Faaliyet Planlamasının Yapılması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Advertisements

Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
MODÜL 4 Organizasyon.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
İŞ ANALİZİ RAQİF QASIMOV.
Yönetim Danışmanlığı Nisan 2006
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Öğretimde Planlama BENGÜ IŞIK VAHİDE YAKAR ÜMMÜHAN AKPINAR
Görev Analizi Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
Doç.Dr. İnayet Pehlivan AYDIN
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
Hazard Analysis and Critical Control Point
1 e-Devlet Kapısı PROJESİ Türk Telekom 10 Şubat 2005.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
EŞGÜDÜMLEME FONKSİYONU
GİRİŞİMCİLİKTE İŞ PLANI (Yapım - Uygulama)
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Akran destekli öğrenme
Fonksiyonel Bakış Açısıyla Sistemler
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Süreç Yönetimi.
1 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI FAALİYET PLANI HAZIRLAMA Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
PROJE YÖNETİMİ RİSK ANALİZİ.
1 PROJE YÖNETİMİ Kaynak Planlaması. 2 ANAHTAR KAVRAMLAR ve TERİMLER Kaynak Planlaması.
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
1 PROJE YÖNETİMİ Faaliyetlerin Yönteminin Belirlenmesi Faaliyetlerin Çıktı ve Sonuçlarının Belirlenmesi.
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Kariyer Yönetimi ile ilişkili Kavramsal Çerçeve
İZLEME ve DEĞERLENDİRME
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Durum Analizi Sorun Analizi
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
URUN GELıSTıRME KALıTE GUVENCESı VE STANDARDLARı SUMEYRA CELıK ZıRVE UNıVERSıTESı DıSTıCARET BOLUMU 1 NıSAN 2016.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
1 Proje Yönetimi / 1.Hafta “Her proje kendine has detay ve özellikler içerebilir”
1 Yazılım Mühendisliği / 10.Hafta. 2Yazılım Mühendisliği / 11.Hafta.
Geleneksel Tasarım Araçları
PLANLAMA.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
PROJE YÖNETİMİ.
BÜROLARDA PLANLAMA Öğr. Gör. Öznur NALÇINKAYA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
Eşgüdümleme ve Kontrol
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Faaliyet Planlamasının Yapılması PROJE YÖNETİMİ Faaliyet Planlamasının Yapılması

ANAHTAR KAVRAMLAR ve TERİMLER   İş Döküm Ağacı / İş Kırılımı Yapısı Gantt Şeması Kritik Faaliyet Faaliyet Planlaması Zaman Planlaması

ÖĞRENİM ÇIKTILARI Bu dersin sonunda proje amacınıza uygun proje faaliyetlerini belirleyecek, proje faaliyetlerinizin zaman planlamasını yaparak sorumlularını saptayacaksınız.

1. Faaliyet Planlaması Nedir? Faaliyet, projenin amacına ulaşması ve istenilen dönüşümün sağlanması için, gerekli olan sonuçlara ulaşmak üzere yapılması gereken bütün işlerdir. Her faaliyet somut bir işi tanımlar. Faaliyetlerin planlanması bir projenin süresini, bütçesini, insan ve diğer kaynaklarını belirlemek için gerekli ön adımdır (Yentürk ve Aksakoğlu, 2006:55).

1.1. İş Döküm Ağacı Projede öngörülen dönüşümü sağlamak için yapılacak ana faaliyetlerin kararlaştırılması, ana faaliyetlerin ayrıntılandırılarak alt faaliyetlerin saptanması, ana faaliyetleri gerçekleştirmek ve kolayca yönetebilmek için gerekli alt adımların bulunması ve bunların bir ağacın köklerinin yayılmasına benzetilerek gösterimidir (Yentürk ve Aksakoğlu, 2006:55).

1.1. İş Döküm Ağacı Proje Amacı Ana Faaliyet Alt Faaliyet

1.1.1. İş Kırılımı Örneği - Faaliyet 1. Yeni bilgisayar sisteminin kurulması 1.1. İhtiyaçların tanımlanması 1.2. Tedarikçilerin seçilmesi 1.2.1. Tedarikçilerin tanımlanması 1.2.1.1. Ticaret birlikleri ile iletişime geçilmesi 1.2.1.2. Detaylar için tedarikçilerin aranması 1.2.1.3. Uygunluğun onaylanması 1.2.2. Kısa liste 1.2.3. Deneme 1.3. Yeni sistemin uygulanması

1.1.2. İş Kırılımı Örneği - Fonksiyonel 1. Yeni bilgisayar sisteminin kurulması 1.1. Finans 1.1.1. Bölüme ait ihtiyaçların ifade edilmesi 1.1.2. Bütçenin hazırlnması 1.1.3. Finansal gelişimin raporlanması 1.2. Bilgi Teknoloji 1.3. Uygulamalar

1.1.3. İş Kırılımı Örneği - Fiziksel 1. Yeni bilgisayar sisteminin kurulması Donanım 1.1. 1.1.1. İhtyaçların belirlenmesi 1.1.2. Kapasite gerekliliklerini kontrol et 1.1.3. Sistem şartnamlerini hazırla 1.1.4. Kurma/Yükleme 1.1.5. Test Yazılım 1.2.

1.2. Faaliyet-Zaman Planlaması Nedir? Planlanmış faaliyetlerin tamamlanma sürelerini, diğer ana ya da alt faaliyetlerle olan ilişkilerini, hangi faaliyetten önce veya sonra ya da hangi faaliyet ile eş zamanlı yapılması gerektiğini ve kimin tarafından yapılacağını görmek üzere yapılan planlamaya denir (Yentürk ve Aksakoğlu, 2006:56).

1.2.1. Gantt Şeması Nedir? Gantt şeması, belirlenen ana ve alt faaliyetleri dikey; her faaliyetin ne kadar süreceğini yatay olarak gösteren şemaya denir.

Zaman Faaliyetler 1. ay 2. ay 3. ay 4. ay 5. ay 6. ay 7. ay 8. ay 9 Zaman Faaliyetler 1.ay 2.ay 3.ay 4.ay 5.ay 6.ay 7.ay 8.ay 9.ay 10.ay 11.ay 12.ay Sorumlular 1.                         1.1.                         1.1.1.                         1.1.2.                         1.1.3.                         1.2.                         1.2.1.                         1.2.2.                         2.                         2.1.                         2.1.1.                         2.1.2.                         1.2.1. Gantt Şeması Örneği Zaman Faaliyetler 1.Ay 2.Ay 3.Ay 4.Ay 5.Ay Sorumlular 1. 1.1. 1.2. 1.3. 2. 2.1. 2.2.

1.3. Kritik Faaliyet Nedir? Kritik faaliyetler, projenin dönüm noktalarıdır, proje süresinin belirli bir noktasında mutlaka tamamlanması gereken anahtar faaliyetlerdir. Kritik faaliyetlerin belirlenmesi, proje zaman planının doğru olarak yapılabilmesi için önemlidir.

2. Faaliyet Planlamasının Yapılması Faaliyet Planlamasının Ana Adımları: Ana faaliyetlerin belirlenmesi Alt faaliyetlerin belirlenmesi Faaliyetlerin sıralandırılması Faaliyet-zaman planlamasının yapılması Toplam sürenin ve kritik faaliyetlerin belirlenmesi Faaliyet sorumlularının belirlenmesi

2. Eğitim Programının Düzenlenmesi 2.1. İlk programın yapılması 2.1.1. Programın duyurulması 2.1.2. Kayıtların yapılması 2.1.3. Programın sürdürülmesi 2.2. İkinci programın yapılması 2.2.1. Programın duyurulması 2.2.2. Kayıtların yapılması 2.2.3. Programın sürdürülmesi 1. Eğitim programının hazırlanması 1.1. Ders içeriklerinin oluşturulması 1.1.1. Program komitesinin oluşturulması ve ofisinin kurulması 1.1.2. İhtiyaç analizinin yapılması 1.1.3. Eğitmanler kurulunun saptanması 1.1.4. Eğitmenler kurulunda son hale getirilmesi 1.2. Ders materyalinin üretilmesi

E-Posta: smac@sakarya.edu.tr