1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Meriç Belediyeler Birliği
KADIN ÇALIŞMA GURUBU KADIN ÇALIŞMA GURUBU. Odamız Kadın Çalışma Gurubu dönemi Gerçekleştirdiği Faaliyetler.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2005 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
Mustafa ÖZÜNLÜ Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı Mart 2015 Ürgüp/NEVŞEHİR
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
MYK NEDİR ?? Meslek standartlarını temel alarak,teknik ve mesleki alanlarda,ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlemek; denetim,ölçme ve değerlendirme,belgelendirme.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Sunum transkripti:

1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016

SUNUM İÇERİĞİ IV. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Şuraya Genel Bakış Şuranın Organları Şuranın Üyeleri Şura Kararları Şura Sonrasında Yapılacaklar 2

Şuraya Genel Bakış Şuranın Amaçları: Esnaf ve sanatkârların başta bölgesel ve sektörel sorunlarına yönelik olarak rekabet güçlerinin arttırılması, Ar-Ge ve Yenilikçilik yeteneklerinin geliştirilmesi, pazarlama, hammadde, tezgâh temini, altyapı ve benzeri konularda çalışmaların yapılması, Esnaf ve sanatkârları ilgilendiren konulardaki mevzuatın uygulanmasından kaynaklanan aksaklıkların giderilmesi hususunda çalışmalar yapılması, Esnaf ve sanatkârları ilgilendiren konularda üniversite ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması, Esnaf ve sanatkârlarla ilgili mevzuatın Avrupa Birliğindeki başarılı örneklerle uyumlu hale getirilmesi için çalışmalar yapılması şuranın ele aldığı konular arasındadır. Bakanlığımıza verilen Şûra düzenleme yetkisi ve görevi çerçevesinde hazırlanan Esnaf ve Sanatkârlar Şûrası Yönetmeliği 29 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 3

Şuraya Genel Bakış Şuranın Tarihçesi: 1. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası 3-5 Aralık 1990 tarihinde, 2. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Kasım 1994 tarihinde, 3. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Aralık 1998 tarihinde, gerçekleştirilmiştir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çatısı altında 4’üncü Esnaf ve Sanatkârlar Şurasının hazırlık çalışmaları Şuranın gerçekleşme tarihinin çok öncesinde başlamıştır. Bu yöndeki ilk ciddi çalışma Mart 2013 tarihlerinde Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Hazırlık Çalıştayıdır. 4

Şuraya Genel Bakış 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Bakanlığımız tarafından Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen 4’üncü Esnaf ve Sanatkârlar Şurasına ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile esnaf ve sanatkârlarımız tarafından geniş katılım sağlanmış bulunmaktadır. Hazırlık Çalıştayında belirlenen beş ana çalışma grubu 4’üncü Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nda görev yapan çalışma gruplarına da esas teşkil etmiştir. Bu çerçevede 4’üncü Esnaf ve Sanatkârlar Şurasında Yenilikçilik çalışma grubunun çalışmaları neticesinde şekillenen 9 adet karar kabul edilmiştir. 5

Şuranın Organları Şuranın organları; genel kurul, icra kurulu ve sekretaryadır. Genel Kurul, 67 kişiden oluşmaktadır ve Başkanı Bakan’dır. Genel Kurul iki yılda bir Kasım ayında Başkanca belirlenen günde olağan toplantısını yapar. Başkanın çağrısı üzerine her zaman olağanüstü toplanabilir. Ayrıca, üyelerinin çoğunluğunun başvurusu üzerine olağanüstü toplantıya çağrılır. İcra kurulu, şuranın yürütme organıdır ve toplantıları 6 ayda bir yapılır. İcra kurulunun başkanı, sekretaryanın bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcısıdır ve 7 üyeden oluşur. Müsteşar Yardımcısı ile Genel Müdür İcra kurulunun doğal üyeleridir. Diğer 5 üye Genel Kurul üyeleri arasından iki yıllığına seçilir. Sekretarya görevi Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. 6

Şuranın Üyeleri 7

Şura Ön Hazırlıkları 8 Şuranın esnaf ve sanatkârlarımıza en yüksek katkıyı sağlayabilmesi açısından ve şura gündeminin belirlenmesi için Bakanlık Makamının tarih ve 2013/12 sayılı Oluru ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yer alacağı çalışma gruplarının oluşturularak hazırlık çalışmalarına başlaması uygun görülmüştür. Bu kapsamda söz konusu Makam oluru gereğince; Mevzuat, Vergi ve Sosyal Güvenlik, Mesleki Eğitim, Kredi, Finansman ve Teşvik ve Yenilikçilik konuları Şura Genel Kurulunun ana gündem maddeleri olarak belirlenmiştir. Söz konusu gündem maddelerine ilişkin olarak ilgili kurum ve kuruluşların ve esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımları ile 5 çalışma grubu oluşturulmuştur. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası hazırlıklarına yönelik olarak anılan 5 çalışma grubunun eş zamanlı katılımları ile Mart 2013 tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da geniş katılımlı bir çalıştay yapılmıştır.

Şura Kararları Mevzuat (9 adet) Kredi Finansman (6 adet) Mesleki Eğitim (5 adet) Vergi ve Sosyal Güvenlik (7 adet) Yenilikçilik (9 adet) 9

Şura Sonrasında Yapılacaklar 10 Şura genel kurulunda uygun görülen raporlar Bakanlığın internet sayfasında yayımlanacak ve aynı zamanda elektronik ortamda Genel Kurul üyelerine gönderilecektir. Daha sonrasında bir dahaki şuraya hazırlık aşaması için, Genel Kurulda belirlenen Komisyonlar hazırlayacakları raporları İcra Kurulu’na sunacaklardır. Komisyonların çalışma usul ve esasları İcra Kurulu ve komisyon başkanları tarafından belirlenecektir. İcra kurulu; şuranın çalışma programını hazırlayacak, komisyon raporlarını görüşecek ve gerektiğinde Genel Kurula sunacaktır.

Halil Burak ŞAHİN Gümrük ve Ticaret Uzmanı 11 TEŞEKKÜR EDERİM.