Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. SÜLFÜRLER Metal-yarı metallerin ametaller ile olan bileşiklerine geniş anlamda sülfürler adı verilmektedir. Dörde ayrılırlar: 1. Sülfidler (S’ün yaptığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. SÜLFÜRLER Metal-yarı metallerin ametaller ile olan bileşiklerine geniş anlamda sülfürler adı verilmektedir. Dörde ayrılırlar: 1. Sülfidler (S’ün yaptığı."— Sunum transkripti:

1 2. SÜLFÜRLER Metal-yarı metallerin ametaller ile olan bileşiklerine geniş anlamda sülfürler adı verilmektedir. Dörde ayrılırlar: 1. Sülfidler (S’ün yaptığı bileşikler), 2. Sülfarsenidler (S ve As’in yaptığı bileşikler; realgar, örpiment, kobaltit, arsenopirit), 3. Arsenidler (As’in yaptığı bileşikler; nikelin, skutterudit), 4. Telluridler (Te’in yaptığı bileşikler). Sülfürler için genel formül XmZn olarak verilmiştir, burada X metalik ve Z ametal elementleri temsil etmektedir.

2 Bazı önemli sülfür mineralleri
Sülfidler - Galenit (PbS) - Sfalerit (Çinkoblend) (ZnS) - Sinaber (HgS) - Antimonit (FeAsS) - Molibdenit (MoS2) - Kalkosin (CuS2) - Prit (FeS) - Kalkoprit (CuFeS2) - Kovellin (CuS) Sülfarsenidler - Realgar (AsS) - Örpiment (As2S3) - Kobaltit (Co,Fe)AsS - Arsenopirit (FeAsS) Arsenidler - Skuterrudit (Co,Ni)As3 - Nikelin (NiAs)

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21


"2. SÜLFÜRLER Metal-yarı metallerin ametaller ile olan bileşiklerine geniş anlamda sülfürler adı verilmektedir. Dörde ayrılırlar: 1. Sülfidler (S’ün yaptığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları