Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje Tabanlı Öğrenme Nedir ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje Tabanlı Öğrenme Nedir ?."— Sunum transkripti:

1 Proje Tabanlı Öğrenme Nedir ?

2 Proje Tabanlı Öğrenme Proje tabanlı öğrenme, öğrencilerin problem çözme becerilerini ve diğer anlamlı öğrenmelerini kapsayan, öğrencilerin bilgilerini yapılandırmaları için kendi kendilerine çalışmalarına, kendi ürünlerini ortaya koymalarına olanak sağlayan, odak noktası kavramlar ve bilimsel ilkeler olan eğitim ve öğretim modelidir.

3 Proje Tabanlı Öğrenme - İş bölümü yapmayı, - Bilgiyi toplamayı,
- İhtiyaç duyulan bilgiyi seçmeyi, organize etmeyi, - Zamanı iyi kullanmayı, - Zaman ve iş bağlantısını iyi kurarak plan yapmayı, - Özgün ürünler ortaya çıkarmayı, - Rapor yazmayı ve kaynakça belirtmeyi, gerekli kılar.

4 Proje Tabanlı Öğrenme PTÖ Yaklaşımının temelini oluşturan görüşler ilk olarak, 1918 de William Heard Kilipatrick tarafından ortaya atılmıştır. John Dewey - Yaparak Yaşayarak Öğrenme - İş birliğine Dayalı Öğrenme - Sosyal bir organizasyonun vurgulandığı bir eğitim planı olarak tanımlamıştır.

5 Ürün - Süreç Proje tabanlı öğrenmede sadece ürün değil, ürüne giden süreç önemlidir.

6 Süreç PTÖ Yaklaşımın süreç boyutunda,öğrenenlerin iş
birliği içerisinde birbirleriyle çalışmaları içi teşvik etmesinin yanı sıra kendi başlarına çalışmalarını da desteklemektedir. Süreç

7 Etkinlikler Etkinlikler boyutunda öğrenenler aradıkları cevapları bulmak ve problemleri çözmek için araştırma yapılır.

8 What We Do Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras condimentum, lacus a convallis ornare, urna diam maximus leo, convallis rhoncus turpis enim eu lacus. Phasellus neque mi, interdum sit amet.

9 Sonuç PTÖ Yaklaşımı,öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerinin ve problem çözme stratejilerinin gelişmesine yardımcı olmaktadır. Öğrenenler öğrenme süreci sonunda örneklerle kanıtladıkları karmaşık, entelektüel, mantıklı ürünler oluştururlar ve ortaya koydukları ürünleri kendileri değerlendirirler. Bu süreçte sosyal becerileri, yaşam becerileri ve kendini yönetme becerilerini sergileme fırsatı bulurlar.

10 Öğretmen Öğretmen artık bilgiyi aktaran kişi olmaktan çıkıp öğrencileri ile birlikte bilgiye ulaşan kişi konumundadır. Proje tabanlı öğrenme-öğretme sürecinde öğretmen her bir adımda; planlayıcılık, düzenleyicilik, motive edicilik, danışmanlık ve değerlendiricilik rollerini yerine getirmelidir.

11 Karşılaştırma

12 Teşekkürler adiltugyan@hotmail.com
You can safely remove this slide. This slide design was provided by SlideModel.com – You can download more templates, shapes and elements for PowerPoint from Teşekkürler


"Proje Tabanlı Öğrenme Nedir ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları