Sahte Çürütme. Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR.
Advertisements

duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş;
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN
İLERLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
BUGÜN BENİM EN İYİ GÜNÜM! Randevu alma Ve SATIŞ
? ? ? Bugünlerde şu soruları kendinize soruyor musunuz?
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Doç. Dr. Atilla Cavkaytar
AÇILAR.
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
KapalI FonksİyonlarIn Türevİ
CÜMLE TÜRLERİ.
Veritabanı Yönetim Sistemleri-I
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
Türkiyenin en büyük mail grubu
ZAMİRLER.
Ekim 15, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, Sorunların kendileri Cevaplar De ğ ildir..
Papatya.... Papatya... Tutku, aşk ve sevgi ( anonim )
Meslek Nedir? Kişinin geçimini sağlamak üzere yapmış olduğu sürekli işe meslek denmektedir. Hayatımızda en önemli seçimlerden birisi de uygun bir meslek.
İLETİŞİM SORUNLARI.
Proje Tabanlı Öğretim (Proje Temelli Öğretim)
ÇOKGENLER.
Etkili İletişime Giriş
BEN BİR KÜÇÜK KİLİMİM.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
Yrd. Doç. Dr. İlkay BUĞDAYCI
İşte bu TUTKU... Bir papatya tarlası düşün... İlkbahar ayı...
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
Doğal afetler birden meydana gelip büyük can ve mal kayıplarına neden olduğu için, yazılı ve sözlü olarak sanatçılara konu olmuştur.
DRAMA.
Seni seviyorum; seni çok seviyorum Ben de seni; ben de seni çok seviyorum...
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
EŞİTLİK VE DENKLEM KURMA PROBLEMLERİ
Yağmur, Kar, Sis.
Mitat Zorlu 1 - = + 8 = = 12 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 2 Haziran 2009 Salı Matematik Aşağıdaki işlemlerin sonucunu bulman gerekiyor. - =
Hikmet SIRMA.
Kimya Koligatif Özellikler.
Açı ve Çeşitleri Tümler ve Bütünler Açılar
Mantığın Temel Kavramları
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
Probleme Dayalı Öğrenme
Çıkarımların Onarılması. Bazı durumlarda bir çıkarımı oluşturan öncüllerden bazıları gereksiz olabilmektedir. Bazı durumlarda ise çıkarımda bulunması.
Orijinallik. Orijinallik; ilk defa ortaya konma, özgün olma anlamlarına gelmektedir. Orijinal olanı düşünebilme, yaratıcı düşünmenin temel bileşenlerinden.
Çıkarımların Geçerlik ve Kabul Edilebilirliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Probleme Dayalı Öğrenme
Analoji Yoluyla Çıkarımda Bulunma. Analoji benzetme demektir. Analoji yoluyla karar vermede iki durumun benzer özellikleri belirlenerek bir sonuca ulaşılmaya.
Bağımlı ve Bağımsız Öncüller. Bazı durumlarda bir çıkarımda birbirine ba ğ ımlı ve ba ğ ımsız olan öncüller bir arada kullanılmaktadır.
Sebep Sonuç İlişkileri. Sebep sonuç ilişkilerini belirleme gerek günlük düşünmelerimizde gerekse bilimsel düşünmede önemli bir yere sahiptir.
UYGULAMALAR Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda.
Genellemeler. Önermeler çeşitli derecelerde genelleme ifadesi içerebilir:  Tümü  Hemen hemen hepsi  Ço ğ u  Bazıları  Birkaçı  Çok azı.
Gizli Önermeler. Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların.
En uzak mesafe ne Afrika’dır
DOSTLAR Zaman geçer. Hayat uçup gider. Mesafeler bizi uzaklaştırır. Çocuklar büyürler. İşler, şöyle böyle olur.
DEMO SLAYT Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiye götüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun. -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
ABDULLAH ALDUR ASLINDA TEMİZLİK NELERİ İÇERİR.
ÜÇGENLER ŞEYDA TOPÇU MATEMAT İ K A GRUBU 1. ÜÇGEN TANIMI 2 Bir üçgen, düzlemde birbirine doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimidir.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Hipotez, Amaç, Önem, Sayıltı, Sınırlılıklar İsmail GÜLEÇ.
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
Diksiyon ve Güzel Konuşma 1. Hafta
ALTI ŞAPKALI DÜŞÜNME TEKNİĞİ
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
KONUŞMA BOZUKLUKLARI.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
GÖRSELLE ANLATIM Türkçenin yanlış kullanımı, Türk dilinin konuşma ve yazma bozuklukları ile ilgili yazı, kompozisyon örneğini sizlere sunuyoruz: Geçmişi.
ÜÇGENLER. A B C C kenarı a kenarı b kenarı A B C.
MADDE VE YAPISI TEST.
Sunum transkripti:

Sahte Çürütme

Çürütme, bir önerinin do ğ ru olmadı ğ ını ortaya koymaktır. Ancak bazı durumlarda insanlar önerinin yanlışlı ğ ını ispatlama yerine öneriyi dile getirenle ilgili bir durumu öne sürerek onun önerisini çürütmeye çalışırlar. Aslında öneriyle ilgili olmayan bu çürütme biçimine sahte çürütme denmektedir.

Örne ğ in aşa ğ ıdaki konuşmalar bir sahte çürütme içermektedir: -Güzelim koylardaki a ğ açları keserek bina yapıyorlar. Böyle giderse kıyı şeridinde hiç yeşil alan kalmayacak. -Geçen yıl deniz kenarında bir yazlık almamış mıydın? -Doktorum bana zayıflamam gerekti ğ ini söylüyor. Sa ğ lı ğ ım için bu gerekliymiş. Önce kendi kilosuna baksa ya!

Sahte çürütmeler aslında çürütülmek istenen önerme ile ilgili olmamasına karşın oda ğ ı de ğ iştirdi ğ inden, tez sahibinin bir açı ğ ını ortaya koydu ğ undan, tez sahibini zor duruma düşürebildi ğ inden tartışmalarda sıklıkla kullanılmaktadır.