Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7 SEVİYE YAKLAŞIMININ TASARIMA ETKİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7 SEVİYE YAKLAŞIMININ TASARIMA ETKİSİ"— Sunum transkripti:

1 7 SEVİYE YAKLAŞIMININ TASARIMA ETKİSİ

2 Norman’ın 7 seviye yaklaşımı, arayüz tasarımı esnasında kullanılabilecek basit bir araçtır.

3 Norman’ın 7 Seviye Yaklaşımı İle Değerlendirme ve Gerçekleştirme Körfezlerindeki Mesafeleri En Aza İndirgemek İçin Belirlediği 4 Temel Stratejisi 1- Görünürlük (Visibility) 2- İyi bir kavramsal model (A good conceptual model) 3- İyi eşleştirmeler (Good mappings) 4- Geri bildirim (Feedback)

4 GÖRÜNÜRLÜK Kullanıcılar sistemin durumunu ve varsa alternatif hareketleri bakar bakmaz söyleyebilmelidir. ÖRNEK: Kum Saati ikonu

5 İyi Bir Kavramsal Model
Tasarımcılar, sistemde gerçekleştirilen işlemler ve onların sonuçlarının gösterimi ile tutarlı ve uygun bir kavramsal model oluşturmalıdır. ÖRNEK: Bir web sitesinde tıklanabilir bağlantılar alt çizgi ile ya da renklendirilerek gösterilmezse kullanıcılar bunu anlayamayabilir.

6 İyi Eşleştirmeler Gerçekleştirilen işlemler ve sonuçları arasındaki ilişki iyi eşleştirilmelidir. ÖRNEK: Genelde kırmızı renk uyarı, yeşil renk onay anlamına gelmektedir. Eğer arayüz tasarımı esnasında bu eşleştirme ters yapılırsa kullanıcılar sistemi kullanırken hata yapabileceklerdir.

7 Geri Bildirim Kullanıcılar, yaptıkları işlemlerin sonucunda tam ve sürekli bir geri bildirim almalıdırlar. ÖRNEK: Kullanıcı bir dosya indiriyorsa, dosyanın ne kadarının indiği ve ne kadar zaman kaldığı bilgisi sürekli bildirilmelidir.


"7 SEVİYE YAKLAŞIMININ TASARIMA ETKİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları