Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik."— Sunum transkripti:

1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik

2 İş Sağlığı Nedir? “Tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin en üstün düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi çalışmalarıdır.” (ILO, WHO,1950 ).

3 İş Güvenliği Nedir? İŞYERLERİNDE ÇALIŞANLARIN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ÇALIŞMALARINI SAĞLAMAK ÜZERE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER DİZİSİDİR.  İşyerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak meydana gelen tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve daha iyi bir iş ortamı oluşturmak için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır.

4 İş Güvenliği Unsurları  ÇALIŞANLARI, TEHLİKE VE SAĞLIĞI BOZUCU NEDENLERE KARŞI KORUNMASI.  ÇALIŞMA ORTAM VE KOŞULLARININ DÜZELTİLMESİ.  TEHLİKELERİN VE SAĞLAĞA ZARAR VEREBİLECEK NEDENLERİN ORTADAN KALDIRILMASI.  BU ÇALIŞMALARIN TÜMÜNÜN SİSTEMLİ VE YÖNTEMLİ BİÇİMDE YAPILMASI.

5 İŞ KAZASI İSTATİSTİKLERİ

6

7 İş Kazaları

8 İş Kazasından Doğan Zararlar GÖRÜNEN ZARARLAR GÖRÜNMEYEN ZARARLAR

9 Görünen Zararlar İşgücünün yaralanması veya hayatını kaybetmesi, tıbbi masraflar, iş kazası tazminatı, makine, malzeme ve teçhizat masrafları.

10 Görünmeyen Zararlar  İşgücünün işini ya da mesleğini kaybetmesi,  Sürekli veya geçici iş görmezlik,  İşgücünün kendisinde ve ailesinde yaratacağı ruhsal bunalımlar.  İşçi, işveren ve diğer elemanların zaman kaybı, moral bozukluğu sonucu üretim kaybı, yeni işgücü yetiştirme masrafı ve zaman kaybı.


"İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları