HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

Dr.Habip MURUZ Hayvan Sağlığı Şube Müdürü SAMSUN
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
ABD’den Açıklamalı Çiftlik Fotoğrafları
HAYVAN HASTALIK VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI ve
SIĞIR TÜBERKÜLOZU BRUSELLOZİS Cihangir Gültekin GÜMÜŞTEPE
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.
EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KOYUN KEÇİ BİLGİ SİSTEMİ (KKBS)
KONJUKTİVAL ANTİBRUCELLA AŞILAMALARI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Aralık 2012.
HALK ELİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ISLAHI ÜLKESEL PROJESİ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 28 Ağustos 2014.
SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETME PLANLAMASI
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
DESTEKLEMELER Cihangir Gültekin GÜMÜŞTEPE
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 17 Temmuz 2014.
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
KESİLEN HAYVANLAR UKES’TE KAYIT ALTINA ALINIYOR
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
* AB UYUM SÜRECİNDE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI ve MEVCUT TABLO *Bu sunu, sadece Tarım Bakanlığının açıklamalarının yer aldığı kaynakta gösterilen basın haberinin.
KOYUN&KEÇİ PAZAR DURUMU 22 Eylül DG AGRI C3 Forecast working group 22 Eylül 2014 Ağır ve Hafif Kuzu Karkasları için AB Ortalama Pazar Fiyat Gelişimi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Mart DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 HAZİRAN ÜRETİM % DEĞİŞİM BAŞ % DEĞİŞİM BAŞ BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE DANA Toplam Sığır Ocak-Mart 12/11 GENÇ SIĞIR.
22 Mart 2012 AB Sığır ve Dana Eti Pazar Durumu. 2 AB Büyükbaş Hayvan: Toplam (Aralık 2011) AB Üretimi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 20 Eylül AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 Şubat ÜRETİM AB % BAŞ DEĞİŞİM TON AB % BAŞ DEĞİŞİM TON BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Sığır Eti Ocak.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 29 Ağustos 2013.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 23 Ocak AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ VARLIĞI CANLI HAYVAN Mayıs / Haziran Araştırması CANLI HAYVAN Mayıs / Haziran Araştırması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Mayıs AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN Aralık Araştırması CANLI HAYVAN Aralık Araştırması.
Staphylococcus Aureus tarafından oluşturulan Mastitis
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 11 Aralık 2014.
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 27 Ağustos 2015.
Hayvan Sağlığı ve Karantina
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 6 Kasım DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Kasım AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
ERZURUM ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİ ‘IPARD Programı.
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
Hayvan yetiştiriciliği ve refah
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Türkiye de hayvan refahı ile ilgili yasal düzenlemeler
Sığır yetiştiriciliğinin önemi
SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ
Çiftliğim ne kadar uygun ? Faaliyet için yeterli ari alanım var mı ?
NİĞDE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIĞI
Hastalıktan Ari İşletmeler
Sunum transkripti:

HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler Konya İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Md. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü

YASAL DAYANAK 7/4/2014 tarih ve 2014/6091 sayılı Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı 28/05/2014 tarih ve 2014/22 sayılı Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği 26/07/2012 tarih ve 2012/21 sayılı Hastalıktan Ari İşletmeler ve Onaylı Çiftlikler Genelgesi 05/07/2012 tarih ve 2012/18 sayılı AB’ ye Süt Ürünleri İhracatı Genelgesi 02.04.2009 tarih ve 27188 sayılı Resmi Gazete: Sığır Bovine Tüberkülozu Yönetmeliği 03.04.2009 tarih ve 27189 sayılı Resmi Gazete: Bruselloz ile Mücadele Yönetmeliği

için önem arz etmektedir. ÖNEMİ Ülkemizde yaygın olarak görülen sığır tüberkülozu ve sığır, koyun, keçi brusellozu hastalıkları ile etkin mücadele edilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması Süt sığırcılığının desteklenmesi, kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi ile ülkemiz süt sektörünün Avrupa Birliğine süt ve süt mamulleri ihracatı yapabilmesi için önem arz etmektedir.

Çünkü; Ülkemizden AB'ye süt ve süt ürünleri ihracatı yapılabilmesi için süt işleme tesislerinin, süt sağladığı çiftliklerin öncelikle "Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası" na sahip olmaları, sonrasında ise 2012/18 sayılı "AB'ye Süt Ürünleri İhracatı" Genelgesi kapsamında "Onaylı Çiftlik Sertifikasına" sahip olmaları gerekmektedir

HANGİ İŞLETMELER ? Asgari teknik ve hijyenik şartlar ile karantina ve sağım ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış Süt Sığırı İşletmelerinde; Hayvan sayısına bakılmaksızın, 6 ay yaşın üzerindeki erkek hayvanlar hariç tüm sığırlar destekleme ödemesinden faydalanır.

Ahır Bölümleri

Buzağılıklar

Şamandıralı suluklarla ineklere her zaman temiz ve taze su sağlanıyor.

Sağımhane

Teat Dip (meme daldırması) inek sağımının vazgeçilmez bir parçasıdır.

TESTLER Hastalıktan ari işletme sertifikası Tüberküloz ve bruselloz testleri tüm hayvanlarda menfi ise Tüberküloz; öncelikle hiçbir klinik belirti bulunmamalı 2 tüberkülin testi, 6 haftalıktan büyüklere, ilk test, sürüden tüberküloz enfeksiyonun eliminasyonundan altı ay sonra, ikinci test ise sonraki altı ayda Bruselloz; 6 aydır işletmede klinik belirti görülmemeli 12 aydan büyük sığırlar, 3 aydan fazla – 12 aydan kısa aralıkla yapılan 2 serolojik test ya da bir serolojik testi müteakip en erken altı hafta sonra süt örneklerinden üçer aylık aralıklarla yapılan üç testin menfi olması.

SERTİFİKA Sığır Tüberkülozu ve Sığır Brucellosisi’ den ari işletme sertifikası düzenleme yetkisi İl Müdürlüğümüzde olup sertifikanın geçerlilik süresi 1 yıldır. YENİLEME 1 Yılın sonunda işletmede yapılacak tek testle sertifika yenilenir.

ARİ İŞLETMEYE BİLGİ DIŞINDA HAYVAN GİRİŞİ ve KAYIT TUTMA Karantina ve gözetim altında tutulmadan veya bu süre içerisinde tarama sonucunu beklemeden hastalıktan ari işletmelere hayvan dahil edilmesi ve kayıtların düzenli tutulmaması halinde; İşletmenin, ari işletme sertifikası iptal edilir, İşletme desteklemeden yararlandırılmaz, Desteklemeden yararlandırılmış ise, destekleme ödemesi iptal edilir.

DESTEKLEME

200 başlık sürüde 82 baş sağmal, 20 baş gebe düve ve 30 baş erkek buzağınında 31.12.2014 tarihi itibariyle 6 aydan büyük olduğunu düşünürsek; Anaç Sığır desteği 102x225= 22.950 Anaç sığır soy kütüğü ilaveli (102x225)+(82x50)= 28.690 Hastalıktan Ari Desteği 170x375= 63.750 Onaylı Süt Çiftliği Desteği 170x425= 72.250

TEŞEKKÜRLER