EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NECATİ BOLKAN İLK/ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BRİFİNG D O S Y A S I.
Advertisements

Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
IŞIKLI İLKÖĞRETİM OKULU
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
Okulun Tarihçesi Okulumuz Uşak merkezde Cumhuriyet Mahallesi´nde kendi adını taşıyan sokak üzerinde bulunmaktadır.Yapımı 1995´te tamamlanmış ve 9 derslikli.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Brifing Dosyası Üstay İlkokulu.
BARBAROS ORTAOKULU BİRİFİNG DOSYASI
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI KUVAYİ MİLLİYE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
HUZURKENT KAZIM KARABEKİR İLKOKULU/ORTAOKULU
HACI SEMİHA KULAKLI ANAOKULU
SEYRANBAĞLARI İLKÖĞRETİM OKULU ÇANKAYA/ANKARA. MİSYONUMUZ Öğrencilerimizin yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda; özgüven sahibi, sorumluluklarının.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLK-ORTA OKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
EĞİL DÜZLÜK İLKOKULU. MEHMET ÖNDER OKUL MÜDÜRÜ OKULUMUZ  DÜZLÜK İLKOKULU  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  BRİFİNG DOSYASI  DİYARBAKIR  EĞİL 
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ABDULLAH GÜNAYDIN ORTAOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
HOŞ GELDİNİZ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 SÖĞLE İLKOKULU. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ÇUKUROVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL BİLGİLER İL: AĞRI İLÇE: PATNOS KÖY: YALÇINKAYA KÖYÜ
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI YUSUF BAYIK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. Ağrı-Patnos SÜTLÜPINAR İLKOKULU
SARICAKAYA ORTAOKULU Resmi açılış tarihi:
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MUSTAFA KEMAL İLKOKULU
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI BAHRİYE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
HACI AKİF MAHALLESİ ÖZDİLEK CADDESİ BEYŞEHİR / KONYA TEL:
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ISPARTA / YALVAÇ MEHMET NECATİ AKEL
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİNA –ARSA ve DONANIM BİLGİLERİ
DİCLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DURABEYLİ İLKÖĞRETİM OKULU
OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu
MANYAS ANADOLU LİSESİ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI HALKKENT İLKOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
……………………… İlkokulu - Ortaokulu - Lisesi
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
HAKKI PINAR İLK OKULU EĞİTİM ÖĞTETİM YILI
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI CANDAN MERZECİ ORTA OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz,  1985 yılında şu anki yerine kurulmuş olup,  1998 yılında Pansiyonlu.
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
BRİFİNG DOSYASI İLİ: KARS İLÇESİ: DİGOR ADI: SORKUNLU İLK/ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
MILLETIN GÖZ BEBEĞI TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞI YUNUS EMRE İMAM HATİP ORTAOKULU.
HOŞ GELDİNİZ.
 KİLİS MÜBECCEL – SUPHİ YAVAŞÇA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL TANITICI BİLGİLER
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET İLKOKULU ORTAOKULU
Sunum transkripti:

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NECATİ BOLKAN İLK/ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI

OKULUN GENEL BİLGİLERİ OKULUN ADI : Necati Bolkan İlk/Ortaokulu OKULUN HİZMETE GİRİŞ YILI : Eylül 2011 KURUM KODU : İlkokul: 727355 / Ortaokul: 727354 TELEFONU : 0 324 341 43 40 ADRESİ : Batıkent mh. 26140 sk. No:1 33160 Yenişehir /Mersin WEB ADRESİ : Http://necatibolkan.meb.k12.tr MAİL ADRESİ : İlkokul: 727355@meb.k12.tr Ortaokul: 727354@meb.k12.tr SEVİYESİ : İlkokul ve Ortaokul ÖĞRENİM ŞEKLİ : Normal Öğretim OKULUN TOPLAM ARSASI : 4146 metrekare (Bina dâhil ) BİNA : 634 metre kare BAHÇE : 3512 metre kare OKULUN MÜDÜRLERİ : Fikriye AKSAKALLI ( Kur. Mdr. Vk. ) Ufuk KAÇIRA Suat Hayri TÜTMEZ OKUTULAN YABANCI DİL : İngilizce OKULDAKİ KİTAP SAYISI : 596

MİSYONUMUZ Necati Bolkan İlk/Ortaokulu olarak; Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak. Öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda bilgili, becerili kendine  güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. Öğrencileri ilgi, istek ve yeteneklerine göre orta öğretim kurumlarına hazırlamak ve yönlendirmek. Öğrencilerimize 21. yüzyılın gereksinimlerine cevap verebilecek beceriler kazandırmak misyonumuzun en önemli temel görüşleri olmakla beraber; Biz; yaşadığı çağ ile örtüşen çağdaş öğrencilerin yetiştirildiği, toplumunun yenilikleri ve mükemmeli yakalamasında itici güç olan, sürekli gelişen ve geleceği yaşayan lider bir okul olmak için varız.

VİZYONUMUZ Necati Bolkan İlk/Ortaokulu olarak; İstiyoruz ki, Her öğrencinin eşit şartlarda temiz, ferah, teknolojinin tüm olanaklarından faydalandığı, özverili öğretmen kadromuzla kaliteli bir eğitim – öğretim ortamı oluşsun. Okulumuz alanında her gün daha iyi ve en iyi olsun Verilen hizmetlerin sonucunda tüm paydaşların memnuniyetlerinin sürekli yükseldiği bir Necati Bolkan İlk/Ortaokulu yaratılması vizyonuna sahibiz ve bunu tüm paydaşlarımızla paylaşmaya hazırız.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ Necati Bolkan İlk/Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın projeleri kapsamında Eylül 2001 tarihinde eğitim-öğretime açılmıştır. Okula ismi verilen Necati Bolkan arsayı bağışlamıştır. Necati BOLKAN(1928-1999); Mersin’e büyük katkıları olmuş, bazı Avrupa ülkelerine ilk kez, narenciye ve deri ihracatını başlatmıştır. Mersin Sanayi ve Ticaret Odası, Mersin İhracatçılar Birliği ve Mersin İdman Yurdu’nda idarecilik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Yardımseverliğiyle okul, hastane ve köylere çok sayıda bağış ve katkılarda bulunmuştur.

OKULUMUZUN ÇEVRE İNCELEMESİ Okulumuz Batıkent Mah. 2635 Sok. halk arasında ‘Şahin Tepesi ‘ olarak adlandırılan mevkidedir.Mersin Vilayet merkezine 8 km mesafededir. Doğusunda 100. Yıl Akkent İlk/Ortaokulu, güneyinde Nejdet Ülger İlk/Ortaokulu ile komşudur. Eylül 2001 tarihinde eğitim-öğretim açılan okulumuz, Aralık 2002 itibariyle 65 değişik okuldan öğrenci nakletmiştir.

OKULUMUZUN ÇEVRE İNCELEMESİ Öğrenci velileri genel olarak ilkokul, ortaokulu ve lise mezunudur. Velilerin sosyo-ekonomik durumunun zayıf olmasından dolayı, çocuklara ait çalışma odası çok azdır. Okulumuzun çevresi yoğun göç alan bir bölge olduğundan nakil gelen ve giden öğrenci sayısı oldukça fazladır. 2011 yılında meydana gelen Van depremi sonucunda oluşan göç nedeniyle okulumuza 81 öğrenci nakil gelmiştir.

OKUL BİNASININ ÖZELLİKLERİ Zemin artı 3 katlıdır. Her katta sınıflar, öğrenci ve personel lavaboları mevcuttur. Okul giriş çıkışlar güney ve batı yönlerinden yapılmaktadır. Merkezi elektronik zil donanımı, kamera ve alarm sistemi mevcuttur. Her sınıfta projeksiyon, ses sistemi ve internet bağlantısı mevcuttur. Her şubeye ait dizüstü bilgisayar ile interaktif dersler işlenmektedir. Zemin katta 6 derslik, 1 ana sınıfı, 2 müdür yardımcısı odası bulunmaktadır.

OKUL BİNASININ ÖZELLİKLERİ 1. Katta müdür odası, 1 öğretmenler odası, fen bilgisi laboratuarı ve 5 derslik ayrıca BTS mevcuttur. 2. Katta rehberlik odası, 8 derslik, okul kütüphanesi ve araç gereç odası mevcuttur. 3. Katta 1 müdür yardımcısı odası, 8 derslik ve arşiv odası bulunur. Şu anda mevcut 28 derslikte klima vardır. Okul kantini okul bahçesindedir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında okul bahçesine, kız ve erkek öğrenciler için prefabrik giyinme ve spor odası yaptırılmıştır.

LABORATUARLAR BT Sınıfında 15 + 1 adet bilgisayar mevcuttur. BT sınıfında bilişim teknolojileri dersinin yanı sıra Dyned dil eğitim sistemi çalışmaları aktif olarak yürütülmektedir. BT sınıfı eğitim öğretim saatleri dışında da öğrenci ve velilerin kullanımına açıktır. Fen ve Teknoloji Laboratuarı vardır. Laboratuarın gerekli araç gereçleri mevcuttur. Dersler aktif olarak laboratuarda işlenmektedir.

OKUL SINIF VE KİTAPLIKLARI Okulumuz kütüphanesi 3. Katta olup, kitap sayısının istenilen düzeye ulaşması için çalışmalar yapılmaktadır. Sınıf kitaplıkları bulunmaktadır ve okuma çalışmaları aktif olarak uygulanmaktadır. Fakat sınıf kitaplıkları da yeterli düzeyde değildir. Bağış yolu ile, kitap sayısının artırılması çalışmalarına başlanılmalıdır. Okul kütüphanesinde 596 kitap mevcuttur. Mersin Lions Kulübü tarafından, kütüphanemiz yeniden dizayn edilerek faaliyettedir.

OKUL BAHÇESİ VE ÇEVRE DİZAYNI 3512 M Kare okul bahçesi, oyun alanları mevcuttur. Ayrıca voleybol sahası, basketbol ve hentbol sahası kullanıma açıktır. Okulun 20 m kuzeyinde belediye ile işbirliği yapılarak futbol sahası açılmıştır. Okul bahçesinde 150 den fazla fidan dikilmiştir. Bunların korunması, sulaması ve budanması okul öğrencileri, okul hizmetlileri ve ücretli bahçıvan tutularak belli zamanlarda bakımları yürütülmektedir. Fidanların ( ağaçların) korunması için yaklaşık 180 m demir korkuluk yapılmıştır.

OKUL İDARE ODALARI Müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 rehberlik ve psikolojik danışmanlık odası olmak üzere toplam 5 idari oda vardır.

OKUL SPOR SALONU VE SPOR ALANI Spor salonu yoktur. Ancak okul bahçesinde voleybol, basketbol, hentbol ve badminton oyun sahaları düzenlenmiştir.

OKULUN ÖĞRENCİ SAYILARI Sınıfı Erkek Kız Toplam Öğ. Ana Sınıfı 82 57 139 1. Sınıf 47 50 2.Sınıf 59 1 3.Sınıf 64 45 109 4. Sınıf 68 62 130 5. Sınıf 35 43 78 6. Sınıf 46 51 97 7. Sınıf 52 53 105 8. Sınıf 98 TOPLAM 505 454 959

OKULUN ÖĞRETMEN SAYISI Türkçe Öğretmeni : 5 Matematik Öğretmeni : 3 Fen ve Teknoloji Öğretmeni : 2 Sosyal Bilgiler Öğretmeni : 2 İngilizce Öğretmeni : 3 Din Klt. ve Ahlak Bil. Öğretmeni : 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni : 1 Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni : 1 Beden Eğitimi Öğretmeni : 1 Rehberlik ve Psk. Danışman : 3 Sınıf Öğretmeni : 18 Ana Sınıfı Öğretmeni : 2 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni : 1 Müzik Öğretmeni : 1

ÖĞRENCİ BAŞARI DURUMU 2001-2002 32 1 - 2002-2003 54 2003-2004 80 YIL MEZUN OLAN ÖĞRENCİ SAYISI ANADOLU LİSESİ KAZANAN ÖĞRENCİ SAYISI ANADOLU MESLEK LİSESİ KAZANAN ÖĞRENCİ SAYISI 2001-2002 32 1 - 2002-2003 54 2003-2004 80 2004-2005 75 13 2005-2006 78 2006-2007 89 2007-2008 103 2008-2009 105 8 12 2009-2010 111 9 2010-2011 113 7 2011-2012 6 2012-2013 96 28 19 2013-2014 35 2014-2015 56

OKULUMUZUN BAŞARISI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR Okulumuzun bulunduğu çevrenin sosyo-ekonomik düzeyinin ve velilerin eğitim düzeylerinin düşük olması öğrenci başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durumlar göz önüne alınarak, okulumuzda başarıyı artırmak için destekleme ve yetiştirme kursları, velilerin eğitim düzeylerini artırmak için aile eğitimleri verilmektedir. Ayrıca Rehber öğretmenler tarafından velilere ve öğrencilere bağımlılıkla mücadele eğitim semineri verilmektedir.