Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal."— Sunum transkripti:

1 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

2 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine atom denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

3 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere element denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

4 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere kimyasal bağ denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

5 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına dublet kuralı sekize tamamlamalarına ise oktet kuralı denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

6 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ileametalatomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

7 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron verir ametaller ise elektron………?…… g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha…………?……….dır.

8 Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz.
Atom kimyasal bağ ametal kuvvetlidir dublet kuralı-oktet kuralı verir-alır element a) Bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimine ……?…… denir. b) Aynı tür atom içeren saf maddelere …………?…………. denir. c) Atomları bir arada tutan kuvvetlere …………………?………………….denir d) Atomların değerlik elektron sayılarını ikiye tamamlamalarına …………?…… sekize tamamlamalarına ise …………………?……………denir. e) İyonik bileşikler metal ile…………?………atomlarının birleşmesi ile oluşur. f) İyonik bileşikler oluşurken metaller elektron………?…….ametaller ise elektron alır g) İyonlar arası bağlar, moleküller arası bağlardan daha kuvvetlidir . dır.


"Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere tablodaki uygun terimleri getiriniz. Atom kimyasal bağ ametal." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları