Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: UGMB Bölüm Başkanlığı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: UGMB Bölüm Başkanlığı"— Sunum transkripti:

1 Güncelleme Tarihi: 29.03.2018 Hazırlayan: UGMB Bölüm Başkanlığı
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ UÇAK GÖVDE MOTOR BAKIM BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: UGMB Bölüm Başkanlığı

2 BÖLÜMÜN AMACI Eskişehir Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü, kayıt olan öğrencileri Fakültedeki eğitimleri sonunda üniversite mezunu olarak ticari hava taşımacılığında kullanılan uçaklarda bakım teknisyeni olarak görev yapabilmeleri için eğitmektedir.

3 BÖLÜME GİRİŞ KOŞULLARI
Uçak Gövde Motor Bakım bölümüne Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Bölüme girecek öğrenciler ÖSYS kılavuzunda yer alan 41, 46 ve 49 numaralı özel koşulları sağlaması gerekmektedir. Bölüm için yerleştirme puanı ve sıralaması ;

4 BÖLÜME GİRİŞ KOŞULLARI
(41.) Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programa devam edemezler. (46.) İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

5 BÖLÜME GİRİŞ KOŞULLARI
(49.) HAVA TRAFİK KONTROL / HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ / UÇAK ELEKTRİK- ELEKTRONİK / UÇAK GÖVDE MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde alınmış olmak şartıyla heyet raporu alma (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs). Kaynak: ÖSYM

6 EĞİTİM YÖNTEMİ Dört 4 yıl (8 dönem) süren eğitimde teorik ve pratik eğitim bir arada yürütülmektedir. Öğrencilerin pratik eğitimleri için havayolu şirketlerinde 60 gün staj yapmaları zorunludur. Okulumuz havacılığın öncü kuruluşlarından Eskişehir’de kurulu olan TUSAŞ Motor Sanayi ile öğrenci eğitimi için işbirliği yapmaktadır. İşbirliği kapsamında UGMB Bölüm öğrencileri, bir dönem boyunca haftanın iki tam günü TUSAŞ tesislerinde pratik ve teorik eğitim almaktadır.

7 HAVACILIKTA İNGİLİZCENİN ÖNEMİ
Eğitim, Türkçe olarak yapılmasına karşın, havacılık dili, ‘’İngilizce’’dir. Havacılık sektöründe, bakım teknisyenleri tarafından kullanılan bütün dokümanlar İngilizce olarak yayınlanmaktadır. Havacılık da kullanılan bakım dokümanlarından bazıları; AMM (Aircraft Maintenance Manuel) FIM (Fault Isolation Manuel) SSM (System Schematic Manuel)

8 HAVACILIKTA İNGİLİZCENİN ÖNEMİ
Bakım personeli havacılık sektöründe, kokpit ve kabin ekibi ile diyalog kurarken, bakımları kayıt altına alırken, İngilizceyi kullanması gerekmektedir. Bakım personeli, İngilizce olarak hazırlanmış olan bakım el kitaplarını okuyup-anlayabilmeli ve anladığını uygulayabilmelidir.

9 EĞİTİM OLANAKLARI Okulumuzda öğrencilerin pratik eğitimleri için bulunan laboratuvarlar ve atölyeler ; Aerodinamik Laboratuvarı NDI Hasarsız Kontrol Laboratuvarı

10 EĞİTİM OLANAKLARI Gövde Atölyesi Hidrolik Sistem Laboratuvarı

11 EĞİTİM OLANAKLARI Elektroteknik Laboratuvarı Malzeme Test Laboratuvarı

12 EĞİTİM OLANAKLARI Uçak Güç Sistemleri Laboratuvarı

13 EĞİTİM OLANAKLARI Öğrenciler, laboratuvarlar ve atölyeler dışında okulumuzun hangarında pratik eğitim görmektedirler.

14 EĞİTİM OLANAKLARI Okulumuzun sahip olduğu Fedex tarafından eğitim amaçlı kullanılmak üzere bağışlanan, Boeing 727 uçağı öğrecilerin pratik eğitim gördükleri uygulama alanlarından bir diğeridir.

15 MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI
Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü’nü bitirerek mezun olan öğrencilerimiz: Türk Hava Yollarında, Özel Havayolu ve Hava Taksi İşletmelerinin bakım departmanlarında, (OnurAir, Pegasus, vb.) Uçak Bakım Merkezleri (myTECHNIC, THY Teknik,vb) Hava İkmal Merkezinde, bakım teknisyeni olarak işe başlamakta ve görev almaktadır.

16 GURUR TABLOMUZ Sae Aero Desing East 2017 yarışmasına ‘Jaeger’ isimli İnsansız Hava Aracımız (İHA) ile katılan Anatolia Aero Desing takımımız, genel sıralamada birinci, en iyi ve en fazla yük taşıma oranında üçüncü olarak, 3 madalya ile Türkiye’ye dönmüştür.

17 Havacılık Sektörünün Aradığı Nitelikler
Bu bölümden mezun olacak öğrencinin, sorumluluk bilinci yüksek, takım çalışmasına yatkın, sorun çözebilme yeteneği gelişmiş, üç boyutlu düşünebilme kabiliyetine sahip, İngilizcesinin üst düzey olması havacılık da bakım için olmazsa olmazdır.

18 Fakülte ve Bölüm Okul ve Bölüm ile ilgili olarak Youtube kanalı üzerinden, Anadolu Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Fakültesi Belgeseli Anadolu koridoru sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

19 Dinlediğiniz için TEŞEKKÜR EDERİZ
Dinlediğiniz için TEŞEKKÜR EDERİZ... ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ UÇAK GÖVDE MOTOR BAKIM BÖLÜMÜ


"Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: UGMB Bölüm Başkanlığı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları