Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZENCEFİL.
Advertisements

SiNDiRiM SiSTEMiMiZ Sindirim… Mekanik ve Kimyasal sindirim..
Yoğunlaştırıcılı Güneş Enerji Sistemleri
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
Hazırlayan : Yaşar DİLBER Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen
LİLİUM SP..
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
1 Yeni doğanda Bedensel Gelişim. 2 Baş: Baş bedenin dörtte biri kadardır.Baş bedenin dörtte biri kadardır. Baş çevresi 33-37cm dir.Baş çevresi 33-37cm.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
BİTKİLER.
KIRIK, ÇIKIK , BURKULMALAR VE İLK YARDIM
ISI&SICAKLIK SICAKLIK
FAYDALI BESİNLER.
MADDEYİ TANIYALIM.
ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:
Familyası : Agavaceae Botanik Adı : Agave americana Türkçe Adı : Sabır
Yağmur, Kar, Sis.
TÜRK HALK EDEBİYATI TARİHİ SUNUMU AYŞE İNCE
“Öfke”.
FATSİA FATSİA JAPONİCA.
 Anavatanı ALP,Pirene da ğ larıdır.  Çok yıllık bir bitkidir.  Dü ğ ün çiçe ğ igiller (Ranunculaceae) familyasından bir bitki cinsi.
Fagaceae (kayıngiller) familyasından m boya ula ş abilen geni ş ve yaygın tepeli bir me ş e türü Genç sürgünler sarımtrak veya kırmızımtrak olup,
Kimya Koligatif Özellikler.
CYCLAMEN PERSİCUM.
KONU:ORGANLARIM ÇALIŞIYOR SINIF:2.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ MADDEN İ N ISI ETK İ S İ İ LE DE ĞİŞİ M İ.
ANLATIMIN VE ANLATICININ AMACI
Mısır Büyümesinde C Vitamininin Etkisi
BAĞLAŞIKLIK-BAĞDAŞIKLIK-BAĞDAŞTIRMA
Öğr.Gör. Suzan Cömert Özata
SUYUN İLERLEYİŞİ ETKİNLİĞİ Malzemeler Cam bardak ( yarısına kadar su dolu) Suluboya, guaj boya vb gibi suda çözünebilen boya Bant Makas Ka ğ ıt havlu Pipet.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
FAYDALARI VE ZARARLARI
Roka. Roka ‘nın Faydalari Roka iştah açıcıdır. Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Karaciğer ağrılarını.
Viran ş ehir Rehberlik ve Ara ş tırma Merkezi STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ.
ZÜLAL ŞENL İ K. BURUN Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçe ğ in, annemizin.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Biyoloji Öğretmenlerine Proje Danışmanlığı Eğitim Çalıştayı 28 Ocak – 04 Şubat 2013 Antalya Antalya.
Hazırlayan Ş ule Nur ÇAKIR Psikolojik danı ş man ve rehber ö ğ retmen.
Tropikal Yağmur OrmanlarI BİYOMU.
MOD İ F İ KASYON MUTASYON ADAPTASYON DO Ğ AL SEÇ İ L İ M EVR İ M VARYASYON.
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
R R r.
BİTKİSEL LİFLER (Keten)
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
GİZEMLİ.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ANNE ÇOCUK SA Ğ LI Ğ I 0-6 Yaş Çocuklarında Sık Görülen Şikâyetler KAYNAKLAR: k-saglik/cocuk-hastaliklari/ yas-cocuklarinda-sik-
Madde ve Maddenin Özellikleri
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
LONİCERA JAPONİCA (Japon Hanımelisi, Beyaz Hanımeli)
E L A T İ N O R M U K I Y S e l a t i n o r m u k ı y s.
Gövde Tatlı patateste gövde ince, uzun ve zayıftır. Bu nedenle kendi başına dik büyüyemez, toprak yüzeyine yayılarak gelişir. Gövde uzunluğu çeşitlere.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Masanın.
Maddeyi Tanıyalım.
Kök Gövdesi Kök gövdesinin şekli ve boyutları çeşit, toprak ve iklim faktörlerine göre büyük farklılık gösterir. Kök gövdesi; baş, boyun, gövde ve kuyruk.
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
LOHUSALıK DÖNEMI. LOHUSALıK DÖNEMINDE BAKıM DO Ğ UM SONRASı EVE DÖNEN KADıN, DO Ğ UM ŞEKLI NE OLURSA OLSUN MÜMKÜN OLDU Ğ U KADAR DINLENMELIDIR. DINLENME.
Sunum transkripti:

Nane

Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ate ş i dü ş ürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sindirimi kolayla ş tırır. Gaz söktürücüdür. Ba ğ ırsak kurtlarını dü ş ürmeye yardımcı olur. Ülsere ve mide yanmasına iyi gelir. Kusmayı, mide bulantısını ve a ğ rısını önler. Grip, bron ş it gibi so ğ uk algınlıklarında ve öksürükte faydalıdır. Di ş a ğ rısını ve a ğ ız kokusunu giderir. Anne sütünü arttırır. Sinirsel iktidarsızlı ğ a iyi gelir.

Nane Nasıl ve Nezaman ye ş iti ş tirilir 1. Nane Ne Zaman Ekilir : Nane için en uygun büyüme zamanı bahar aylarıdır. So ğ uklar sona erdi ğ i zaman a ş a ğ ıda nane nasıl ekilir ba ş lı ğ ında anlattı ğ ımız i ş leme ba ş layabilirsiniz. 2. Nane Nasıl Ço ğ altılır : Nane için tohumdan yeti ş tirmek mümkün olmasına ra ğ men her zaman ba ş arılı olmak mümkün olmaz ve bir çok kez hayal kırıklı ğ ı ya ş ayabilirsiniz. En kolay yolu hazır yeti ş mi ş taze nane bitkisinin dallarını kullanmaktır. 6-8 cm. uzunlu ğ undaki dallar ço ğ altma için kullanılabilir. Suyun içerisinde bekleyen nane dalı kök salacaktır. Yeterince uzadı ğ ı zaman ekilmeye hazırdır. 3.Taze Nane Dalından Ço ğ altmak : Taze nane demetinin ana dallarının birbirlerinden ayrıldı ğ ı yerin 1 cm üzerinden makas ile kesiyoruz. Yakla ş ık 6-8 cm. uzunlu ğ undaki dallar idealdir. Yalnızca yukarısındaki yapraklar ve dallar kalacak ş ekilde nane dalımızın alt kısmını yapraklardan ve dallardan temizliyoruz. Uzunca bir barda ğ a temiz su dolduruyoruz ve barda ğ ın üzerini dalının geçebilece ğ i kadar küçük bir delik olan ka ğ ıt veya peçete ile kapatıyoruz. Böylece nane dalının gövdesi suyun içinde dik olarak durabilecektir. Barda ğ ımızı güne ş li sıcak bir yere yerle ş tiriyoruz. Dalın gövdesinin beyaz küçük kökler vermesini beklememiz gerekiyor. Suyu buharla ş ıp azaldıkça barda ğ a tüm gövdesini kaplayacak kadar su ekliyoruz. Köklerin her dalda olu ş aca ğ ının bir garantisi yok. Olasılı ğ ı yükseltmek için bir kaç dalda aynı anda deneyebilirsiniz.

THE END

Hazırlayan ; Hüseyin Keremo ğ lu