Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam"— Sunum transkripti:

1 ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
2. Hz. Muhammed’in Doğumu Çocukluğu ve Gençliği 3. Hz. Muhammed’e Vahyin Gelişi 4. Hz. Muhammed’in Hicreti 5. Hz. Muhammed’in Toplumsal Barışa Yönelik Etkinlikleri 6. Hz. Muhammed’in İslâm’ı Yayma Çabaları 7. Veda Hutbesi’nde Evrensel Mesajlar 8. Hz. Muhammed’in Vefatı

2 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
20 Nisan 571 (12 Rebiülevvel) tarihinde Mekke'de doğdu. Babası Abdullah, annesi Âmine'dir. Babası, Peygamberimiz doğmadan önce vefat etti. Dedesi Abdulmuttalip, ona "çok övülen" anlamına gelen "Muhammed" adını verdi.

3 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Mekkeliler, âdet olarak yeni doğan çocukları sütanneye vererek havası güzel olan yerlere gönderirlerdi. Çünkü Mekke'nin havası, yeni doğan çocuklara ağır gelirdi. Bu geleneğe uyarak Peygamberimizi Halime adlı bir sütanneye verdiler. Peygamberimizin Şeyma adında bir sütkardeşi vardı. Fakir olan Halime'nin evine Muhammed'le birlikte bereket geldi.

4 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Peygamberimiz 4 yaşında Mekke'ye getirildi ve 6 yaşına kadar annesinin yanında kaldı. Annesiyle birlikte babasının mezarını ziyaretten dönerken annesi vefat etti. Annesini kaybeden Muhammed'i dedesi Abdulmuttalip yanına aldı.

5 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Peygamberimiz, 8 yaşma kadar dedesinin yanında kaldı. Dedesi, ölümünden önce, sevgili torununu, oğlu Ebu Talip'e emanet etti. Ebu Talip yeğenini çok sever onu kendi çocuklarından ayırmazdı. Peygamberimiz de amcasını sever ve ona her türlü işlerinde yardımcı olurdu.

6 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Ticaretle uğraşan Ebu Talip zaman zaman Suriye'ye giderdi. Amcası, Hz. Muhammed'i bir yolculuğunda beraberinde Suriye'ye götürdü. Ebu Talip'ten ticareti öğrenen Peygamberimiz gençlik çağına girdiğinde, artık tek başına bir kervanı yönetecek duruma gelmişti.

7 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Toplum içinde doğruluk ve dürüstlüğüyle tanınan Hz. Muhammed, hakkı gözeten ve herkesin güvenini kazanan bir kişiliğe sahip olmuştu. Bu nedenle de herkes ona Muhammedü‘l-Emin (Güvenilir Muhammed) diyordu.

8 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Hz. Muhammed'in doğruluk ve dürüstlüğü, zengin bir kadın olan Hz. Hatice'nin dikkatini çekti. Hz. Hatice, Peygamberimizden ticaret kervanını yönetmesini istedi. Bu ticari ilişki, birbirlerini daha yakından tanımalarını ve Hz. Hatice'nin Peygamberimize hayranlığının artmasını sağladı.

9 2. HZ. MUHAMMED’İN DOĞUMU ÇOCUKLUĞU VE GENÇLİĞİ
Bu yakınlık daha sonra evliliğe dönüştü. Evlendiklerinde Peygamberimiz 25, Hz. Hatice ise 40 yaşındaydı.

10 HZ. MUHAMMED’İN HAYATINDA BAZI İSİMLER
Abdullah: (Babası) Amine: (Annesi) Halime: (Süt Annesi) Haris: (Süt Babası) Şeyma: ( Süt kardeşi) Ümmü Eymen: (Peygamberimizin bakıcısı) Abdulmuttalip: (Peygamberimizin dedesi) Ebu Talip: (Peygamberimizi himaye eden amcası) Ebu Lehep: (Peygamberimize sıkıntı veren amcası) Abbas: (Peygamberimizin amcası) Fatma: (Ebu Talip’in eşi)

11 HZ. MUHAMMED’İN ÇOCUKLARI
HATİCE MARİYE Zeynep İbrahim Rukiye Ümmü Gülsüm Fatıma Kasım Abdullah

12 HZ. MUHAMMED’ İN KİMLİK BİLGİLERİ
ADI DOĞUM YERİ DOĞUM TARİHİ AİLE BİLGİLERİ ANNE ADI AMCA ADI BABA ADI SÜT ANNESİ DEDE ADI SÜT KARDEŞİ


"ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları