedilerek taşınır işlem fişinin bir örneği harcama belgesine eklenir. (4) Birliğin gelirlerinin elde edilmesinde ve harcanmasında görevli ve yetkili olanlar; kaynakların kurs ihtiyaçlarına yönelik etkili, verimli ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmasından sorumludurlar.

17 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 17 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 51 – Kurs aile birliğinin gelirlerinin harcanması (5) Birlik başkanı; elde edilen gelirler, alınan bağışlar ve yönetim kurulu kararlarıyla yapılan harcamalara ilişkin bilgileri kurs yöneticisine her ayın sonunda yazılı olarak bildirir. (6) Harcama belgeleri birlik başkanınca oluşturulacak bir dosyada saklanır. (7) Kurs Aile Birliği yönetim kurulu diğer Kur’an kurslarına ayni ve nakdi yardım yapabilir. (8) Birliğin faaliyet ve gelir-giderleri Müftü veya yetkilendireceği görevlilerce takip edilir.

18 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 18 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 52 – Kurs aile birliğinin yapamayacağı faaliyetler (1) Kurs aile birlikleri, kurum mevzuatına aykırı çalışmalar ile siyasî faaliyet ve kişilere çıkar sağlayıcı iş ve işlemler yapamaz. (2) Birlik, yaptığı faaliyet ve harcamalardan kursun bağlı bulunduğu müftüye ve yürürlükteki mevzuatta belirtilen diğer yetkili mercilere karşı sorumludur. (3) Birlik yönetim ve denetim kurulu üyelerine yaptıkları hizmetler için her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ödeme yapılamaz.

19 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 19 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 53 – Tutulacak defter, dosya ve belgeler (1) Yönetim kurulu aşağıda belirtilen defter, dosya ve belgelerin tutulması, muhafazası ve düzenlenmesinden sorumludur. a) Genel kurul tutanak dosyası, b) Yönetim kurulu karar defteri, c) Gelen-giden evrak ve harcama belgelerinin yer aldığı dosya, ç) Gelir-gider defteri, d) Gelir/gider makbuzu.

20 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 20 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 53 – Tutulacak defter, dosya ve belgeler (2) Yönetim kurulu karar defteri ile gelir gider makbuzlarının noterce tasdik edilmesi zorunlu olup diğer defter ve belgeler ise birliğin bağlı bulunduğu il/ilçe müftülüğünce tasdik edilir. (3) Tutulan defter, dosya, biten koçanlar ile diğer gerekli belgeler Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte öngörülen süreler kadar kursta muhafaza edilir.

21 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 21 YEDİNCİ BÖLÜM Kurs Aile Birliğinin Kuruluşu, Organları, İşleyişi, Görev, Yetki ve Sorumlulukları Madde 54- Yönetim kurulunun feshi (1) Mevzuata aykırı faaliyeti tespit edilen Kurs Aile Birliği Yönetim Kurulu Müftülükçe feshedilir.

22 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 22 KUR’AN KURSLARI BÜNYESİNDE KURS AİLE BİRLİĞİ KURULUŞ AŞAMALARI -Genel Kurul Öncesi Hazırlıkları - Genel Kurul Toplantısı - Yönetim Kurulunun Seçilmesinden Sonraki Süreçler - Müftülük Oluru’nun Alınması -Maliye Kaydı ve Diğer Resmi Süreçler - Karar Defteri Kullanımı - Diğer Defter ve Makbuzlar - Gelir Gider Yönetimi

23 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 23 GENEL KURUL DUYURUSU Genel Kurulun toplanacağı tarih, saat ve gündem maddeleri, ‘Birlik Üyelerine’ duyurulur. Genel Kurul Toplantı yeter sayısının bulunabilmesi için; Yönetim Kurulu üye sayısının iki katından az olmayacak şekilde en az 15-20 kişinin hazır bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde Genel Kurul yapılamaz.

24 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 24 GENEL KURUL HAZIRLIKLARI - Genel Kurul Toplantı Katılım Cetveli hazırlanır - Genel Kurul Programı (Gündemi) hazırlanır - Birlik Üyelerinden seçilecek olan Yönetim Kurulu’nda kimlerin aday olabileceği ile ilgili bir ön çalışma yapmak faydalı olacaktır. Nitekim bu işi yapabilecek istekli, kabiliyetli ve uyumlu Velilerle çalışmak, Kurs Öğreticilerimizin işini rahatlatacaktır. - Bu nedenle Genel Kurul toplandığında elimizde bir Yönetim Kurulu Listesi olması gerekir.

25 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 25 GENEL KURUL Genel Kurul tarih ve saatinde toplanan üyelere öncelikle ‘Katılım Cetveli’ imzalatılır.

26 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 26 Örnek Gündem 1- Açılış, İstiklal Marşı ve Divan Kurulu Teşekkülü 2- Açılış Konuşması ve Sunuş 3- Mevcut Yönetim ve Denetim Kurulları Raporlarının okunması ve ibra edilmesi (*) 4-Yönetim Kurulu seçimi 5- Denetim Kurulu seçimi 6- Yeni dönem tahmini bütçesinin onaylanması 7- Yeni Yönetim Kuruluna verilecek yetkiler 8- Dilekler ve Kapanış GENEL KURUL Genel Kurul Gündemi katılımcılara dağıtılır veya görünecek bir yere asılır. Kurs Yöneticisi tarafından yapılacak açılış konuşmasında Gündem katılımcılara okunur. (*) İlk Genel Kurul’da bu maddeye gerek yoktur.

27 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 27 GENEL KURUL Divan Tutanağı Örnek DİVAN KURULU TUTANAĞI 04/09/2019 tarihinde …………… Kur’an Kursu “Kurs Aile Birliği” kurulması için Genel Kurulumuz …………… adresinde bulunan Kur’an kursumuzda ….. kişi ile toplanmıştır. Katılım Cetvellerinin imzalanmasından sonra ilk olarak Kur’an Kursu Yöneticimiz açılış konuşmasını yapmış ve Gündem Maddelerini okumuştur. Daha sonra açık oylama ile Divan Başkanı ve Katip Üye seçilmiştir. Yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kurulu için 1…..., 2……, 3……, 4……, 5……, 6……, 7…… asil üyeler olarak, 1…..., 2……, 3……, 4……, 5……, 6……, 7…… yedek üyeler olarak seçilmişlerdir. Denetim Kurulu için 1…..., 2……, 3…… asil üyeler olarak, 1…..., 2……, 3…… yedek üyeler olarak seçilmişlerdir. 2019-2020 Öğretim yılı tahmini bütçesi görüşülerek tahmini bütçenin …… TL olabileceği tespit edilmiştir. Genel Kurulumuzca seçilen Yönetim Kuruluna Kursumuzun tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için ve Yönergede belirtilen iş ve işlemleri yapabilmeleri için yetki verilmiştir. Tüm bu işlerin Genel Kurulda yapıldığına dair işbu tutanak imzalar altına alınmıştır. 04/09/2019 İmzalar: Divan Başkanı Katip Üye (Varsa) Diğer Üyeler Kurs Yöneticisi

28 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 28 Genel Kurul bitiminden itibaren 1 hafta içerisinde, seçilen Yönetim Kurulu Kursta toplanarak görev dağılımını belirlemesi gerekmektedir. Henüz Karar Defteri olmadığı için Görev Dağılımı Tutanak altına alınarak Üyelerin yeni unvanları ile imzalanır. İmzalanan Tutanak, bir üst yazının ekine konularak Müftülük Makamına Olur için sunulur. Olur’un imzalanması ile birlikte ‘Kurs Aile Birliği’ resmen kurulmuş olur. Örnek YÖNETİM KURULU TUTANAĞI 04/09/2019 tarihinde yapılan ……… Kur’an Kursu “Kurs Aile Birliği” Genel Kurulu’nun Yönetim Kurulu için seçmiş olduğu yedi asil üye arasında görev dağılımı yapılmıştır. Buna göre Yönetim Kurulu Başkanı …….., Başkan Yardımcısı …….., Sekreter ……, Muhasip …...., Üye..…., Üye ….., Üye.…. tespit edilerek söz konusu görevlendirmelerin Müftülük Makamı Olur’una sunulmak üzere karar alındığına dair, işbu tutanak imzalar altına alınmıştır. 04/09/2019 İmzalar: Başkan Başkan Yardımcısı Sekreter Muhasip Üye Üye Üye GENEL KURUL SONRASI Yönetim Kurulu Tutanağı

29 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 29 Genel Kurul bitiminden itibaren 1 hafta içerisinde, seçilen Denetim Kurulu Kursta toplanarak görev dağılımını belirlemesi gerekmektedir. Aynı şekilde Görev Dağılımı Tutanak altına alınarak Üyelerin yeni unvanları ile imzalanır. İmzalanan Tutanak, Müftülük Makamına Olur için haırlanacak yazının ekine konur. Örnek DENETİM KURULU TUTANAĞI 04/09/2019 tarihinde yapılan ……… Kur’an Kursu “Kurs Aile Birliği” Genel Kurulu’nun Denetim Kurulu için seçmiş olduğu üç asil üye arasında görev dağılımı yapılmıştır. Buna göre Denetim Kurulu Başkanı …….., Başkan Yardımcısı …….., Üye.…. tespit edilerek söz konusu görevlendirmelerin Müftülük Makamı Olur’una sunulmak üzere karar alındığına dair, işbu tutanak imzalar altına alınmıştır. 04/09/2019 İmzalar: Başkan Başkan Yardımcısı Üye GENEL KURUL SONRASI Denetim Kurulu Tutanağı

30 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 30 MÜFTÜLÜK MAKAM OLURU T.C ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ ………………… Kur’an Kursu Sayı :.............. …./…./2019 Konu : Kurs Aile Birliği Kurulması ve Kurul Üyeleri MÜFTÜLÜK MAKAMINA İlgi a : Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği’nin, 9. Bölüm, 37. Maddesi İlgi b: Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi’nin, Birinci Kısım, Yedinci Bölüm, 48-54. maddeleri Kur’an Kursumuz ile öğrenci velileri ve vatandaş arasında bütünleşmeyi ve işbirliğini sağlamak amacıyla ve ilgi b’deki Yönergenin söz konusu maddelerinde belirtilen hizmetlerin sağlanabilmesi maksadıyla, tüzel kişiliği haiz olmayan ‘Kurs Aile Birliği’nin teşkil edilebileceği ilgi a’daki Yönetmelik maddesince âmirdir. Hasıl olan bu ihtiyaca binaen …./…../20… tarihinde Genel Kurulumuzun toplanması akabinde (ek1 ve ek2), …./…./20…. tarihinde görev dağılımını yaptığımız ek3 ve ek4’deki listelerde adı soyadı ve görevleri yazılı kişilerden Yönetim ve Denetim Kurulları oluşturulmuştur. Bu itibarla “…….Kur’an Kursu Kurs Aile Birliği”nin oluşturulması hususunu Olur’larınıza arz ederim................……………. Kur’an Kursu Yöneticisi OLUR …./…./2019 Ek1: Genel Kurul Katılım Cetveli Ek2: Genel Kurul Divan Tutanağı Ek3: Yönetim Kurulu Tutanağı Ek4: Denetim Kurulu Tutanağı

31 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 31 KARAR DEFTERİ Herhangi bir kırtasiyeciden temin edilebilecek olan Karar defteri, hemen Notere onaylatılmalıdır. Noter tarafından tüm sayfaları tek tek mühürlenerek, ilk sayfasına bilgi fişi yapıştırılır. Bundan sonra Karar Defterimiz kullanıma hazırdır.

32 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 32 VERGİ NUMARASI ALINMASI ve KAŞE YAPTIRILMASI Sonraki süreçte vakit kaybetmeden Müftülük olurunun ek’e konulacağı bir Resmi Yazı ile Maliye’den ‘Potansiyel Mükellef’ (Gelir getirici kazanç olmaksızın bazı iş ve işlemlerde kullanılan vergi kimlik numarasına haiz mükellef) vergi numarası alınmalıdır. Bu işlemler için Karar alınmalıdır. Sonrasında; Birlik Adı, Vergi Dairesi adı ve Vergi Numarası olan Kaşe yaptırılmalıdır. Kaşe yapımı için Karar alınmalıdır.

33 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 33 GELİR – GİDER MAKBUZLARININ MATBAADA BASILMASI Gelir ve Gider Makbuzlarının matbaadan resmi olarak bastırılabilmesi için Karar alınması gerekmektedir. Alınan Karar sonrasında Matbaa ile anlaşılarak makbuzlar bastırılmalı ve muhakkak tutanak ile teslim alınmalıdır. Tutanak matbaa yetkilisi tarafından kaşelenerek imzalanmalıdır. Daha sonra bu tutanak ve fatura üst yazı ile Müftülüğe gönderilmelidir.

34 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 34 GELİR – GİDER MAKBUZLARININ MATBAADA BASILMASI Makbuz teslim alım tutanağı ve fatura

35 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 35 GEREKEN DİĞER DEFTERLER Gelir ve Giderlerin takip edilebilmesi için: - Gelir Defteri - Gider Defteri Gelen ve Giden evrakların takibi ve kaydı için: - Kurs Aile Birliği Gelen Evrak Defteri - Kurs Aile Birliği Giden Evrak Defteri Temin edilmelidir.

36 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 36 GELİR VE GİDER İŞLEMLERİ Gelir ve Gider işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle işleri genel kapsamlara ayırarak Kararların alınması gerekmektedir. Örneğin; - Genel gıda harcamalarının tümünü kapsayacak şekilde, - İnşaat, bakım onarım işlerinin tümünü kapsayacak şekilde, - Sosyal faaliyetlerde kullanılan tüm malzemeleri ve tüm kırtasiye ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde vb. gibi genel ifadelerle harcamaların yapılabilmesi için Kararlar alınmalıdır. - Ayrıca, kimlere bağış makbuzu kesme yetkisi verileceği de Karar altına alınmalıdır. TÜM İŞLEMLER BELGE KARŞILIĞINDA YAPILMALI VE BU BELGELER MUHASİP TARAFINDAN DEFTERE VEYA BİLGİSAYARA İŞLENMELİ VE MUHAFAZA EDİLMELİDİR

37 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 37 KURS AİLE BİRLİĞİ ADINA BANKA HESABI AÇILMASI En kısa sürede, uygun görülecek bir Katılım Bankasından hesap açılması gerekmektedir. İmza sirküleri ve Karar fotokopisi resmi yazı ile Bankaya iletilir. Bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için Karar alınması gerekmektedir. Açılan hesabın iban numarası Kurs girişine ve Velilerin görebileceği noktalara asılarak ilan edilmelidir. Örnek Karar: ….. Kur’an Kursu Kurs Aile Birliği adına Katılım Bankalarından yapılacak tüm hesap açma, hesap kapatma, para çekme, para yatırma, havale, EFT ve tüm internet bankacılığı işlemlerinde Yönetim Kurulumuzdan Başkan ……. ve Muhasip ……..’nun müştereken atacakları imzalarla yetkili kılınmasına karar verilmiştir

38 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 38 KURS AİLE BİRLİĞİ ADINA ALINABİLECEK ABONELİKLER Kur’an Kursumuzda ihtiyaç olan tüm aboneliklere (Su, elektrik, doğalgaz, telefon, internet, vb.) Kurs Aile Birliği adına bağlatma ve kapatma işlemleri yaptırılabilir. Bu işlemlerin yapılabilmesi için tek tek Karar alınması gerekmektedir. Örnek Karar: …… Kur’an Kursu Kurs Aile Birliği adına ……… adrese için sabit telefon ve internet hattı bağlatılmasına karar verilmiştir. Tüm hat açma, hat kapatma, operatör değiştirme, tarife değiştirme işlemlerini ve tüm online işlemleri yapabilmesi için Yönetim Kurulu Üyesi ………..’e yetki verilmiştir.

39 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 39 KURS AİLE BİRLİĞİ EVRAK KLASÖRÜ OLUŞTURULMASI Kurs Aile Birliği ile ilgili tüm evrak, belge ve defterler, Kur’an Kursu belgelerinde ayrı olarak takip edilmeli ve muhafaza edilmelidir. Bu nedenle tüm evrak, belge ve defterleri muhafaza edebileceğimiz klasör ve dosyaları temin etmeliyiz. Bunları ayrı bir dolapta veya rafta tutmalı, tanzim etmeli ve etiketlemeliyiz.

40 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 40 Karar Defteri, Kurs Aile Birliği için çok önemlidir. Titizlikle korunmalı, kararlar dikkatlice yazılmalıdır. Üzerinde hiçbir şeklide daksilleme, yırtma, kazıma vb. işlemler yapılmamalıdır. Şayet sehven hatalı bir kelime veya cümle yazılıdı ise okunacak şekilde üzeri tek çizikle geçilmeli ve altına, üstüne veya devamına doğrusu tekrar yazılmalıdır. Herhangi bir hataya mahal vermemek için tüm kararlar önce müsvedde üzerinde çalışılmalı, son şekli verildikten sonra imza öncesi Karar Defterine temize çekilmelidir. KARAR DEFTERİNİN KULLANIMI Kararlar Yazılırken Dikkat Edilecek Hususlar

41 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 41 Gündem Maddeleri: 1- Yönetim Kurulu Üyelerinin görev dağılımının belirlenmesi 2- Yönetim Kurulu Üyelerinin Yetki ve Sorumlulukların belirlenmesi 3- Kurs Aile Birliği adına Katılım Bankası hesabı açtırılması Alınan Kararlar: 1- Yeni seçilen Yönetim Kurulu görev dağılımının aşağıdaki gibi olmasına Karar verilmiştir: Başkan:….., Başkan Yardımcısı:….., Sekreter:……., Muhasip:……, Üye:……., Üye…..., Üye:….. 2- …. Ku’an Kursu Kurs Aile Birliği adına yapılacak tüm yazışmalarda Başkan ……’nın yetkili kılınmasına, Başkanın bulunmadığı zamanlarda Başkan Yardımcısı ……’nın, aynı yetkilere haiz olmasına karar verilmiştir. 3- ….. Kur’an Kursu Kurs Aile Birliği adına Katılım Bankalarından yapılacak tüm hesap açma, hesap kapatma, para çekme, para yatırma, havale, EFT ve tüm internet bankacılığı işlemlerinde Yönetim Kurulumuzdan Başkan ……. ve Muhasip ……..’nun müştereken atacakları imzalarla yetkili kılınmasına karar verilmiştir. İMZALAR: Başkan Başkan Yardımcısı Sekreter Muhasip Üye Üye Üye KARAR DEFTERİNİN KULLANIMI Yazılacak Kararlara Örnekler

42 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 42 Gündem Maddeleri: 1- Maliye’den Potansiyel Mükellef vergi numarası alınması 2- Kaşe, Gelir ve Gider makbuzlarının yaptırılması 3- Kursumuzda kullanılacak tüm gıda maddelerinin alınması Alınan Kararlar: 1- Maliye’den Potansiyel Mükellef vergi numarası alınmasına karar verilmiştir. 2- …. Kur’an Kursu Kurs Aile Birliği adına kaşe yaptırılmasına ve SeriA/0001’den SeriA/0500’e kadar 10’ar cilt Gelir (Bağış) ve Gider makbuzlarının matbaaya bastırılmasına, matbaadan alınacak teslim tutanağına imza atma yetkisinin de Yönetim Kurulu Üyesi …….’e verilmesine karar verilmiştir. 3- Kursumuzda kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan her türlü gıda maddesinin (çay, şeker, et ve süt ürünleri, unlu mamuller, sebze, meyve vb.) bir yıl boyunca alınmasına ve tüm masraflarının Kurs Aile Birliği bütçesinde karşılanmasına karar verilmiştir. İMZALAR: Başkan Başkan Yardımcısı Sekreter Muhasip Üye Üye Üye KARAR DEFTERİNİN KULLANIMI Yazılacak Kararlara Örnekler

43 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 43 Gündem Maddeleri: 1- Tüm Öğrencilerin ……. Oyun Alanına götürülmesi 2- Tüm Öğrencilere yıl sonu mezuniyet hediyesi alınması Alınan Kararlar: 1- Kurs öğrencilerimizin okul dışında da sosyalleşmesi ve eğlenmeleri, ayrıca Vellilerin kendi aralarında kaynaşmalarının sağlanması amacı ile …/…./2020 tarihinde ….. Oyun Alanında bir faaliyet tertiplenmesine ve tüm masrafların Kurs Aile Birliği bütçesinden karşılanmasına karar verilmiştir. 2- Kur’an Kursları Eğitim Öğretim dönemi sonunda Velilerin de katılımlarıyla yapılacak mezuniyet töreninde tüm öğrencilerimize uygun birer hediye takdim edilmesine ve tüm masraflarının Kurs Aile Birliği bütçesinden karşılanmasına karar verilmiştir. İMZALAR: Başkan Başkan Yardımcısı Sekreter Muhasip Üye Üye Üye KARAR DEFTERİNİN KULLANIMI Yazılacak Kararlara Örnekler

44 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 44 KURS AİLE BİRLİĞİ GELİRLERİNİN YÖNETİLMESİ - YÖNERGE’nin; Birinci Kısım, Yedinci Bölüm 50. Maddesinde belirtilen şekilde toplanan tüm gelirler kayıtlı olarak teslim alınmalıdır. - Nakti Bağışların öncelikle Kurs Aile Birliği adına açılan banka hesabına yönlendirilmesi gerekmektedir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise bağış toplama ve makbuz kesme yetkisi Karar altına alınan görevliler tarafından makbuz karşılığında teslim alınır. - Toplanan tüm gelirlerin mutlaka Gelir Defterine veya Bilgisayar Programına ayrıntılı bir şekilde işlenmesi gerekmektedir. - Banka bakiyeleri, kasa nakit durumları ve toplam bakiye durumları sürekli olarak kontrol edilmeli ve bütçe dengesi sağlanmalıdır. - Bu işlemlerin takibini yapacak kişinin ön muhasebe bilgisi olmalıdır.

45 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 45 KURS AİLE BİRLİĞİ GELİRLERİNİN YÖNETİLMESİ

46 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 46 KURS AİLE BİRLİĞİ GİDERLERİNİN YÖNETİLMESİ - YÖNERGE’nin; Birinci Kısım, Yedinci Bölüm 51. Maddesinde belirtilen hükümler uyarınca yapılacak tüm harcamalar belgeye dayalı olarak yapılmalıdır. Harcama belgesi alınamayan durumlarda (pazar alışverişleri vb.) Gider Makbuzu kesilmeli ve eğer bir belgesi, irsaliyesi veya tutanağı varsa makbuzun arkasına zımbalanmalıdır. - Harcama belgesi olmadan (Fiş, Fatura vb.) kasadan veya bankadan para hareketi yapılmamalıdır. Gider Makbuzu da bir harcama belgesidir ancak zorunlu kalınan durumlarda kullanılmalıdır. - Tüm giderlerin mutlaka Gider Defterine veya Bilgisayar Programına ayrıntılı bir şekilde işlenmesi gerekmektedir. İşlenen harcama belgeleri numaralandırılarak dosyada muhafaza edilmelidir. - Banka bakiyeleri, kasa nakit durumları ve toplam bakiye durumları sürekli olarak kontrol edilmeli ve bütçe dengesi sağlanmalıdır. - Bu işlemlerin takibini yapacak kişinin ön muhasebe bilgisi olmalıdır.

47 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 47 BANKA HESAPLARININ TAKİBİ VE YÖNETİMİ - Bankadan hesap açılmasını müteakip, hesap hareketlerinin sürekli olarak takip edilmesi gerekmektedir. - Hesap takibinin en kolay yolu mobil internet bankacılığı ile mümkün olmaktadır. - Hesap açılması işlemleri sırasında, Başkan ve Muhasip adına internet bankacılığı yetkisi ve şifresi alınmalıdır. Bu sayede bankaya gitmeden her türlü hesap takibi, katılım hesapları açma kapatma, havale, eft, fatura ödemeleri vb. işlemler zahmetsizce gerçekleştirilebilmektedir. - Banka bakiyeleri, kasa nakit durumları ve toplam bakiye durumları sürekli olarak kontrol edilmeli ve bütçe dengesi sağlanmalıdır. - Bu işlemlerin takibini yapacak kişinin ön muhasebe bilgisi olmalıdır.

48 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 48 BANKA HESAPLARININ TAKİBİ VE YÖNETİMİ

49 4/9/2019 KURS AILE BIRLIĞI KURULUŞ AŞAMALARı VE YÜRÜTME ÇALıŞMALARı ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU Ş.BETÜL MUMCU 49 TEŞEKKÜRLE R Ş. Betül MUMCU Kur’an Kursu Öğreticisi


"KURS AİLE BİRLİĞİ KURULUŞ AŞAMALARI VE YÜRÜTME ÇALIŞMALARI Ş. BETÜL MUMCU KUR’AN KURSU ÖĞRETICISI ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ GÜLKENT KUR’AN KURSU ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları