Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU"— Sunum transkripti:

1 MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU
MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU

2 ÖĞRENCİ KURUL 1 MEMNUNİYETİ ANKETİ ÖZELLİKLERİ
MARLOV ANKET SONUÇLARI DÖNEM 1 - EKİM 2018 ÖĞRENCİ KURUL 1 MEMNUNİYETİ ANKETİ ÖZELLİKLERİ Kurul memnuniyeti anketi soruları, Tamamen Katılıyorum - Tamamen Katılmıyorum arasında olacak şekilde 4 seçenekten oluşmuştur. Verilen cevaplar Tamamen Katılıyorum : 4 , Tamamen Katılmıyorum : 1 olacak şekilde puanlandırılmıştır. Hücre Bilimleri 1 Kurulu anketini 65 kişi doldurmuştur. ‘Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum’ sorusunun ortalaması 3 (%75) olmuştur.

3 Eğitim amaç ve hedefleri öğrencilere yeterli olarak iletildi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Eğitim amaç ve hedefleri öğrencilere yeterli olarak iletildi Ortalama 2,89 Yüzde 72

4 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Kuramsal derslerin sıralaması uygundu ve dersler arasında eşgüdüm sağlanmıştı Ortalama 2,97 Yüzde 74

5 Kuramsal derslerin süresi, kapsamı ve sayısı yeterliydi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Kuramsal derslerin süresi, kapsamı ve sayısı yeterliydi Ortalama 2,95 Yüzde 74

6 Kuramsal derslerde eğitim ortamı uygundu
MARLOV ANKET SONUÇLARI Kuramsal derslerde eğitim ortamı uygundu Ortalama 2,32 Yüzde 58

7 Uygulamalı derslerin sayısı yeterli idi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Uygulamalı derslerin sayısı yeterli idi Ortalama 2,14 Yüzde 54

8 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Uygulamalı dersler kuramsal dersleri destekledi, bilgilerimizi pekiştirdi Ortalama 2,09 Yüzde 52

9 Uygulamalı derslerde eğitim ortamı, araç ve gereçler yeterliydi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Uygulamalı derslerde eğitim ortamı, araç ve gereçler yeterliydi Ortalama 2,17 Yüzde 54

10 Dersler programa uygun yapıldı
MARLOV ANKET SONUÇLARI Dersler programa uygun yapıldı

11 Teorik Sınav soruları, anlaşılır, doğru ve net ifade edilmişti
MARLOV ANKET SONUÇLARI Teorik Sınav soruları, anlaşılır, doğru ve net ifade edilmişti Ortalama 3,18 Yüzde 80

12 Pratik sınav, uygulamalarda edindiğimiz bilgi ve becerileri kapsıyordu
MARLOV ANKET SONUÇLARI Pratik sınav, uygulamalarda edindiğimiz bilgi ve becerileri kapsıyordu Ortalama 2,26 Yüzde 57

13 Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum
MARLOV ANKET SONUÇLARI Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum Ortalama 3 Yüzde 75

14 En yüksekten en düşüğe doğru sıralama
MARLOV ANKET SONUÇLARI En yüksekten en düşüğe doğru sıralama KONU ORTALAMA Teorik Sınav soruları, anlaşılır, doğru ve net ifade edilmişti 3,18 Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum 3 Kuramsal derslerin sıralaması uygundu ve dersler arasında eşgüdüm sağlanmıştı 2,97 Kuramsal derslerin süresi, kapsamı ve sayısı yeterliydi 2,95 Bu kurulun eğitim amaç ve hedefleri öğrencilere yeterli olarak iletildi 2,89 Kuramsal derslerde eğitim ortamı uygundu 2,32 Pratik sınav, uygulamalarda edindiğimiz bilgi ve becerileri kapsıyordu 2,26 Uygulamalı derslerde eğitim ortamı, araç ve gereçler yeterliydi 2,17 Uygulamalı derslerin sayısı yeterli idi 2,14 Uygulamalı dersler kuramsal dersleri destekledi, bilgilerimizi pekiştirdi 2,09

15 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Ders kurulundaki kuramsal / uygulamalı dersler ve sınavlarla ilgili yorumlar Uygulamalı derslerin arttırılması daha iyi olur Doğru düzgün uygulamalı ders yoktu sırf teoriden oluşan ilk aydan öğrenciyi sıkıp soğutacak bi program. Ankette uygulamalı dersler sorulmuş ancak ilk kurulda bu yok. Bundan ötürü hepsine 'tamamen katılıyorum' cevabını verdim. Geçme notunun 65 olması hüsran yaratıyor Uygulamalı derslerde yapılan lab sınavı bence aşırı zordu.Teorik derslerde öğrendiklerimizle birebir uyuşmuyordu. Hocalar sadece slayttan okuyor onu bende yaparım ders islenen yer bence ders islemek icin uygun bir yer degil her gun seminerde gibi hissediyorum kendimi 1. Lab sınavımız bize anlatılmayan ve yapamayacağımız işlemleri barındıran sorular içermekteydi. Biyokimya Laboratuvar sınavında, pratik derste mevcut olmayan konular vardı. Tıp tarihinde hocanın slaytında olmayan bilgiler çıktı. Hocaların amacı öğretmek değil, işini yapıp gitmek gibi geldi bana. Ayrıca amfi diye konferans salonunda ders işlemek çok verimsiz oldu. Tıbbi genetik soruları düzeyimizi aşacak derecede zordu tıbbi biyolojide de çıkmış soruların çok az olması zorladı Öğretmenler güler yüzlü ve yeterli. Uygulamalı dersler elektronik ortamda yapılamaz . Sınavlar zordu ve saçma sorular vardı Olumlu yani zaman sıkıntısı yoktu Uygulamalı ders hiç yoktu Gerekli bilgileri alabildik. Lab dersinde olduğumuz sınav hee ne kadar anlatıldığı söylensede kesinlikle soruların yüzde 70 i anlatılmıştı. Ders ortamımız düzeltilmelidir Uygulamalı ders işlemedik. 5. Ve 6.kurul derslerimiz çok ağır ve çok kısa sürede işliyoruz. Anatomi derslerimi sadece 5.ve 6. kurullarda yoğun işlemek yerine dönem içine yayarak anatomi pratik ve teorik dersleri daha anlaşılır ve pekiştirilebilir olabilir.

16 Eklemek istediğiniz diğer konular ve önerileriniz
MARLOV ANKET SONUÇLARI Eklemek istediğiniz diğer konular ve önerileriniz Uygulamalı derslerin arttırılması daha iyi olur Konferans salonunda ders dinlenmiyor ve maalesef bu birinci kuruşa özgü değil lanet bi durum o salon ne ders dinleniyor ne not alınıyor gerçekten çok sıkıntılı Bence teorik ders ve bilgiler çok azaltılmalı daha fazla uygulamaya gidilmeli çünkü teorik bilgiyi sadece sinav için öğrenmeye çalışıyoruz bu da bize hiçbir şey katmiyor Ankette uygulamalı dersler sorulmuş ancak ilk kurulda bu yok. Bundan ötürü hepsine 'tamamen katılıyorum' cevabını verdim. Geçme notunun 65 olması hüsran yaratıyor Uygulamalı derslerde yapılan lab sınavı bence aşırı zordu.Teorik derslerde öğrendiklerimizle birebir uyuşmuyordu. Ders gördüğümüz ortam çok kötü tam uyumalık ders islenen yer bence ders islemek icin uygun bir yer degil her gun seminerde gibi hissediyorum kendimi Biyokimya uygulamasında hiçbir bilgi aktarılmadan yapılan quiz ve bu derse giren ilgili asistanların tavırları ciddi manada garip ve anlaşılmayacak türdendi. 1. Lab sınavımız bize anlatılmayan ve yapamayacağımız işlemleri barındıran sorular içermekteydi. Biyokimya Laboratuvar sınavında, pratik derste mevcut olmayan konular vardı. Tıp tarihinde hocanın slaytında olmayan bilgiler çıktı. Bilgisayar muafiyet sınavının kapsamından şikayetçiyim. Genetik soruları kolaylaştırılabilir, anatomi dersi 2 kurula sıkıştırılmamalı yayılmalıdır Öğretmenler güler yüzlü ve yeterli. Sınav sayısı azaltılmalı Dersler konferans salonunda yapılmasın Sınavlar arasında zaman olsun Uygulamalı ders hiç yoktu Gerekli bilgileri alabildik. Uygulama dersleri artmalı Ders ortamımız düzeltilmelidir Uygulamalı ders işlemedik. 5. Ve 6.kurul derslerimiz çok ağır ve çok kısa sürede işliyoruz. Anatomi derslerimi sadece 5.ve 6. kurullarda yoğun işlemek yerine dönem içine yayarak anatomi pratik ve teorik dersleri daha anlaşılır ve pekiştirilebilir olabilir.

17 Teşekkürler… İletişim Bilgilerimiz: ilker.cetiner@argelabs.com.tr
MARLOV ANKET SONUÇLARI Teşekkürler… İletişim Bilgilerimiz:


"MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları