ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
Advertisements

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR”
ATLETİZİM-ATLAMA.
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
VOLEYBOL Kuralları.
FUTBOL VE KURALLARI.
ÇOCUK VE SPOR SPORUN TANIMI VE ÖNEMİ SPOR DALLARI
ULTIMATE TÜRKİYE.
VOLEYBOL.
ÇOKLU YARIŞMALAR.
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Hentbol Oyun Kuralları
Maddenin ölçülebilir özellikleri
Uzunluk ölçüleri Uzunluğu ölçtüğümüz araç metredir.
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
ÇEMBER MEHMET SAYDAN
A T M A L A R.
YÜZEY ALANININ BAĞINTISI
ENGELLİ KOŞULAR : (100m engelli, 110m engelli, 400m engelli)
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ ATAKUM 2014.
DOĞAL UZUNLUK ÖLÇÜLERİ.
Uzayda Kapalı Yüzeyler
BASKETBOL.
ÇEMBER İZEL ERKAYA
ÇEMBER ÇEMBER BOŞ DOLU DAİRE Simitler ve bisiklet tekeri çemberdir.
KOZALAK VE ÖZELLİKLERİ
Badminton Nedir?.
 DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın önemli birer parçalarıydı.
HAYDİ GELİN ÇOCUK OLALIM
Çember.
OYUN KURALLARI.
Engel Koşuları.
HENTBOL TEKNİKLERİ TOP TUTMA
CİRİT.
Doç. Dr. Gülten HERGÜNER GÜLLE ATMA.
ÇEKİÇ ATMA.
HENTBOL.
Masa Tenisi.
SPOR.
SPOR DALLLARINDA KULLANILAN ONDALIK KES İ RLER VE BU DALLARIN TANIMI.
MASA TENİSİ NEDİR? MASA TENİSİ NE KAZANDIRIR ?
ÇEMBERİN ELEMANLARI,YAYLAR VE ÇEMBERDE AÇILAR
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER ÖRNEK OYUNLARI
DÜNYA'DA ATLETİZM DÜNYA'DA ATLETİZM Düzenli sporların en eskisi olan atletizmin temel dalları olan koşma, atma ve atlama ilk beslenme yolu olan avcılığın.
MASA TENİSİ.
MASA TENİSİ OYUN KURALLARINI ÖĞRENELİM
OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR FİZİKSEL ETKİNLİK OYUNLARI
ÇEMBER ÇEMBER BOŞ DOLU DAİRE Simitler ve bisiklet tekeri çemberdir.
ALAN HESAPLAMALARI Doğru Parçası Milyonlarca Noktanın Birleşmesi ile oluşmuştur. … Şeklin Çevresini Ölçmek için uzunlukları.
Beden Eğitimi Performans Ödevi İsimler Umut Güney Mert Ateş Ünal Aytar Yiğit Zaptiye Öğretmen Adı=Mustafa Güçlü Konu Atletizm.
İşaretleyiciler
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
GÜLLE ATMA SUNUM
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
ATLAMALAR. UZUN ATLAMA Uzun atlama, atletizmin atlama branşına ait bir daldır. Atlet, yaklaşık metre mesafeden hızlanarak, 30 cm genişliğindeki.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Kural – 1 Oyun Alanı.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
ATLET İ ZM NED İ R. Atletizm Nedir ? Atletizm; bir alan yada pistte yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Atlet diye tabir edilen sporcu, koşu,
ATLETİZM.
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PLAJ HENTBOLU IHF Oyun Kuralları (1 Ağustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar aşağıdaki.
OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
PARMAK PAS Voleybolda topun istenilen noktaya ellerin ve kolların yardımı ile parmakların ve tüm vücudun harekete katılımı sağlanarak yapılan bir vuruş.
Sunum transkripti:

ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI Hangi spor dallarında ondalık kesir kullanılır? Tenis: Tenis, raketle iki kişi ya da iki kişilik iki takım arasında oynanan bir spordur. Oyuncular raketleri ile içi boş lastik topu ağ (net) üzerinden rakibinin sahasına (kort) atmaya çalışırlar. Tekler maçlarında kort 23,77 metre uzunluğunda ve 8,23 metre enindedir. Kortun eni çiftler maçlarında 10,97 metreye çıkartılır. Kortun etrafındaki fazladan alan ise oyuncuların uçan toplarını alabilmesi içindir. Kortun eninden gerilmiş olan net sınır çizgisini iki eşit parçaya böler. Net desteklerde 107 santimetre ve merkezde 91,4 santimetre uzunluğundadır

ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI Uzun atlama Uzun atlama Atletizm'in atlama branşına ait bir dalı. Atlet, yaklaşık 30-45 metre mesafeden hızlanarak, 30 cm genişliğindeki bir basma tahtasına basarak atlayışını yapar.Tahtanın 20 cm lik beyaz bölümü basış alanı olup 10 cm lik alanı ise kırmızı dır.Kırmızı alana basış faul olur.

ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI Disk atma: Atletizm sporu atmalar branşından, bir diskin bir daire içerisinden belli bir açı ile saha boyunca atılmasına göre yapılan spordur. İki tip disk vardır. 1 ve 2 kg'lık olup yapısal şeklinden dolayı disk adını almıştır. Dört atma dalından biridir. 74 metre 8 cm ile dünya rekoru Alman Jurgen Schult a aittir..Disk: Diskin gövdesi ağaçtan veya diğer uygun materyalden yapılır. (Kenarları metaldendir.) Genellikle diskin merkezinde çıkarılabilen ağırlık vardır. Erkeklere 2 kg.lık bayanlara ise 1 kg.lık disk bu şekilde elde edilir. Diskin her yanı farksız olmalıdır. Erkeklerde disk çapı 219-221 mm., bayanlarda 180-182 mm. arasındadır.

DİSK ATMA Atma Dairesi: Dairenin çapı 2,5 metredir. Daire demir, çelik veya uygun bir materyalden yapılabilir. Yer seviyesinden yüksekte olmalıdır. Dairenin iç yüzeyi düz ve daire çerçevesinin üst kenarından 20 mm. alçak olmalıdır. Atıcılar bir adımla dönerek zıplar ve diski atar. Disk Atma Kafesi: Disk dairesi, görevlilerin, yarışmacıların, seyircilerin emniyetini temin etmek için kafesle çevrilir. Kafesin şekli uygun olmalıdır. Kafesin yüksekliği en az 3,35 m. olmalıdır. Atma Bölgesi: Dairenin merkezinden 40o'lik bir açı atılacak yöne doğru belirlenir