CANLILARIN BİRBİRİNE OLAN ETKİLERİ. Canlılar sürekli bir döngü olduklarından hiç akla gelmeyecek canlıların bile en tanındık canlıları etkilemesi inkar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİYOCOĞRAFYA 3.DERS EKOSİSTEM.
Advertisements

EKOSİSTEM İBRAHİM İMANCI FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ.
Ekolojiye Giriş ve Biyosfer
Ekoloji Zafer Zengin Özel Yamanlar Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni
BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) Ortam ile ilgili ilkeler Bitki cevapları ile ilgili ilkeler.
EKOSİSTEMLERİN İŞLEYİŞİ MADDE DÖNGÜSÜ-ENERJİ AKIŞI
EKOSİSTEMLERDE DEĞİŞKENLİK
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKOKULU.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SÜNGER BOB İLE AGACAN BOBY'NİN
CANLILAR ARASI ENERJİ İLİŞKİLERİ
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
MADDE DÖNGÜSÜ Canlıların yaşamında büyük önem taşıyan su, karbon, azot, fosfor gibi maddeler, canlı ve cansız çevre arasında dolaşım halindedir. Bazen.
YEŞİL NEFES FOTOSENTEZ
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
COĞRAFÎ BİLİNÇ Şekil 2: Coğrafya konuları ve coğrafi bilinç unsurları
İNSAN VE ÇEVRE Hazırlayan: FATİH BAYTOZ
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
Küresel Isınma Nedir?.
EKOSİSTEM.
İNSAN VE ÇEVRE EKOSİSTEMLER.
EKOLOJİ. EKOLOJİ EKOLOJİ NEDİR? Ekoloji, canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Ekosistem ise canlı ve cansız.
BESİN ZİNCİRİ ve BESİN PİRAMİDİ
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
Toprak nasıl oluşur ?.
HAZIRLAYAN: MEİ MELİSA CHEN
YRD. DOÇ. DR. BAHADIR NAMDAR 23 Şubat Haftası
ÇEVRE.
DOĞA VE İNSAN DOĞA VE İNSAN.
TOPRAKLARA KARAKTER KAZANDIRAN ETMENLER
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
TÜRKİYE’NİN DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜ
FOSİLLER 1.FOSİL NEDİR ? 2.FOSİL NASIL OLUŞUR?..
ÇEVRE TEMİZLİĞİ.
EKOSİSTEMLERİN İŞLEYİŞİ
ÇEVREMİZİ KORUYALIM.
Fokların derilerinin altında kalın bir yağ tabakası bulunur. 1-Bu durum foklarda aşağıdaki özelliklerin hangisini ortaya çıkarmıştır? a)Hem kara hem de.
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
BİTKİ VE HAYVAN DOSTLARIMIZ
Çevremiz neden kirlenir?
Prof. Dr. Murat ERMAN Arş. Gör. Özge ÖNDER
KONU:HAYVANLARDA BESLENME-BESİN ZİNCİRİ
Nesli Tükenen Hayvanlar
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
EKOSİSTEM VE MADDE DÖNGÜLERİ
EKOLOJİK FAKTÖRLERİN GELİŞİMDEKİ ROLLERİ.  Çevresel faktörlerin canlı varlıkların gelişimi ve yayılışı üzerine nasıl etki ettiğine yönelik değişik görüşler.
MADDE DÖNGÜLERİ Yaşama birliğindeki maddeler, canlı ve cansız ortamda yer değiştirirler. Maddelerin bu şekilde yer değiştirmesine modde döngüsü adı verilir.
Fiziki Faktörler İklim iklim elemanlarından sıcaklık, bitki türlerinin çeşitliliği ve bunların yayılış alanları üzerinde etkilidir. Çünkü her bitkinin.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
Ekosistemlerin Üretkenliği Yeşil bitkilerin kullanılabilir besin enerjisi yapma hızına=Birim zamanda üretilen madde miktarına NET ÜRETİM denir. Birimi.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
Hava ve İklim ile Tarım Arasındaki İlişkiler
EKOLOJİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
Bilimsel İçerik Bilimsel içerik, bilimsel bilgiyi oluşturmaktadır. Erken çocukluk döneminde fen eğitimi de, çocukların yaşadığı çevre hakkında gerekli.
Orman Ekosistemleri Bilgisi Prof. Dr. Doğanay Tolunay
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
EKOSİSTEM VE MÜHENDİSLİK İLİŞKİSİ Hazırlayanlar ve sunanlar : Mustafa ÜLGEN Yunus AKBAŞ.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
Biyomların yeryüzünde dağılışını etkileyen faktörler.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. EKOLOJİK KAVRAMLAR Ekoloji: Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan etkileşimim inceleyen bilim dalıdır. Populasyon: Belirli.
MADDE DÖNGÜLERİ.
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ-III. hafta
Sunum transkripti:

CANLILARIN BİRBİRİNE OLAN ETKİLERİ

Canlılar sürekli bir döngü olduklarından hiç akla gelmeyecek canlıların bile en tanındık canlıları etkilemesi inkar edilemez bu döngü içerisinde canlılar beslendikleri canlının beslendiği canlıya ve diğerinin beslendiği canlı olarak sürekli bir döngü içerisindedir doğal olarak bu döngünün tek halkasının incelmesi veya kopması o hiç akla gelmeyen minik canlılar ne felaketlere yol açabileceği düşünülmek bile istenmemektedir dolayısıyla şunu söyleyebilirizki herşey bir döngü içerisinde ve ve canlılar birbirini etkilerler bunları umursamadan yaşamak bir felakete yol açmak demek olacaktır

canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilimdir. Ekosistem ise canlı ve cansız çevrenin tamamıdır. Ekosistemi de abiotik faktörler (toprak, su, hava, iklim gibi cansız faktörler) ve biyotik (üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılar) faktörler olmak üzere iki faktör oluştururKapsam

Bu tanımlamadaki organizmalar; diğer bir deyim ile canlılar veya canlı çevre, insan, hayvan ve bitkilere ait bireyleri veya bunlardan oluşmuş toplumları ifade etmektedir. Tanımlamanın içinde geçen organizmaların içinde yaşadıkları ortam deyimi ise cansız çevre olarak da ifade edilir ve hava, su, toprak, ışık gibi faktörleri kapsar