Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Op. Dr. Ahmet ÇAKIR Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Op. Dr. Ahmet ÇAKIR Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu"— Sunum transkripti:

1 Op. Dr. Ahmet ÇAKIR Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Şehir Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcılığı Op. Dr. Ahmet ÇAKIR Şehir Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı

2 ŞEHİR HASTANELERİNDE YÖNETİM MODELİ

3 Toplam Yatak Kapasitesi 41.091 olarak planlanmıştır.

4 Adana, Kayseri % 83, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi % 75 Fiziki gerçekleşme ile ilk 3 sırada yer almaktadır.

5 ŞEHİR HASTANELERİ MEVZUATLAR
Şehir Hastaneleri ile ilgili Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, 21/02/2013 tarihli ve 6428 sayılı ‘‘ Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli İle Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi Ve Hizmet Alınması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında’’ Kanun. 6428 Sayılı Kanunda; ‘‘Uygulanmayacak hükümler, MADDE 11 – (1) Bu Kanun hükümlerine göre yapılacak iş ve işlemler, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kanuna tabi değildir.’’ Denilmektedir. Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanan, 21/03/2014 tarihli ve 2014/6282 sayılı ‘‘Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli İle Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına Dair’’ Uygulama Yönetmeliği.

6 ŞEHİR HASTANELERİ KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞININ GÖREV TANIMI
Şehir Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcılığımız, Bakanlık Makamının 16 /01/ 2017 tarih ve 280 Sayılı Onayı ile kurulmuştur. Kurum Başkan Yardımcılığımız; Şehir Hastanelerinin Proje ve İnşaat sürecinde değerlendirilmesi, kontrol ve koordinasyonu, Şehir hastanelerine taşınacak olan hastanelerin taşınma öncesi planlamasının, koordinasyon ve yönlendirilmesinin yapılması, Şehir hastanelerinin açılışa hazırlanması sürecinde test, simülasyon işlemlerinin koordinasyonu, Tüm hizmetlerinin yöntem beyanlarının değerlendirilmesi ve koordinasyonu, İşletme usul ve esaslarının hazırlanması ve koordinasyonu görevlerini Şehir hastaneleri ile ilgili diğer görev ve sorumlulukları,yürütmek üzere kurulmuştur.

7 Şehir Hastaneleri Yönetim ve Raporlama Sistemi

8 KAMU ÖZEL İŞBİRLİĞİ MODELİ (Public Private Partnership-PPP)
Yüklenici şirket tarafından sağlık tesisinin inşası ile bunlara ilişkin mekanik, elektronik, elektrik ve elektro-güvenlik vb. Sistemlerin temini, tesisi, tefrişi , Tıbbi ekipmanın temini, Tıbbi Hizmetler Dışında kalan ve sözleşmede tanımlanan hizmetlerin (19 hizmet) sunulması ve Ticari faaliyetlerin yürütülmesi, Tesislerin sözleşme süresi sonunda iş bu sözleşme hükümlerine uygun olarak her türlü borçtan ari bakımlı, çalışır ve kullanılabilir durumda bedelsiz olarak idareye devir ve teslimini içerir.

9 İHALELER Daha önce Genel Sekreterliğimiz/Hastanemiz tarafından yapılan, bazılarının isimleri farklı kapsamı aynı olan 19 hizmet alım ihaleleri artık yapılmayacak, muhatabımız olan şirket ve alt yüklenicileri tarafından karşılanacaktır. Bundan sonra sadece tıbbi sarf, ilaç, medikal gaz gibi alımlar için ihale yapılacaktır. İhaleler kayda değer oranda azalacaktır. Bununla birlikte birçok sıkıntı da ortadan kalkacaktır.

10 HİZMETLERİN İZLENMESİ VE DENETİMİ
İdaremizin rolü komisyonlar marifetiyle şirket tarafından verilen hizmetlerin izlenmesi ve denetimleri olacaktır. Aylık raporlarda sözleşmeye aykırı durumlar tespit edildiğinde sözleşmede belirtilen ceza puanlarına göre işlem yapılacaktır. Komisyonların, sorumluluklarının bilincinde olması hizmet kalitesinde de kayda değer artışlar sağlayacaktır.

11 EKLER VE SÖZLEŞMELER Her Şehir Hastanesi için 1 (bir) Ana Sözleşme ve
30 (Otuz) Ek’ten Oluşan Özel Sözleşme Bulunmaktadır. EK 1-TANIMLAR VE SÖZLEŞMENİN YORUMLANMASI EK 2-TAMAMLAMA BELGELERİ EK 3-PROJE BELGELERİ REJİMİ EK 4-KİLİT TEKNİK PERSONEL EK 5-İŞLERİN GÖZLEMCİSİ EK 6-FİNANSMAN SAĞLAYANLARIN DOĞRUDAN ANLAŞMASI EK 7-ARAZİ HUSUSLARI EK 8-İNŞAAT HUSUSLARI EK 9- PROGRAM EK 10-İNCELEME PROSEDÜRÜ EK 11-HİZMET SAĞLAYICI YAN ANLAŞMASI EK 12-KABUL PROGRAMI EK 13-EKİPMANLAR EK 14-HİZMET ŞARTLARI EK 15-İDARE TEMSİLCİSİ EK 16-ŞİRKET TEMSİLCİSİ EK 17-PAZAR TESTİ PROSEDÜRÜ EK 18-ÖDEME MEKANİZMASI EK 19-FİNANSAL MODEL EK 20- İŞLETME DÖNEMİ YÖNETİM PLANI EK 21-SİGORTA ŞARTLARI EK 22-DEĞİŞİKLİK PROSEDÜRÜ EK 23-SONA ERMEDE TAZMİNAT EK 24-İADE PROSEDÜRÜ EK 25-ÜST HAKKI SÖZLEŞMESİ EK 26-UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ PROSEDÜRÜ EK 27-MALİ TABLOLAR EK 28-EFAALİYET RAPORLARI EK 29-YENİDEN FİNANSMAN EK-30 SÖZLEMENİN İNGİLİZCE METNİ

12 ŞEHİR HASTANELERİ İNŞAATLARI DEVAM EDERKEN YÜRÜTÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI (şirket tarafından verilecek hizmetler) Bu hizmetler miktara bağlı olan ve miktara olmayan hizmetler olarak ikiye ayrılmıştır.

13 ŞEHİR HASTANELERİ YÖNETİM MODELİ
Genel Sekreterlik Hastane Yöneticisi/Başhekim Başhekim Yardımcıları İdari ve Mali İşler Müdürü MD. YRD. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Koordinasyon Kurulu

14 KOORDİNASYON KURULU Sözleşmesi'nin 18. maddesine göre kurulur.
Piyasada ve İdare’nin işlerinde oluşan mevcut ve tahmini değişiklikleri göz önüne alarak ortak stratejik görüşmeler yapmak ve işbu Sözleşme ’deki olası değişiklikler için veya işbu Sözleşme’nin daha etkin bir şekilde uygulanabilmesi için gereken koordinasyonu sağlamak. Ek 26’nın (Uyuşmazlıkların Çözümü Prosedürü) 4.4’ncü maddesi doğrultusunda gerekli hallerde Bilirkişi’yi tayin etmek. Görüleceği üzere kurul; sözleşmenin ifasını gözden geçirmeyi, ortak stratejik görüşmeler yapmayı ve taraflar arasında uyuşmazlık çıkması halinde bilirkişi tayin edilebilmesini görev edinmiştir. Tarafların hak, menfaat yada yükümlülüklerini kaldırmak yada sınırlamak gibi bir yetkisi yoktur.

15 KOORDİNASYON KURULU’NUN YAPISI
20/03/2017 tarih ve /899 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile oluşturulmuştur.

16 KOORDİNASYON KURULU’NUN GÖREVLERİ
KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN ÜST YÖNETİCİYE GÖNDERİLMEDEN UYGULANABİLECEK İŞLEMLER KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN ÜST YÖNETİCİYE GÖNDERİLEREK UYGULANABİLECEK İŞLEMLER

17 KOORDİNASYON KURULU’NUN GÖREVLERİ
KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN ÜST YÖNETİCİYE GÖNDERİLMEDEN UYGULANABİLECEK İŞLEMLER Koordinasyon kurulu üyelerinin oybirliği ile alınmış olması, İşletime ilişkin küçük ve pratik bir konuya ilişkin olması dolayısıyla sözleşmede ve eklerinde herhangi bir değişikliği öngörmeyecektir.

18 KOORDİNASYON KURULU’NUN GÖREVLERİ
KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN ÜST YÖNETİCİYE GÖNDERİLEREK UYGULANABİLECEK İŞLEMLER Koordinasyon kurulu toplam üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanır. Koordinasyon Kurulu üyelerinden her biri bir oya sahiptir. Oyların eşitliği halinde Başkan’ın bulunduğu tarafın oyu üstün sayılır. Oylamanın karara bağlanabilmesi için idare temsilcilerinden en az 1 ve şirket temsilcilerinden en az 1 müspet oy bulunmalıdır. Alınan karar Üst Yöneticiye (Şirket ve İdare Üst Yöneticisi) gönderilir. Sözleşmeye aykırı karar alamaz. Koordinasyon Kurulunun tavsiye kararlarına ilişkin toplantı tutanakları imzalanmalarını izleyen 3 iş günü içerisinde İdare ve Şirketin Üst Düzey Yöneticilerine gönderilir, Üst Düzey Yöneticiler toplantı tutanaklarının onaylanmasını ele almak üzere 10 iş günü içerisinde toplanır. Üst Düzey Yöneticilerin toplantı tutanaklarını 2 nüsha imzalamaları halinde söz konusu tutanaklar ve ekleri taraflar açısından bağlayıcı olacaktır. Üst Düzey Yöneticilerinden birinin veya tamamının toplantı tutanaklarını onaylamaması ve imzalamaması halinde taraflar herhangi bir konunun Ek-26 (Uyuşmazlıkların Çözümü Prosedürü) kapsamında çözümlenmesini isteyebilir. Uzlaşmazlık durumunda EK-26 Uzlaşmazlık Prosedürü işletilir.

19 YOZGAT ŞEHİR HASTANESİ
Yatak Sayısı 475 Hasta kabulüne başlayış tarihi; 16/01/2017

20 MERSİN ŞEHİR HASTANESİ
Yatak Sayısı 1250 Hasta kabulüne başlayış tarihi; 06/02/2017

21 ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ
Yatak Sayısı 755 Hasta kabulüne başlayış tarihi; 20/03/2017


"Op. Dr. Ahmet ÇAKIR Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları