EGZERSİZİN BEKLENMEYEN 10 FAYDASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Spor ve Sağlık FATİH DERVENT.
Advertisements

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
Hipoglisemi Dr. E. Nazlı Gönç.
SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı, kısaca, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkin ve verimli kullanılmasına engel olan duygusal durum.
VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
SINAV STRESİ ÇÖZÜM AKADEMİ. Başarının asansörü yoktur. Oraya merdivenle çıkılır Hafızanın en iyi dostu dikkattir. Dikkatini yoğunlaştırırken yorulursun,
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Iyot yetersizliği hastalıkları.
Kahramanlık Mesleği Öğretmenlik
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE MADDE BAĞIMLILIĞI
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM
Minikler Akademisi Nedir?
DERS:Fen ve Teknoloji KONU:Denetleyici ve Düzenleyici Sistem
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
Dinlenme veya Bazal Metabolik Hız
Eğitim Psikolojisi Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
ZAMANI VERİMLİ KULLANMA
HOŞGELDİNİZ.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
EGZERSİZ YAPALIM BARIŞ UNCU
Doğru Çalışma Yöntemleri
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUŞEHRİ REHBERLİK VE ARAŞIRMA MERKEZİ
Dr. Sema Yıldız Türk Diabet e Obezite Vakfı Özel Diabet Hastanesi
UNUTKANLIK ve beyin.
PSİKOLOJİ İLE DİĞER BİLİM DALLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
BÖLÜM 11 ORTA ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE FİZİKSEL GELİŞİM.
BÖLÜM 8 ERKEN ÇOCUKLUKTA FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 8 ERKEN ÇOCUKLUKTA FİZİKSEL GELİŞİM.
 Sporun insan metabolizması ve sinir sistemi için ne kadar faydaları olduğu şüphe götürmeyecek bir gerçektir. Sadece bedensel sağlığımızı değil aynı.
STRES.
Sosyal Öğrenme Kuramı (Bandura)
TÜRK HALK OYUNLARINDA ANTRENMAN
Kadın Sağlığı Tacettin İnandı. Kapsam Kadın sağlığı düzeyi ölçütleri Kadınlarda sık gözüken sağlık sorunları Sadece kadınlarda görülen sorunlar.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
Yaygın anksiyete Bozukluğunun Tedavisi Tahir Özakkaş MD.,PhD Psikiyatrist-Psikoterapist Halk sağlığı Bilim Doktoru 2. Ulusal Hipnoz Kongresi Ekim 2005.
Yaygın Anksiyete Bozukluğunun Tedavisi. GENELLEŞMİŞ KAYGI BOZUKLUĞUNDA TEDAVİNİN İKİ AMACI VARDIR; birincisi ortalama kaygı düzeyinin azaltılması ve ikinci.
Kriz durumlarında bu dünyada tutunacak hiçbir dalın kalıcı sağlamlıkta olmadığını bilelim. Bir ayağımız basmadan ikinci ayağımızı kaldırmayalım. Kriz yönetmek.
SPOR YARALANMALARINDAN KORUNMA
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
SAĞLIKLI YAŞAMIN KORUNMASI Hazırlayan = Yakup Çelik
Her sistemin kendine özgü görevleri olmasına karşın bu görevleri diğer sistemlerden bağımsız olarak gerçekleştiremez. Egzersizle yukarıdaki açıklamanın.
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”. Verimli ders çalışma amaç doğrultusunda planlı ve programlı çalışmaktır. Verimli ders çalışmak sadece ders.
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
YERYÜZÜNDE BULUNAN DOĞAL TAŞLAR VE İNSANLARA ETKİLERİ
Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
STRES YÖNETİMİ
KİŞİSEL GELİŞİM.
Yaşam Boyu Spor ve Aerobik Egzersiz
Kriz durumlarında bu dünyada tutunacak hiçbir dalın kalıcı sağlamlıkta olmadığını bilelim. Bir ayağımız basmadan ikinci ayağımızı kaldırmayalım. Kriz yönetmek.
Doğru Çalışma Yöntemleri
STRES YÖNETİMİ.
YAŞAM BOYU SPOR 2. hafta Öğr. Gör. Elif Öz
STRES YÖNETİMİ.
PROBLEM ÇÖZME YÖNTEMİ Problem çözme yöntemiyle öğrenme yaklaşımı, bilimsel araştırma yöntemini temel almaktadır. Bu yaklaşımın özü John dewey’ in genel.
Sunum transkripti:

EGZERSİZİN BEKLENMEYEN 10 FAYDASI

A_Stresi Azaltır Egzersizin en yaygın ruhsal faydalarından biri stresi. Spor salonunda ter atma çalışması bile fiziksel veya zihinsel stresinizi yönetmenize yardımcı olabilir. Egzersizin aynı zamanda neropinefrini yani beyin ortasında bir kimyasal konsantrasyonu artırarak strese yanıt verir. İster zihinsel gerginlik ile başa çıkmak için vücudun yeteneğini artırın, ister vücudunuzu geliştirirken zihinsel gerginliğinizden kurtulun. Her iki türlü de sonuç aynı: Kazan-kazan !

B_Mutluluk Hormonlarını Yükseltir Birkaç kilometre kaya tırmanışı yapmak zordur. Benzer etkiyi sağlayabilmek için spor salonu ise hemen yanınızdadır. Egzersiz yaparak endorfin salgılayabilir, mutluluk ve coşku kazanabilirsiniz. Duke Üniversitesinde yapılan araştırmalar egzersizin antidepresan hapları kadar etkili olabildiğini ortaya koymuştur.

C_Beyin Gücünü Artırır Fareler ve erkekler üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar kardiyovasküler egzersizin yeni beyin hücrelerinin nöronların oluşumunu tetiklediği ve genel beyin performasını artırdığını ortaya koydu. Zor bir egzersiz çalıştığınızda beyin kaynaklı protein olarak bilinen BDNF düzeyleri vücutta artıyor. Daha iyi karar verme, düşünme, iyi yapma, öğrenmeye yardımcı olur.

D_Bilişsel Gerilemeyi önler Hoş olmayan ama acı gerçek yaş aldıkça beynimizin puslandığı gerçeğidir. Egzersiz alzhemer’ı “tedavi” edemese de, hastalığın seyrinin yavaşlamasına ve sağlı desteklemeye yardımcı. 45 yaşından sonra bilişsel gerileme başlar. Egzersiz beyindeki kimyasalları artırıp hafıza ve öğrenme için beynin önemli bir parçası hipokampusu destekler.

E_Anksiyeteyi Hafifleir. Ezersiz sırasında ve sonrasında yayılan sıcak ve bulanık kimyasallar anksiyete bozukluklarında sakinleştirici olarak insanlara faydalı olur. Bazı orta-yüksek yoğunluklu aerobik egzersizleri anksiyete duyarlılığını azaltabilir

F_Kendine Güven Gelişir Birçok temel düzeyde, fiziksel uygunluk bile benlik saygısını artırabilir ve olumlu bir özeleştiri geliştirebilir. Egzersiz yaparken kendi kendine yarış bile kişinin algısında hızla kendi çekiciliğini ve öz değerini yükseltebilir.

G_Belleği Keskinleştirir Düzenli fiziksel aktivite bellek kapasitesini ve yeni şeyler öğrenme yeteneğini artırır. Hafıza ve öğrenmeden sorumlu hipokampus hücrelerinin üretim artışı başlıyor. Sprint çalışan sağlıklı yetişkinler arasında kelime tutma hafızasının geliştiğini göstermiştir.

H_Uyku Sorununu Giderir Yapılan bir araştırmada: Yatmadan 5-6 saat önce yapılan sporun vücudun çekirdek sıcaklığını yükseltir ve vücut sıcaklığı birkaç saat sonra normale döndüğünde de vücudun onu uyku zamanı işareti olarak kabul ettiği sonucuna varılmıştır.

K_İş Verimini Çoğaltır Kendinizi yavan hissediyor musunuz? Çözüm sadece kısa süreli yürüyüş olabilir. Düzenli olarak egzersiz için zaman ayıran kişilerin daha verimli ve spor yapmayan yaşıtlarına göre daha fazla enerjiye sahip olduğunu göstermektedir.

L_İlham Getirir Spor salonunda yapılan bir antrenmanda kalbe kan pompalamak yaratıcılığı 1-2 saat artırabilir. Eğer ilham patlamasına ihtiyacınız varsa egzersiz yaparak egzersiz sonrası ilhamınızı güçlendirebilirsiniz.

TEŞEKKÜRLER Bünyamin ÖZDEŞ 505 409 49 11 Aydın Cumhuriye AnadoluLisesi Beden Eğitimi Öğretmeni hasasadanali@hotmail.com 505 409 49 11