Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
Advertisements

OGES.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
2014 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ. Edebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi Tıp Fakültesi Teknoloji Fakültesi.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ASKERİ LİSELER HACI MEHMET CİNGİL İ.Ö.O REHBERLİK SERVİSİ
SİLAHLI KUVVETLER BÜNYESİNDEKİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
ASKERİ LİSELER VE POLİS KOLEJİ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
YANLIŞ BİR TERCİH, MUTSUZ BİR İNSAN
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
Üniversite Seçerken... Akademik/ Profesyonel Kadro Burslar (OSYM/ Başarı Bursları) Kent/ Kampüs Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi Akademik Olanaklar o Bölüm.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
ÜST EĞİTİM KURUMLARINI TANIMA
Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Bölümler
ASKERİ OKULLAR VE POLİS OKULLARINA GİRİŞ KOŞULLARI
Hangi Liselere Gidebilirim?
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PROGRAMI
KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI
Yusuf URHAN-Uzm.Psikolojik Danışman
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI (ALS)
DİDİM ESRA KARAKAYA ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ.
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
ABDULLAH TOKUR REHBERLİK SERVİSİ 2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI.
Her Noktada Maviokul.com YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
Her Noktada Gölge Okul… Birikim Dersaneleri YGS - LYS YGS - LYS Üniversiteye Giriş Sistemi Birikim Eğitim Kurumları 2009.
AYFER KADAKAL DÖLEK PSİKOLOJİK DANIŞMAN ve REHBER ÖĞRETMEN.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
Sınav Tarihi: Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Soru Sayları Türkçe testi: 40 soru Temel Matematik Testi : 40 Soru Sosyal Bilimler Testi : 40 Soru.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
Türk Silahlı Kuvvetlerinde Psikolojik Danışman Olmak
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAV SİSTEMİ
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
İBRAHİM UYAR İLKÖĞRETİM OKULU
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
İlk oturumda, adaylar Temel Yeterlilik Testi’ni alacaklardır
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
EFSANE BİLİM…. EFSANE BİLİM EFSANE BİLİM..
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI» sınav yapılacaktır.

Yazılı sınavda adaylara ilkokul-ortaokul düzeyinde bir test uygulanacaktır. TESTTE; TÜRKÇE (30) SOSYAL BİL. (15) 100 SORU VARDIR. MATEMATİK (30) FEN BİLGİSİ (25) SINAV FORMATI: Çoktan seçmeli Tek kitapçık Tek oturum Sınav süresi 120 dakikadır. 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden açıklanacak.

KULELİ ASKERİ LİSESİ (İSTANBUL) MALTEPE ASKERİ LİSESİ (İZMİR) DENİZ LİSESİ (İSTANBUL) IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ (BURSA) KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDA EĞİTİM ALACAKLARDIR BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULU: ANKARA

GATF adına alınan öğrencilere askerî lise öğrenimlerinin son yılında sadece GATF adına Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girme hakkı verilir. Bu öğrencilerden Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giren ve GATF tercihi olan Türkiye genelindeki tüm sivil öğrenciler ile birlikte yapılan sıralama sonucuna göre GATF’e alınacak öğrenci miktarı içine girebilenler GATF’e, diğerleri Kara Harp Okuluna yerleştirileceklerdir.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesinin diğer tıp fakültelerinden farkı nedir? Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde öğrencilerin her türlü ihtiyacı (Kitap, kırtasiye, barınma, yiyecek, vb.) Devlet tarafından karşılanmaktadır. Akademik eğitim dışında askeri eğitim de verilmekte olup, mezuniyetten sonra tabip subay olarak göreve başlanmaktadır. Gülhane Askeri Tıp Fakültesinden mezun olan teğmenlere tabip ve subay diploması verilmektedir.

Erkek ve Türk vatandaşı olmak Evli, dul, nişanlı olmamak, bir kadınla nikahsız birlikte yaşamamak Yapılacak özel güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak Okul idaresine karşı öğrencinin sorumluluğunu üstüne alacak bir veli göstermek En fazla 16 yaşında olmak (2000 doğumlu ) En az 13 yaşında olmak (2003 doğumlu) Türkçeyi kusursuz konuşmak (dilinde pelteklik,kekemelik, tutukluluk vb olmaması) Halen 8. sınıfı okuyor olmak Okul bitirme derecesi askeri lise için 75 Bando için 65 olmak

BAŞVURU VE GİRİŞ KOŞULLARI TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin Askerî Okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin aşağıda yazılan sağlık niteliklerine uygun olmak, vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düz taban olmamak), duymasında en ufak bir kusur bulunmamak, her ne derece olursa olsun gözlük-lens kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak, yapılacak diğer muayenelerden sağlık raporu almak,

BAŞVURU VE GİRİŞ KOŞULLARI Yapılacak ön sağlık muayenesinde, yaş, boy (ayakkabısız) ve kilo aşağıda belirtilen alt ve üst sınırlar içinde, boy-kilo oranı ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne uygun sınırlar içinde bulunmak,

BAŞVURU SÜRESİ: 9-22 ŞUBAT 2016 SINAV TARİHİ-SAAT: 3 NİSAN :30 SINAV ÜCRETİ: 55 TL BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ:3 TL BAŞVURU MERKEZİ: MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİLİŞİM MERKEZİ GÖZTEPE KAMPÜSÜ

Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanacaklardır. İkinci seçim aşamaları aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır: a)Ön Sağlık Muayenesi b)b) Bedeni Yeterlilik Testleri c)c) Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için) ç) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için) d) Mülakat e) Sağlık Muayenes i

Yazılı Sınavda belirlenecek baraj puanlarını aşan tüm adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanmış olurlar. Okula girmeye hak kazanmış sayılmazlar. Kuvvet Komutanlıklarının baraj puanlarını aşan adaylar, belirlenen tarihte Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılacak olan Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yetenek Sınavı, Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için), Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat ve Sağlık Muayenesi aşamalarından geçeceklerdir.