2/21/20161. Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
Azrael Online Hasta Takip Programı
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
Öğrenci bakışıyla trafik Trafik sorunu çözmek demek gereken ya da gerekecek yolların yapılması, kavşakların düzeltilmesi demek değildir. Trafik sorununu.
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
Genel Öğretim Yöntemleri [Öğretim Sistemleri]
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü
Mayıs 2012.
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
ÖZET TÜBİTAK EVRENA projesinin temel amacı eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarına sürekli, sistemli ve yapıcı.
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
TRAFİK İŞARET LEVHALARI
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Nisan 2007 Koordinatörler Toplantısı. İçerik Akıllı kart nedir? Projenin kapsamı nedir? Akıllı kartınızla neler yapabilirsiniz? Akıllı kartınızla neler.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
TRAFİK Ve İLK YARDIM DERSİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
SABİS 2016 YILI HEDEFLERİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
BATMAN YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ
Klasik Yönetim ve Organizasyon Teorisi
MAYIS 2016 FAAL İ YET RAPORU 48.BÖLGE OSMAN İ YE ECZACI ODASI 1.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SPOR LİSESİ 2.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Başlık Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan Mezun öğrenci Anket SONUÇLARI.
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MERKEZİ KAFETERYA Merkezi Kafeteryada günlük olarak Öğrenci, Personel ve Akademisyenlere dört çeşit yemek sunulmaktadır. Öğrenci Salonlarında birinci.
İnternet Aracığıyla Uzaktan İşlem ve Bilgisayar Kontrolü
KARAYOLUNUN KULLANILMASI 1-KARAYOLUNDA TRAFİĞİN AKIŞI.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
2018 Yılı Devam Eden Projeler
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
2018 Yılı Performans Sunumu
2010 Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

2/21/20161

Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı kampüs planlamalarını da dikkate alarak kampüs içerisinde yeni düzenlemeler, yeni yollar ve bazı trafik akış değişikleri yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı kampüs planlamalarını da dikkate alarak kampüs içerisinde yeni düzenlemeler, yeni yollar ve bazı trafik akış değişikleri yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu planlamalar yapılırken dikkate alınan ilkeler şunlardır: Hastane ve Diş Hekimliğine gelecek araçların ve yayaların problemsiz ve engelsiz ulaşabilmesi Kartlı geçiş sisteminin sağlıklı çalışması ve zaafiyet oluşmayacak şekilde kampüse kontrollü giriş olması Batı kampüs ana ulaşım güzergahlarının bağlantı noktalarının oluşturulması Çat yolu ve Ilıca yolu arasındaki kuzey- güney geçiş hattının serbest hale getirilmesi, en kısa yolun oluşturulması, oluşacak yeni trafik hacmini karşılayacak yol genişliklerinin sağlanması Serbest ulaşımın olduğu yollarla bağlantısı olan fakültelere girişlerin kontrollü yani kartlı geçişe sahip olması Otobüs ve minibüs hatlarının güzergahlarının kampüs trafiğini rahatlatacak şekilde yeniden düzenlenmesi Hastane civarındaki kavşakların trafik hacminin çeşitli yönlere dağıtılması

Plan üzerinde çalışmalar yapılırken konuyla ilgisi olan ve katkı sağlayabilecek birçok kurum ve kişilerle defaatle toplantılar yapılmış ve nihai hali verilerek yapım çalışmaları başlatılmıştır. Plan üzerinde çalışmalar yapılırken konuyla ilgisi olan ve katkı sağlayabilecek birçok kurum ve kişilerle defaatle toplantılar yapılmış ve nihai hali verilerek yapım çalışmaları başlatılmıştır.

Ziraat Fakültesi bölgesinde oluşturulan yeni kavşak; batı kampüs ana güzergâhlarının birisi üzerinde olması yanında, kampüsteki kuzey-güney ve doğu-batı güvenli geçişlerine imkân sağlayacak en önemli kısımdır. Bu kavşağı kuzey- güney istikamette kullanacak araçlar için, Sağlık Bilimleri Fakültesine doğru olan bölgede ayrıca orta refüj düzenlemesi de yapılmıştır. Kuzey-güney geçişlerindeki trafik hacmini dikkate alarak geleceğe yönelik şerit genişlemeleri yapılmıştır.

Rektörlük tarafından Ziraat Fakültesine giden ve hâlihazırda tek yönlü olan yol, çift yönlü hale getirilmektedir. Böylece başta Ziraat, Su ürünleri, Veteriner Fakülteleri ve yeni hizmete girecek olan Merkezi Laboratuvar çalışanları olmak üzere gelecekte o istikamette yapılacak diğer yapılaşmaların personelleri bu hattı kullanarak -ve dolayısıyla Beyaz Saray bölgesindeki kavşağın hacmini de artırmayarak- Lojmanlar bölgesine veya çıkışa doğru en kısa yoldan ulaştırılacaklardır

Hastane – Beyaz Saray önünden Diş Hekimliği fakültesine doğru giden yol tek yön olarak ve Diş Hekimliğine doğru oluşturulup, Diş Hekimliği bölgesindeki bariyerlerden kartlı geçiş sistemine sahip araçlar isterlerse Fakülteler caddesinde ve düz devam edebileceklerdir. Kartlı geçiş hakkı bulunmayanlar ise Diş Hekimliği bölgesinde oluşturulan orta refüj yapısıyla Hemşirelik fakültesi istikametine doğru gidip Ziraat Fakültesi kavşağından Dadaşkent yoluna yönleneceklerdir. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi arasındaki yol şu anki akışın tersi istikamette olacaktır.

Kampüs İçi Ulaşım Güzergahı (HGS’li)

Serbest Ulaşım Güzergahı (HGS’siz)

Gerek batı kampüs planlamaları gerekse hastane bölgesi kavşağını dikkate alarak Güzel Sanatlar-Hukuk ve Eczacılık Fakülteleri için alternatif ve yine kontrollü yeni bir yol hattı oluşturulmuştur. Bu hat önümüzdeki yıllarda batı kampüs için diğer bağlantı yollarıyla birleştirilecektir. Hastane bölgesindeki kavşakların trafik hacmi bu alternatif yolla azaltılmaktadır ve fakültelere ulaşım kolaylaştırılmaktadır.

Yurtlar bölgesinin araç giriş-çıkışı farklı bir noktaya taşınarak kampüs içindeki mevcut giriş yayalar için düzenlenmiştir. Böylece ticari veya herhangi bir amaçla yurtlara giriş yapmak isteyen araçlar serbest ulaşımlı yol hatlarını kullanarak kampüs içine girmemiş olacaklardır. Yurtlara giriş ise kurum tarafından ayrıca kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Çat yolunda Beyaz evler mevkiinde kampüs içine doğru olan yol aktif hale getirilerek kampüse doğru tek yön olarak kullanılacaktır. Bu sayede Yenişehir tarafından kampüse gelen araçlar (otobüsler de dahil) hastaneler bölgesinde gitmeye gerek kalmadan kampüse girebileceklerdir.

Otobüs-minibüs güzergâhları için yeni bir güzergah teklif edilmiş ve Belediye tarafından da uygun görülmüştür. Eğitim döneminin başlamasıyla bu yeni güzergahlar aktif olacaktır.

Ulaşım Planlamasında Dikkate Alınan Hususlar

HGS Geçişleri

HGS Bariyer Noktaları

Güvenlik Kameraları

Atatürk üniversitesi kampüslerinde personel ve öğrencilere yönelik kartlı geçiş kontrol sistemi, bariyer sistemi ve akıllı kart tabanlı ödeme ile elektronik güvenlik teknolojilerinin kullanılması amacıyla “Akıllı Kart ve Elektronik Güvenlik” projesi uygulamaya konulmuştur. Proje kapsamında akıllı kimlik kartları kullanılarak; yemekhane kontrol sistemi, hastane kontrol ve personel devam takip sistemi, fakülteler turnikeli geçiş kontrol sistemi ile kütüphane emanet dolap sistemleri çalıştırılabilecektir. Elektronik güvenlik sistemi kapsamında plaka ve yüz tanıma kameraları, gündüz ve gece görüş kameraları sayesinde 24 saat kampüsümüzün tamamı izlenmektedir.

Turnikeli Geçişler