Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) Ortam ile ilgili ilkeler Bitki cevapları ile ilgili ilkeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) Ortam ile ilgili ilkeler Bitki cevapları ile ilgili ilkeler."— Sunum transkripti:

1 BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) Ortam ile ilgili ilkeler Bitki cevapları ile ilgili ilkeler Floralar ve klimaksların göçü ile ilgili ilkeler 4. Floralar ve klimaksların değişimi ve devamı ile ilgili ilkeler

2 BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) (Devam) 1. Ortam ile ilgili ilkeler İklimsel kontrol temeldir. İklim geçmişte değişikti. Deniz-kara ilişkileri geçmişte değişikti. Edafik (toprak yapısı ve şartları) kontrol sekonderdir. Biyotik faktörler önemlidir. Ortam holocoenotiktir. Bitki cevapları ile ilgili ilkeler Bitkilerin yayılma aralıkları tolerans ile sınırlıdır. Toleransın genetik bir temeli vardır. Farklı ontogenetik fazlar farklı toleranslara sahiptir.

3 BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) (Devam) Floralar ve klimaksların göçü ile ilgili ilkeler Büyük göçler olmuştur. Göçler, taşınım ve yerleşim ile sonuçlanır. Floralar ve klimaksların değişimi ile ilgili ilkeler Devamlılık, göç ve canlıların değişimine bağlıdır. Floraların değişimi, göç, evrim, ve ortamın seçiciliğine bağlıdır.


"BİTKİ BİYOCOĞRAFYASI BİTKİ BİYOCOĞRAFYASININ BAZI İLKELERİ (Good 1931 ve Mason 1936’ya göre) Ortam ile ilgili ilkeler Bitki cevapları ile ilgili ilkeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları