Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu"— Sunum transkripti:

1 Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
support.ebsco.com

2 En çok kullanılan EBSCOhost özelliklerini, akademik bir kütüphane ortamında nasıl kullanılacağını ipuçlarıyla birlikte veren kısa ve öz EBSCO Publishing Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanma Kılavuzu’na hoş geldiniz.

3 Akademik Dergiler, Güncel Dergiler veya Kitaplar ve Monografiler gibi
spac shuttle ile bir Basit Arama yaparak başlıyoruz. Anahtar kelimeyi/kelimeleri hatalı yazarsanız, Yazım Denetimi fonksiyonu alternatif heceleme seçenekleri sunacaktır. Sonuç Listesi, varsayılan olarak bütün sonuçları gösterir ve listenin üstündeki bağlantılar kullanılarak, Akademik Dergiler, Güncel Dergiler veya Kitaplar ve Monografiler gibi belirli belge türlerine göre sonuçları görüntülemek için süzülebilir.

4 Aramayı Sadeleştir sekmesinin altından, arama sonuçlarınızı sınırlayıp genişletmeniz çok kolaydır. Arama metodu ve seçtiğiniz vertibanına bağlı olarak yaptığınız aramaları, Tam Metin makalelerle, Hakemli Bilimsel Dergilerle veya uygun alana girdiğiniz belirli bir yayına göre sınırlayabilirsiniz.

5 Başlık bağlantısına tıkladığınızda görüntülenen ayrıntılı dökümden tek bir sonucu yazdırabilir, postalayabilir veya kaydedebilirsiniz. Birden çok sonucu yazdırmak, postalamak veya kaydetmek için, klasöre ekleyin ve ardından klasörün içinden yazdırın, postalayın veya kaydedin. Klasör içerikleri, Oturum aç bağlantısını tıklatıp ücretsiz olarak kişiselleştirilmiş bir klasör oluşturularak kaydedilebilir.

6 Ara’yı tıklatmadan önce, arama terimleri ekleyebilirsiniz.
Konu Terimleri yetki dosyası, veritabanında daha verimli arama yapılmasında yardımcı olan, terimlerin denetimli sözcük dizisidir. Radyo düğmelerini kullanarak bu listeye alfabetik olarak veya Yakınlık Sıralamasına göre gözatabilirsiniz. Belirli bir konu için, Gözatılacak konu alanına terimi girip Gözat’ı tıklatın ve ardından istenen konu teriminin önündeki kutuyı işaretleyin ve konuyu, Bul alanına taşımak için Ekle’yi tıklatın. Arama terim(ler)inizi içeren konularla ilgili tüm makaleleri görüntülemek için Ara’yı tıklatmadan önce, arama terimleri ekleyebilirsiniz.

7 Dizinler yetki dosyası, bir açılır liste aracılığıyla veritabanı dizinlerine gözatmanızı ve seçilen dizin alanında, veritabanındaki bütün kayıtlardan arama yapmak için terim girmenizi sağlar. Açılan terim listesini görmek ve varsa tam eşleşmeleri ilk önce gösterecek şekilde terimin, kaç tane makalede bulunduğunu görüntülemek için Gözat’ı tıklatın.

8 Alıntılanan Referanslar yetki dosyası, kullanıcıların, aramaları ilk Sonuç Listesi’nin ötesine, bir makale ile alıntılanan kayıtlara genişletemelerini sağlar. Makale veritabanındaki alıntılanan yayınların bir listesini görüntülemek için yalnızca bir yazar, kaynak, başlık ve/veya yayın yılı girin.

9 İhtiyacınız olan yanıtlara daha rahat erişmeinizi sağlayacak kullanımı kolay bir arama penceresi içeren elektronik kullanım kılavuzunun tamamına erişmek için Yardım’ı tıklatın. Bu konuda ve diğer EBSCO ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için, aşağıdaki EBSCO destek sitesini ziyaret edin: Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanma Kılavuzu burada sona ermiştir.


"Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları