Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)"— Sunum transkripti:

1 Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)
.... Nisan .... tarihinde ……….’de doğdu. Muhammed ismini, dedesi …………… koydu. Doğmadan iki ay kadar önce babası ………….. vefat etti. Mekke, çocukların sağlığı için elverişli olmadığından ve güzel bir dil (Arapça) öğrenmesi için yüksek bir köyde yaşayan sütanneye verildi. Sütannesi ………., Peygamberimize öz evlâdı gibi baktı. Sütkardeşi ……… ile oyun oynadı. Dört yaşında iken sütannesi ………, Mekke’ye getirerek Peygamberimizi annesi ……….’ye teslim etti.

2 Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571) 20 Nisan 571 tarihinde Mekke’de doğdu.
Muhammed ismini, dedesi Abdülmuttalip koydu. Doğmadan iki ay kadar önce babası Abdullah vefat etti. Mekke, çocukların sağlığı için elverişli olmadığından ve güzel bir dil (Arapça) öğrenmesi için yüksek bir köyde yaşayan sütanneye verildi. Sütannesi Halime, Peygamberimize öz evlâdı gibi baktı. Sütkardeşi Şeyma ile oyun oynadı. Dört yaşında iken sütannesi Halime, Mekke’ye getirerek Peygamberimizi annesi Âmine’ye teslim etti.

3 Peygamberimiz, altı yaşında iken, annesi ve dadısı ………………
Peygamberimiz, altı yaşında iken, annesi ve dadısı ……………….. ile beraber Medine’deki akrabalarını ve Medine yakınlarındaki babasının mezarını ziyarete gittiler. Medine’den Mekke’ye dönerken “……” denilen yerde annesi ……vefat etti. Medine ziyaretinde yanlarında bulunan dadısı ……………………, Peygamberimizi Mekke’ye getirerek dedesi ………………’e teslim etti. Sekiz yaşına kadar dedesinin yanında kaldı. Dedesi, öldükten sonra torununa bakma görevini oğlu ………………’e (Peygamberimizin amcasına) verdi.

4 Peygamberimiz, altı yaşında iken, annesi ve dadısı Ümmü Eymen ile beraber Medine’deki akrabalarını ve Medine yakınlarındaki babasının mezarını ziyarete gittiler. Medine’den Mekke’ye dönerken “Ebva” denilen yerde annesi Âmine vefat etti. Medine ziyaretinde yanlarında bulunan dadısı Ümmü Eymen, Peygamberimizi Mekke’ye getirerek dedesi Abdülmuttalip’e teslim etti. Sekiz yaşına kadar dedesinin yanında kaldı. Dedesi, öldükten sonra torununa bakma görevini oğlu Ebu Talip’e (Peygamberimizin amcasına) verdi.

5 Yengesi Fatıma, Peygamberimize öz çocuğu gibi bakıyordu.
Peygamberimiz sekiz yaşından yirmi beş yaşına (evleninceye) kadar amcası …………’in yanında kaldı. Yengesi Fatıma, Peygamberimize öz çocuğu gibi bakıyordu. Peygamberimiz amcasına işlerinde yardım ediyor, ayrıca amcasının develerini ve koyunlarını otlatıyordu. Bazen de ticaret için Suriye ve Yemen gibi ülkelere giden amcasına eşlik ediyordu. Bu yolculuklar onun ticaret konusunda deneyim kazanmasını sağlamıştır.

6 Yengesi Fatıma, Peygamberimize öz çocuğu gibi bakıyordu.
Peygamberimiz sekiz yaşından yirmi beş yaşına (evleninceye) kadar amcası Ebu Talip’in yanında kaldı. Yengesi Fatıma, Peygamberimize öz çocuğu gibi bakıyordu. Peygamberimiz amcasına işlerinde yardım ediyor, ayrıca amcasının develerini ve koyunlarını otlatıyordu. Bazen de ticaret için Suriye ve Yemen gibi ülkelere giden amcasına eşlik ediyordu. Bu yolculuklar onun ticaret konusunda deneyim kazanmasını sağlamıştır.

7 Hz.Muhammed yirmi beş yaşlarındayken,
Kırk yaşındaki ………..’nin evlilik teklifini (amcası Ebu Talip’in görüşünü de alarak) kabul etti. Yirmi beş yıl mutlu bir evlilik sürdürdüler. Hz.Muhammed’le Hz.Hatice’nin altı çocukları oldu. Kız çocuklarının adları : Z…….…, R……….., Ü….. G………, F…………’dır. Erkek çocuklarının adları : K……, A………’tır. Peygamberimizin Mariye’den olan oğlunun adı : İ………….’dir.

8 Hz.Muhammed yirmi beş yaşlarındayken,
Kırk yaşındaki Hz.Hatice’nin evlilik teklifini (amcası Ebu Talip’in görüşünü de alarak) kabul etti. Yirmi beş yıl mutlu bir evlilik sürdürdüler. Hz.Muhammed’le Hz.Hatice’nin altı çocukları oldu. Kız çocuklarının adları : Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Fatıma’dır. Erkek çocuklarının adları : Kasım, Abdullah’tır. Peygamberimizin Mariye’den olan oğlunun adı : İbrahim’dir.

9 Hz.Muhammed’in, Hz.F…….. dışındaki bütün
çocukları, kendisinden önce vefat ettiler. Hz.Fatıma, Peygamberimizin vefatından .…. ay kadar sonra vefat etti. Peygamberimizin soyu, Hz.A… ile evlendirdiği kızı Hz.Fatıma’dan doğan Hz.Ha……… ve Hz.Hü……….’le devam etti.

10 Hz.Muhammed’in, Hz.Fatıma dışındaki bütün
çocukları, kendisinden önce vefat ettiler. Hz.Fatıma, Peygamberimizin vefatından altı ay kadar sonra vefat etti. Peygamberimizin soyu, Hz.Ali ile evlendirdiği kızı Hz.Fatıma’dan doğan Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin’le devam etti.


"Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları